Pamatujete si, co jste dělali před patnácti lety? Jen mlhavě, že ano. Jsme na tom podobně, ale na druhou stranu, virtuální kroniku máme stále na očích. Letos na jaře je to patnáct let, kdy se tehdy mladém českém internetu objevilo volyne.info. Jedna z prvních městských stránek, které ale nebyly pod vlivem radnice.

Ačkoliv jsme se zpočátku snažili stránky městu vnutit, nepovedlo se to. A dnes toho opravdu nelitujeme. Tenhle projekt nás naučil hodně. Koho? Honzu Beránka, Pepu Lukeše, Honzu Zahrádku, Zbyňka Trojana a Jirku Čápa. Ti byli na začátku celé historie. A samozřejmě nesmíme zapomenout na Richarda Gewislera, jehož přistěhování do Volyně a jehož štědrá nabídka vznik serveru významně urychlila.

S různě dlouhými přestávkami web nakonec fungoval patnáct let. Kdo by to na prvním narozeninovém koncertě čekal.

Teď u je z webu víceméně archiv i s bohatou fotogalerií. Ale i tak jsme rádi, že za námi zůstávají vzpomínky, které zbyly z koncertů a celého dění ve městě během první dekády třetího tisíciletí. Děkujeme všem, kdo nám kdy pomáhali a kdo nás podporovali.

Oslavte to s námi 20. května, kde jinde než na malém sále Na Nové. Bude to zřejmě výrazně nostalgická akce – zahraje totiž Marná snaha, GooS a možná i kraselovská legenda BVK.

Komentáře