volyne.info
homepage
pátek,
svátek má Taťána
nastavit jako výchozí
info:
Novinky
Co se děje ve městě
Glosy a komentáře
Historie
Instituce
Kultura
Oficiální informace
Povodně
Radnice
Rodáci ve světě
Školy a vzdělávání
Sport
Stránky firem
Turistické informace
volby
Zájmové spolky

online:1
xxxxx
Už jste byli v kavárně?
Ano
Ne
Ona tu nějaká je?
Výsledky
Version 2.02





Internetový prodej automobilových výfuků – www.eshop-vyfuky.cz

Butik Radost - dámské oblečení, móda a dárky online – www.i-radost.cz
 

17.11.'08, manželé
jméno:                       
nadpis:
opište text:

  

Upozornění: Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstraňovat. Nepřijatelné jsou zejména vulgarismy, rasismus a neplacená reklama.


Proč byly odsunuty ostatní varianty? [Artur Ropotamo, 17.11.'08, 20:07]
Děkuji za zajímavý příspěvek.
Zajímalo by mne, proč se do užšího výběru zastupitelstva nedostaly i jiné varianty. Proč se nediskutuje o jediné západní trase č.6? Nebo se navrhovala jen do počtu, aby se vlk nažral...? Kdo výběr zúžil? Nebo snad vítězí pochybný záměr revitalizace školy v přírodě nad destrukcí východní části města a poškození sousedních obcí? Opravdu to stojí za zářez do dominanty viditelné takřka z celého města? Za památku-rekreační park obehnaný silnicí? Za Volyňku, která se proplétá s proudy obchvatu? To přece nemůže vypadat dobře ani v AutoCADu!
Pokud je mi známo, s oběma variantami, o nichž se na setkání mluvilo, nesouhlasí Přechovice ani Nišovice. Navíc jakákoliv východní trasa (některé jsou jako horská dráha) výrazně omezí možnosti rozvoje Nišovic. Nutný obchvat města se dělá zejména proto, aby se snížila dopravní zátěž v centru Volyně. Bylo by tudíž nanejvýš rozumné, aby se zastupitelé Volyně domluvili na řešení, které nepřenese problémy Volyně na okolní obce a jejich území. Nebo se snad Volyňští se sousedy na předvýběru dopravního řešení dohodli? Nejspíš ne...

RE: Proč byly odsunuty ostatní varianty? [Tomáš Fuk, 21.11.'08, 11:53]
Slyšel jsem, že důvodem odsunu západní varianty (ale nevím co je na tom pravdy)je to, že tam mají nemovitosti : vedoucí odboru výstavby slečna Kostková a prarodiče starostky.

RE: RE: Proč byly odsunuty ostatní varianty? [Kuchtik, 21.11.'08, 13:06]
Ja si zase nedokazu predstavit kamiony krouzici kolem "Hradcanaku" a naruseni teto velmi klidne zony Volyne, je to opravdove dilema.

RE: RE: RE: Proč byly odsunuty ostatní varianty? [berrz, 22.11.'08, 15:22]
no tak klidna zona je i u reky:))

RE: RE: RE: Proč byly odsunuty ostatní varianty? [Muchomůrka, 24.11.'08, 21:22]
Obě východní varianty jsou brutální. Ať už k lidem, kteří podél uvažovaných tras bydlí, nebo k těm, kteří dokonce přijdou o své domy/domovy. (Co byste tomu řekli na jejich místě? Dokážete si to představit?!? I když možná bude lepší se z oblasti úplně vystěhovat...)

Zhoršení životního prostředí je nasnadě. Případná realizace se významně dotkne unikátního koupaliště (chráněná památka zůstane, atmosféra se vytratí) i klidné a oblíbené vycházkové cesty podél Volyňky směrem do Nišovic. Výrazně se tak zhorší rekreační potenciál Volyně a okolí.

Pomyslně hlasuji pro západní trasu č.6. Má samozřejmě, jako vše, své nedostatky, ale je jich rozhodně méně.

RE: RE: RE: RE: Proč byly odsunuty ostatní varianty? [JK, 24.11.'08, 21:58]
I já preferuji variantu 6. Bylo by možná zajímavé udělat referendum k jaké variantě se přiklání ostatní obyvatelé Volyně. Já osobně vím snad jenom o deseti lidech kteří podporují nějakou z východních variant a to jsou ti naši zatupitelé...

varianta pod Andelickem [Kuchtik, 18.11.'08, 15:57]
No pokud nekdo odsouhlasi tenhle tobogan ktery se bude zvedat to zavratnych vysek u nadrazi, tak to bude opravdova nadhera.
Jinak moc pekny clanek, zdravim Cernych!!!

Jirka

Červený a Hronek-těch se ptejte! [Metud, 05.12.'08, 00:05]
Zeptejte se Červeného a Hronka co je vede k tomu aby vehemetně prosazovali variantu pod Andělíčkem.Jsou podplacený a zkorumpovaný.A ten bezva kšeft pro Červenýho - výstavba domů pod LDN- přišel by o prachy a s Hronkem jsou kamarádi. Takže-zastupitelům nejde o Volyni jeko takovou, o Andělíček,plovárnu jen o jejich osobní prospěch-to si všichni uvědomte!

RE: Červený a Hronek-těch se ptejte! [RJ, 07.12.'08, 19:51]
Píšete o něčem, o čem asi nemáte žádné informace!!!za prvé:LDN s žádnou další výstavbou momentálně nepočítá, za druhé: jedna z majitelek LDNky (bývalá radní) sama hlasovala pro jednu z uvedených variant,tak si alesoň zjistěte,pro kterou...

Lekce manipulace pro 2. třídu ZŠ [Brouk Pytlík, 07.12.'08, 21:33]
Jen obecná poznámka k hlasování v podobných případech:

Omlouvám se, ale je to starý známý manipulativní trik. Jenže pořád dobře funguje :(

Chci-li něčeho dosáhnout a přitom působit "demokraticky", musím nabídnout nejméně dvě varianty, a to takové, že ať vyjde jakákoliv, bude to pro můj zájem dobré.

Takže nehodí-li se mi západní varianta, nabídnu dvě východní, ať už jakékoliv. Že je jedna z říše fantazie? Nevadí, naopak, bude se o tom mluvit, budou se psát petice a nakonec si lidé oddechnou, že nevznikne tobogán, ale "jen" volyňská údolní magistrála, která sice poškodí řadu obyvatel, některé vyžene z domova, citelně zasáhne město a koupaliště, ale ne moje zájmy.

Takže rychle, rychle, musíme se rozhodnout, ale vybírat můžeme jen ze dvou variant! Ještě jednou, dvakrát se sejdeme, s lidmi podiskutujeme a pak už si to odmáváme. A bude klid. Nebo ne?

petice [volynak, 08.12.'08, 19:25]
Když jsem dnes viděl za výklady obchodů jak by vypadal pohled na Andělíček, běžel jsem hned podepsat petici. Nechápu jak mohl někdo vymyslet a posléze prosazuje takový nesmysl. To bych raději obětoval těch pár domů, ale úplně nejlepší mi připadá západní varianta kolem Hradčan.

konečně se něco děje [Mároš Baláž, 11.01.'09, 22:28]
O obchvatu Volyně se hovoří již několik desítek let a teď je tu konečně někdo, kdo s tím chce skutečně něco dělat.Uvědomte si, že každá varianta nějak nemile zasáhne do rázu města a okolí, ale není nejlepší variantou ta, která se nedotkne přímo domova žádného z obyvatel?Nebo mi řekněte, jak chcete přesvědčit lidi, kterých se to týká, že právě oni mají obětovat svoje domy v zájmu města.Souhlasím a podporuji variantu schválenou zastupiteli, držím jim palce a přeji mnoho úspěchů.

Nedovedete si [Georg, 12.02.'09, 03:44]
představit žádný obchvat, žádnou přeložku, vždycky něco namítnete, protože vždy šlápnete do přírody,tu na broučka, do potůčku, na travičku - a nebo musíte zbouráte tři čtyři staré baráky a lidem je zaplatit. Proto již desetiletí projíždí těžká kamiónová doprava historickým jádrem města a dalších minimálně 15 let to nebude jiné.Naopak horší.Obchvat není zanesen ani do jednoho realizačního plánu, protože není dohodnuta trasa. Takže není ani jedna jediná reálná šance na dalších minimálně 15let!!!!! Z bývalého vyhlášeného rekreačního městečka je vyhlášená průjezdovka! Jsou zde porušovány hygienické normy EU pro hlučnost, prašnost, otřesy a splodiny. Památkově chráněný střed města je špinavou a hlučnou dírou. Naprosto absurdní je stav, kdy v historickém středu města bydlí ti nejchudší, kteří nemají jiné zbytí. Jen absorbují hluk a prach od TIRáků. Vše se jen třese, v noci je to jako tankodrom. Takový střed města není jeho chloubou, ani místem příjemných schůzek a setkání,natož žití, není vyhlášenou promenádou pro pěší návštěvníky a obyvatele města, lemovanou pohodovým posezením a zákoutími,které nabízí půvab historické zástavby, ale stresujícím koridorem dopravní tepny. Je to tu burákov plný hlouposti a beznaděje. Jen houšť.

RE: Nedovedete si [Venda Bend, 08.04.'09, 14:29]
Rekl bych ze lepsi komentar bych ani s vypetim vsech sil nenapsal. Kazdopadne dekuju za vyjadreni i meho nazoru.







RE: Hajzlové [Petr A.]
Hajzlové [Pavel Asztaloš]
Vymazání níže uvedeného článku [Vlastislav Asztaloš]
GRs6AvZ4li [IqrqVh2O]








www.volyne.info | design b4u | rs ZVD | hosting gigaweb | kontakt | reklama | redakce | spolupráce | RSS | © 2002 - 2011 b4u web !ndustry |
| kopírování a komerční využívání obsahu je dovoleno pouze se svolením autora |