Prvorepublikové plovárně začíná svítat na lepší časy. Letos na podzim chtějí volyňští radní nechat zpracovat projekt na její opravu. Především převlékací kabiny, které jsou ve špatném stavu.

Navíc by po plánované opravě mohly zpět získat svůj dobový ráz včetně terasy nad nimi. Strakonickému deníku to potvrdil starosta města Václav Valhoda. „Po sezoně chceme zadat projektovou dokumentaci, abychom věděli, co všechno bude třeba opravit a na kolik by oprava vyšla. Pak se pokusíme sehnat peníze z grantů,“ představil své plány. Jakou částku by měla rekonstrukce spolknout si odhadnout netroufl. „To nedovedu říct. Bude mimo jiné záležet na tom, v jakém stavu je dřevo, nakolik je napadeno dřevomorkou a tak dále,“ uvedl.

Kdo by měl projekt zpracovávat zatím není jasné. „Nemáme žádný tip. Měl by to být ale někdo, kdo má zkušenosti v práci se dřevem,“ dodal Václav Valhoda.

Dlouholetý nájemce unikátní plovárny Vlastimil Jirsa je ale trochu skeptický. „Myslím, že ačkoliv se město opravdu snaží, peníze se získat nepodaří. Generální rekonstrukce, která by tu byla potřeba provést, se podle mého názoru nebude pohybovat ve statisících, ale půjde do milionů. A to není zrovna málo,“ řekl. Zároveň ale dodal, že dílčí opravy se daří řešit průběžně a několik dalších sezon bez velké rekonstrukce plovárna vydrží.

Více informací najdete na stránkách Deníku.

Komentáře