„Tři slova, který mě teď napadají během příprav jsou Slunce, Mucha, radost a prostě nabitej fesťák,“ snaží se jednoduše popsat letošní ročník Koupák Smack Festu Standa Nárovec z pořadatelského dua Smackouns.

„Narozdíl od loňska jsme si dovolili trochu žánrově obohatit line up, věřím, že to přitáhne vice posluchačů,“ tvrdí Standa s tím, že druhá širší záběr by měla mít i druhá scéna, která tradičně patří djům z Raggagangsta a jejich hostům.

Koupák-Smack-Fest_poster

Hlavní změny nebo spíše novinky se chystají pro návštěvníky v podobě doprovodného programu. „Zatím můžu prozradit hlavně zápasy v bahně, slackline exhibice a závod pro veřejnost, fotokoutek s profi fotografem, tradiční skoky do vody z věže nebo Volyňskou vlnu. Letos jet toho hodně,“ dodává Nárovec v rozhovoru pro volyne.info.

Kolik na festivalu dělá lidí? Zvětšuje se tým každý rok nebo je to pořád stejné?

Stabilně na tom přes rok dělá pořád stejný počet lidí, tzn. já s Vojtou. To se za těch šest let nezměnilo. S blížícím se termínem konání se však nabalují lidi v souvislosti s přípravami a novinkami, které chystame na každý rok. Přímo na festivalu je pak cca 15 -20 organizátorů. Někteří celou dobu, někteří se střídají.

Kolik dorazí kapel a kolik čekáte lidí?

Kapel bude šestnáct a lidí přibližně 823. Snad. Předprodej jede v volyňském infocentru, na koupališti, ve Strakonicích na hradě a gymnáziu, ve Vimperku ve Foto Drenceni a v budějovickém Kredance.

Jaký typ muziky se dá letos čekat? Především punk?

Jak už jsem se zmínil, letos to bude pestřejší. Od například francouzských hardcorových Les K.Nards Boiteux , přes různé odnože punk rocku až po lyricky alternativní Květy. Asi nám tolik nezáleží na typu muziky. Vybíráme spíše kapely se zajímavým výrazem a podiovou energií.

Přehled kapel najdete na oficiální videostránce festivalu:

Kdo je hlavní hvězda a proč?

To je dobrá otázka, ale odpověd neznám. Pro každého asi někdo jiný. Rozhodli jsme se nejít cestou jednoho headlinera a zbytek do počtu. Všechny kapely jsou letos jedinečné, ale samozřejmě je line up poskládán tak, aby atraktivita kapel stoupala. Pro mě to letos budou například Gerda Blank,Jaakko and Jay z Finska, Mucha nebo Vložte Kočku. Ale chápu, že pro druhého to může být třeba Prague Conspiracy nebo tradiční Dirty Blondes.

Pořádáte občas i akce během roku, je znát, že se nějak mění vkus volyňských fanoušků?

Pořádáme je čím dál tím méně, což je asi způsobeno zvýšeným nezájmem lidí o koncerty v okolí. Je pravdou , že máme už dlouho stejný náš koncept, ale tendence lidí je spíše na koncerty nechodit. Taková je už doba. Takže snaha nabízet tady na “venkově” lidem pořád něco nového se stává kontraproduktivní.

Budete v pořádání menších koncertů vůbec pokračovat?

Občas určitě ano:)

Komentáře