Oslava fotbalu a fantastické zakončení podzimní části! Přestože se hrálo utkání I. B třídy mezi třetí Volyní a prvním Hradištěm ve stejném čase jako šlágr krajského přeboru v Katovicích, dorazily na Slavoj tři stovky diváků, které se po celý zápas bavily, hlasitě povzbuzovaly a rozhodně se nenudily!

Úvod zápasu patřil Hradišti, které potvrzovalo vysokou herní kvalitu, útočné akce soupeře dirigovali především nejlepší střelec týmu Michal Čítek a záložník Jan König, který si po zápase vysloužil za svůj výkon od volyňských fanoušků slova uznání. Hosté od začátku napadali soupeře, drželi míč na svých kopačkách a domácí jen čekali na svou šanci.

Přesto se ujali vedení, ve 28. minutě se trefil poprvé ze standardní situace pozdější hrdina utkání a nejlepší střelec celé soutěže Jiří Němeček starší – 1:0! Ve 39. minutě musel být kvůli zranění vystřídán právě záložník hostí Čítek, což hru Hradiště dost poznamenalo. Přesto se hosté dočkali ještě do přestávky po brance Pichlíka ve 41. minutě vyrovnání – 1:1, takže zůstávaly před začátkem druhého poločasu karty na obě strany otevřené.

Poločasovou přestávku posledního domácího zápasu v roce 2015 pak zpestřila soutěž, kterou pro své fanoušky Slavoj připravil, aby se jim odměnil za vynikající podporu v celém uplynulém roce. Rozdáno bylo 23 tašek plných hodnotných cen a tři šťastlivci si před diváky zastříleli na PET lahve zavěšené na břevnu. Vítězem soutěže se stal Michal Pejchal, který sestřelil dvě ze tří lahví.

A zdálo se, jakoby domácím hráčům ukázal, jak na to. Druhá půle už totiž patřila Volyni, do vedení ji vrátil svou druhou brankou opět z přímého kopu v 60. minutě Němeček starší – 2:1. O deset minut později navíc zvýšil na 3:1 šťastným gólem Antonín Mack. Od tohoto momentu hosté rezignovali, začali se věnovat spíše povalování po hřišti a diskutování s rozhodčími, za což byli náležitě potrestání.

Další dva góly do své letošní sbírky přidal po brejkových situacích Němeček starší – 5:1! Volyňský veterán tak nasázel ve 13 podzimních duelech úctyhodných 19 branek!

Chelčice navíc v souběžně hraném utkání v Sousedovicích přišly v 90. minutě o výhru, když vyrovnal na konečných 1:1 Václav Rom, což znamená, že se Volyně posunula do čela tabulky a stala se podzimním půlmistrem! Letošní rok zakončí svěřenci kouče Cimrhanzla příští sobotu ve Štěkni, kde budou předehrávat jarní utkání 14. kola.

Volyně – Hradiště 5:1 (1:1). Branky: 28., 60., 75., 86. Němeček st., 70. Mack – 41. Pichlík. Rozhodčí: Škuthan – Novák, Šedivý. ŽK: 4–2 (Dvořák, Němeček ml., Malina, Němeček st. – Pichlík, Chassard). Přihlíželo 300 diváků.

Sestava Volyně: Mráz, Rojík, Dvořák, Chvosta, Malina, Prihara (85. Neumitka), Mack, Němeček ml. (89. Kopáček), Havlíček, Němeček st., P. Gašpar (65. F. Gašpar).

 

Jak hrály ostatní kategorie?

B – tým: Volyně – Podzimní část už skončila.

Dorost: Volyně – Katovice/Střelské Hoštice 1:6 (0:1)

Starší žáci: Podzimní část už skončila.

Mladší žáci: Podzimní část už skončila.

Starší přípravka: Podzimní část už skončila.

Mladší přípravka: Podzimní část už skončila.

 

Kdy na fotbal?

A tým: SK Slavoj Volyně – Štěkeň, sobota (14.11.) 13:30 ve Štěkni – 14. kolo

Rozhodčí: Syrovátka – Klíma, Hejtmánek.

B tým: Podzimní část už skončila.

Dorost: SK Slavoj Volyně – Strunkovice nad Bl., neděle (15.11.) 13:00 ve Volyni – 14. kolo

Rozhodčí: Hoch mladší.

Starší žáci: Podzimní část už skončila.

Mladší žáci: Podzimní část už skončila.

Starší přípravka: Podzimní část už skončila.

Mladší přípravka: Podzimní část už skončila.

Komentáře