Volyně se předehrávkou 14. kola, která završila úspěšný rok 2015, na hřišti poslední Štěkně spíše protrápila. Svěřencům kouče Cimrhazla se na těžkém terénu za silného větru vůbec nedařilo v kombinaci, ale přesto proti slabému a navíc dost odevzdanému soupeři výsledkově nezaváhali. Brankově se tentokrát neprosadil nejlepší střelec celé soutěže Jiří Němeček starší, který dvakrát pouze orazítkoval domácí konstrukci branky, a tak na sebe vzali zodpovědnost jiní. Ve 20. minutě dodal favoritovi klid na kopačky dorážkou své vlastní střely Patrik Gašpar – 0:1.

Druhý gól pak vstřelil v 70. minutě jeho střídající bratr Filip Gašpar a poslední branku Slavoje v letošním roce zaznamenal v 89. minutě Martin Malina, jehož rohový kop si do branky srazil domácí gólman Broda – 0:3.

Volyně tak potvrdila roli jasného favorita, i přes nevýrazný výkon zvítězila o tři branky a přezimuje na čele nejnižší krajské soutěže ve ziskem 34 bodů. Druhé jsou Chelčice (33), třetí Hradiště (31).

Štěkeň – Volyně 0:3 (0:1).

Branky: 20. P. Gašpar, 70. F. Gašpar, 89. Malina.

Rozhodčí: Syrovátka – Klíma, Hejtmánek.

ŽK: 1–1 (Macků – Malina).

Přihlíželo 80 diváků.

Sestava Volyně: Mráz – Rojík, Chvosta, Dvořák, Malina – Prihara (61. F. Gašpar), Mack, Němeček ml. (88. Kopáček), Havlíček (83. Pasler) – Němeček st., P. Gašpar.

Jak hrály ostatní kategorie?

B – tým: Volyně – Podzimní část už skončila.

Dorost: Volyně – Strunkovice nad Bl. 1:3 (1:1)

Starší žáci: Podzimní část už skončila.

Mladší žáci: Podzimní část už skončila.

Starší přípravka: Podzimní část už skončila.

Mladší přípravka: Podzimní část už skončila.

Komentáře