volyne.info
homepage
pátek,
svátek má Taťána
nastavit jako výchozí
info:
Novinky
Co se děje ve městě
Glosy a komentáře
Historie
Instituce
Kultura
Oficiální informace
Povodně
Radnice
Rodáci ve světě
Školy a vzdělávání
Sport
Stránky firem
Turistické informace
volby
Zájmové spolky

online:1
xxxxx
Už jste byli v kavárně?
Ano
Ne
Ona tu nějaká je?
Výsledky
Version 2.02





Internetový prodej automobilových výfuků – www.eshop-vyfuky.cz

Butik Radost - dámské oblečení, móda a dárky online – www.i-radost.cz
 

Reakce na: Ředitele muzea vyhodili kvůli nepořádku [Mladá Fronta , 26.10.'07]
26.10.'07, Mladá Fronta
jméno:                       
nadpis:
opište text:

  

Upozornění: Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstraňovat. Nepřijatelné jsou zejména vulgarismy, rasismus a neplacená reklama.


Viník nebo oběť ? [Josef Roučka, 29.10.'07, 18:42]
Pana Zahrádku znám dlouhou dobu. Je to slušný a poctivý člověk. S nedostatkem prostředků na provoz muzea se potýkal řadu let, asi už neměl sílu dál bojovat o finance. Ministerská kontrola by se měla také zaměřit na hospodaření městkého úřadu v minulých letech. Přinejmenším by se zjitilo, do jakých projektů tekly obecní peníze a proč nezbývalo na řádné zajištění sbírek.

RE: Viník nebo oběť ? [KILGORE TROUT, 30.10.'07, 00:19]
jasny, jaky je clovek, to vam nikdo nebere, ale porad mi tu nikdo nevysvetlil, proc teda za patnact let neudelal inventuru majetku... na kterou, pri prihlednuti na pocet kulturnich akci v muzeu za rok, evidentne bylo casu docela dost...

RE: RE: Viník nebo oběť ? [ggg, 30.10.'07, 17:04]
odpoved najdes ve clanku, kdy podle samotneho MK nebylo v moznostech 1 cloveka toto vest-no, pekne jste to tam vysplouchli.

RE: RE: RE: Viník nebo oběť ? [ggg, 30.10.'07, 17:05]
konkretne>>inspektoři napsali, že pouze ředitel a kurátor sbírky v jedné osobě není schopen dát tisíce exponátů do pořádku a spravovat je podle zákona.

RE: RE: RE: RE: Viník nebo oběť ? [KILGORE TROUT, 31.10.'07, 05:33]
no dobre, ale reditel a kurator v jedne osobe tam prece nikdy nebyl sam... vzdycky tam byl minimalne jeste jeden clovek, kterej to mohl delat, zatimco reditel kurator mohl tvorit pestry program muzea, ne?

reakce [H.Zábranská, 30.10.'07, 19:59]
Nedá se než plně souhlasit s panem Roučkou.Několikrát jsem šla na Město s prosbou třeba o další kontejner na plast/vážně mi dost vadí ten binec okolo ,i u nás na vsi je přes léto 1 kontejner málo/ a bylo mi řečeno, že 10000Kč na něj Město skutečně nemá. Naposledy to bylo přede dvěma měsíci. Ach jo ....

čas [Venda Veselá, 31.10.'07, 11:02]
Čtu si ten článek už asi podvacáté a říkám si, jestli paní starostka (a přidružená rozhodovací zastupitelská čtrnáctka), když tedy jí jde hlavně o pořádek, umožnila někdy v předchozím roce svého volebního období panu Zahrádkovi zavřít muzeum a věnovat se třídění nahromaděných předmětů, co vyhodit a co zaevidovat. A pokud ano, tak na jak dlouhou dobu, když teď se muzeum zavírá zhruba na půl roku. Předpokládám, že za ten rok se "nepořádek" nijak výrazně nezvětšil, alespoň nevím, že by někdo odkázal muzeu nějaké větší množství předmětů nebo že by tam byla navezena v uplynulém roce nějaká rozsáhlejší pozůstalost.

Každopádně, pokud je na uspořádání a úklid sbírek potřeba půl roku času, kdy je muzeum zavřené a jen se uklízí, třídí, eviduje, .... pak jistě tento čas byl zapotřebí i před rokem. Nevěřím tomu, že si tam zaměstnanci muzea nepořádek schválně vytvářeli.

Když bych chtěla uklidit u sebe na půdě, kam odkládám věci, u kterých si nejsem jistá, jestli je mám rovnou vyhodit nebo uschovat pro příští roky, zabralo by mi to hodně času. Popravdě se na to chystám každé prázdniny, ale nikdy nemám čas "soustavný", pořád mě něco od toho odvádí a když třídění přeruším, stejně nakonec vždycky začnu znovu. A i když mi nikdo nic neodkazuje, nepřiváží a své věci si hromadím sama, s léty jich na půdě stejně přibývá a uklizeně to rozhodně nevypadá. A to nejsem odborník, nemusím řešit jejich historickou hodnotu, zařazení do správné doby a tak podobně. A když je chci utřít od prachu, klidně to můžu udělat mokrým hadrem. Nejsem svázána žádnými odbornými instrukcemi, jak se oprašují mé vlastní historické předměty.

Já myslím, že celý problém, který neustále řeší opravdu téměř každé nové zastupitelstvo, je spíše klasicky o tom, jak ušetřit více peněz, jak ubrat z balíku, který jde na muzeum, knihovnu a městské kulturní středisko. (Například jejich sloučením a zrušením tak dvou ředitelských postů.) A co se muzea týče, mám dojem, že veškerá zastupitelstva spíš dráždí to, že tu vůbec nějaké muzeum je. Muzeum přece vždycky bylo především o tom, že se shromažďuje a uchovává velice odborným způsobem to, co jiní na svých půdách posouváme blíž k hromádce "do popelnice".

To, co parta dobrovolníků v akci Z odváží na multikárách z muzea k vyhození, může někde uvnitř mít předmět historické ceny, kterou rychloúklidem nemám šanci odhalit nejen já, laik, ale ani odborník. Odborná práce vždycky bude piplačka a nikdy nepůjde tak rychle, jak si my laici představujeme.

RE: čas [Nestřebová, 31.10.'07, 21:12]
Vážená paní Veselá, já osobně si velice vážím toho, že tak malé město má tak velké muzeum a také kolik věcí v něm je uschováno. Abych nesoudila práci a stav našeho pokladu v muzeu jako laik, přečetla jsem si důkladně protokol z kontroly ministerstva kultury. Opravdu to není veselé čtení. Máte možnost se sním také seznámit na oficiálních stránkách Volyně.
Ještě drobná oprava, v muzeu nejsou brigádníci ani akce Z, jen to díky pracovnímu nasazení tak vypadá.

RE: RE: čas [Jan, 31.10.'07, 22:16]
Určitě by ti,které zajímá dění v našem městě ,uvítali plné znění té ošidné zprávy z ministerstva.Nějak se mi nedaří to na té oficiální stránce najít.Šlo by sem umístit nějaký konkrétnější odkaz?

RE: RE: RE: čas [Nestřebová, 01.11.'07, 11:00]
Už je to tam. Na hlavní stránce.

RE: RE: RE: RE: čas [odkaznik, 01.11.'07, 11:15]
zprava o stavu muzea....

www.volyne.eu/VismoOnline_ActionScripts/File.aspx?id_org=18495&id_dokumenty=1558

alibi starostky [redis, 01.11.'07, 21:48]
Namísto řešení, tzn. sehnání financí na skutečnou práci muzea, udělala starostka to, že odvolala odborníka a dosadila neodborníka. Je to jen a opět líbivá politika radnice nikoliv řešení.

RE: alibi starostky [KILGORE TROUT, 02.11.'07, 02:15]
myslim, ze inventuru ve skladu zvladne i "neodbornik" co si budeme vykladat... a topit dalsi penize v muzeu, ktere za rok udela dve kulturni akce je z pohledu pomeru cena/vykon dost zbytecny...

RE: RE: alibi starostky [Jan, 02.11.'07, 08:31]
Tobě (nebo Vám) asi muzeum leží hodně v žaludku.A asi nejenom Vám,možná i vedení našeho města.A poslat tam neodborníky,to je možná i úmysl vedení .Není to tak dávno,co se říkalo,že komunista musí umět všechno a podle toho, to tady tak vypadalo.Moc mě zajímá,kdo tam nakonec zakotví.
P.S.:A jen tak mimochodem,v té zprávě dostal někdo pěkně do kožichu,a ředitel to podle mě nebyl.

RE: RE: RE: alibi starostky [Nestřebová, 02.11.'07, 14:33]
Milí pisálkové, kolik z vás v muzeu pracovalo?! Kolik z vás ví jaké tam byly a jsou poměry, jak se hospodařilo, kolik se do muzea ročně nasypalo(mimochodem i z vašich peněz) a co všechno muzeum dělat má a dělalo či nedělalo?! Těm, kteří to aspoň trochu vědí, tady děláte šašky a pro ty co budou vždycky a na všechno nadávat jste prostě machři. Kdyby špatně fungoval váš vlastní podnik nebo firma, tak byste s tím taky něco dělali. Navíc odvodlaný ředitel je dál v muzeu a má možnost dál pracovat. A pokud máte chuť, tak mu můžete jít pomoct, vždyť je to i váš majetek a historie. Místo anonymního tlachání můžete udělat něco užitečného. Už je to fakt nuda.

RE: RE: RE: RE: alibi starostky [Josef Roučka, 03.11.'07, 09:22]
Těší mě, že můj příspěvek vyvolal tak širokou odezvu. Ve Volyni se opět oživuje zájem lidí o věci veřejné a to je moc dobře. Současnému vedení radnice nic nevyčítám, snaha zavést pořádek a to nejen v muzeu je jistě legitimní. Také chápu obavu paní starostky, aby se beseda nezvrhla v "anonymní tlachání ". Veřejnost by se měla dovědět, kdo je za dlouhodobě špatný stav v muzeu odpovědný, jakou škodu způsobil a kolik peněz nás bude stát náprava. Z veřejně dostupných zdrojů informací je zřejmé, že pan Zahrádka je spíše obětí než viníkem.

RE: RE: RE: RE: alibi starostky [redis, 07.11.'07, 08:20]
To je super, když starosta města nazve občany zapojené do diskuse o problémech města "tlachali" a zlehčuje podíl radnice na zodpovědnosti, kterou má. Asi neví o čem mluví a zajímá ji jen její kariéra a jen její osobní zájmy?

RE: RE: RE: RE: RE: alibi starostky [Nestřebová, 07.11.'07, 21:43]
Aha, redis je taky inteligent:-(

RE: RE: RE: RE: RE: RE: alibi starostky [redis, 15.11.'07, 09:56]
Paní starostka se uchyluje k zlehčování a zešměšňování názorů občanů (arogance mladých a vzdělaných lidí)
nikoli k rozumnému řešení problémů, jak by se od starosty očekávalo.

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: alibi starostky [Cápek, 15.11.'07, 10:35]
Ve Vašich příspěvcích nevidím žádný návrh, popř. jakékoli řešení, takže je považuji za tlachy zase Já

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: alibi starostky [redis, 15.11.'07, 11:37]
Pane Capůpůrko, navrhuji tedy aby starostka odstoupila ze své funkce a přenechala ji schopnějším zajistit potřebné finance pro městečko.

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: alibi starostky [Cápek, 15.11.'07, 18:23]
O té inteligenci to byla asi pravda, je náročné diskutovat s někým, kdo neumí ani napsat jméno

Když už jsme však u toho přehazování funkcí...opravdu si myslíte, že někdo, kdo má zájem o Volyni a chce pro ni získávat finance, musí být zákonitě starostou?? Stejně tak starosta sám nebude určitě jediným, kdo má shánět peníze pro město...

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: alibi starostky [Josef C. , 18.11.'07, 21:24]
Vážený pane Capůrko, rád bych Vás viděl jako starostu Volyně. Vaše názory zdají se být přímé a vyhraněné. Nemáte rád zbytečné tlachání a to se mi na Vás líbí. Zřejmě se nebojíte stát si za svým, i když by to ztrátou práce odnesl někdo z Vašich blízkých. Udělal byste ve věcech pořádek a snažil se zachránit, co se dá. Držím palce a doufám, že se nechystáte usadit v Praze a vrátíte se na pomoc naší skromné obci.

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: alibi starostky [Cápek, 20.11.'07, 09:40]
Děkuji, budu se i nadále snažit Když jsme se dostali až na osobní úrověň - klasik praví - Doma jsi tam, kde platíš daně...a ty moje jsou stále součástí městského rozpočtu

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: alibi starostky [Josef C., 23.11.'07, 12:15]
děkuji za Vaše uklidnění. Ve Vaší snaze Vám držím palce.

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: alibi starostky [Artur Ropotamo, 15.11.'07, 16:17]
Co je podle Vás rozumné řešení problémů? Nechat vše v klidu při starém a raději nikoho "nenaštvat"? Jakákoliv změna je tam, kde si všichni vidí do talíře, velmi obtížná. A právě o změně, která se některým nelíbí, je tato diskuze.

RE: RE: RE: RE: RE: RE: alibi starostky [redis, 15.11.'07, 11:32]
paní starostka je "inteligent" ???

RE: RE: alibi starostky [Redis, 07.11.'07, 08:29]
a výsledek tohoto názoru si přečteme v zápisu kontrolního orgánu (v lepším případě) nebo budou některé předměty zničeny nebo znehodnoceny

jeden pohled [ggg, 01.11.'07, 23:36]
To je moc velka skoda, ze vsude je videt, nebo k precteni jen pohled z jedne strany, clovek by ho taky rad poznal i z druhe, ale neni sance. Taky je moc hezke, ze se v takovem malebnem mestecku pekne spolupracuje a i pres onu zpravu, ktera sice poukazuje na nedostatky, ale zaroven uvadi zjisteni, ze v dane situaci to ani jinak byt nemohlo, se jako prvni vec udela , to co se udelalo. PS:reportaz na Nove je moc hezka, typicky Novacka...co potrebovali, natocili.................saskarna!

TOast NENI sandwiCZ [LESTER LUNCHEONMEAT, 02.11.'07, 10:23]
www.toaster.xf.cz

komár nebo velbloud [kukuruku, 03.11.'07, 13:51]
Vážení, nevím do jaké míry je bordel v muzeu práce pana Zahrádky, ale jedno je jisté, on jako ředitel muzea by měl zodpovídat za chod a hlavně pořádek celého zařízení, od toho snad ředitelé jsou... Od svých známých, kteří v muzeu byli ať už jako zaměstnaci či autoři některých výstav vím, že se zde s majetkem, archivními dokumenty, historickými předměty, adt. zacházelo všelijak. Mně osobně přijde, že jde spíš o velkou pohodlnost a lenost pana Zahrádky. Dle mých informací je v muzeu tolik historicky zajímavých předmětů, které již mohly být dávno použity ve stálých expozicích, jenže to je moc práce, že? Nechápu proč si někteří berou do úst paní starostku, ona tam ten bordel neudělala. A to , že se město konečně začalo zajímat o muzeum je jedině dobře. Vždycky se najdou rejpálci, kteří budou jen kecat. Život je změna, tak proč nevyměnit vedení. Samotný pan ředitel by mohl mít inventární číslo, protože když si spočteme kolik let je v muzeu zaměstnán, tak nedovedu pochopit, jak můžete vinu za nepořádek v muzeu svalovat na někoho jiného. V podstatě je to jeho vizitka, a to že si v pracovní době dělal své soukromé kšefty není žádným tajemstvím. Byl bych rád, kdyby jste tuto věc posoudili zdravím rozumem, protože pan Zahrádka zde není souzen jako člověk či kamarád, ale jako ředitel zodpovědný za chod svého zařízení.

RE: komár nebo velbloud [kokodák, 03.11.'07, 20:50]
Už dlouho jsem neviděla tak zasvěcený komentář. Nějak mi to připomíná dobu, na kterou bych skutečně raději zapomněla. Myslím, že by bylo třeba nejprve specifikovat, co že jen bordel, který se tady řeší. Jste skutečně všichni takoví odborníci, abyste byli schopni při vstupu do muzea odhalit, co tam patří a jakou to má hodnotu? A dámy to jistě znají, ono se opravdu těžko dělá pořádek v kuchyni nebo ve spíži, když tam chybí prostor, regály, světlo nebo topení. A pokud si zmiňovanou zprávu přečtete skutečně pozorně, jistě Vám dojde, že podmínky pro fungování muzea jsou věcí jeho vlastníka nikoli ředitele a pokuta, kterou možná město dostane, nebude za to, že někdo muzeum špatně vedl, ale za to, že město nevytvořilo pro toto zařízení podmínky tak, jak mělo.

RE: RE: komár nebo velbloud [milka, 04.11.'07, 23:22]
Prý, že v muzeu nejsou prostory!? Dovolte abych se zasmála. Jestli si myslíte, že je to jen o regálech a světle, tak to už tuplem svědčí o neschopnosti pana ředitele si takové věci zařídit. Nemá cenu se přít s někým kdo snad takovému vedení fandí. Není to vina pouze pana Zahrádky, ale kdo jiný by měl žádat město o pomoc při nedostatku míst atd. co jste uvedla. Však ono se to vyřeší i bez našich komentářů...

paní starostce [martina, 05.11.'07, 09:06]
Paní Nestřebová, divím se Vám, že se pro Volyňáky snažíte dát něco do pořádku. Moc o to nestojí - jak vidno z diskuze. Začněte se flákat a uvidíte, že Vaše obliba ve Volyni vzroste. Volyně dlouhodobě upadala a jestli to chcete zvrátit, bude Vás hodně lidí špinit. To je totiž snažší, než se k Vám přidat a něco s tím stavem dělat. Zvyk je železná košile.

upadek volyne [nilbud, 05.11.'07, 22:38]
Nevim, jestli se zrovna vyhozeni pana Zahradky a uklid muzea da nazvat zacatek lepsich zitrku ve Volyni (ktera je ocividne podle nekterych v naprostem upadku). Muzeum proste muselo nekomu asi hodne lezet v zaludku. A to, ze si reditel muzea a jeho zamestnanec vymenili posty mi prijde jako naprosty alibismus. Jestli je ukolem mestskeho uradu "vykazat funkci", mela by sve sili asi zamerit jinym , lepsim smerem.
Situace mi skoro pripomina dej filmu VRTETI PSEM (kdo nevidel, vrele doporucuji!!!!). V tehle situaci nemohu nez nabyt podezdreni ze se zde velky prusvih kdesi! nekdo snazi zamaskovat umele vytvorenou aferou... asi jako kdyz v bilem dome kratce po propuknuti afery Clinton&Lewinska tehdejsi americky prezident pohrozil vojenskou akci v Iraku...

RE: upadek volyne [Nestřebová, 06.11.'07, 10:55]
Ta čeština, to je dřina :-)
Doporučovala bych raději telefonovat a pokud by nilbud (nebo kdokoliv jiný) chtěl vysvětlit jak se blbě a kostrbatě postupuje podle našich zákonů, tak ať nepíše ale radši zavolá.

RE: RE: upadek volyne [nilbud, 07.11.'07, 10:05]
jojo, je to drina, clovek z toho vypadne:)

RE: RE: upadek volyne [nilbud, 18.11.'07, 23:41]
Radsi si o tom s Vami pani starostko prijdu osobne popovidat... to ale az se tohle vsechno trosku setrese...

RE: upadek volyne [majetek, 07.11.'07, 08:26]
veřejné zakázky
Máte pravdu, např. "možné úplatky" při zadávání stavebních zakázek. Proč nejsou na netu? a to i komu byla akce zadána a jaká byla skutečná cena ?

RE: RE: upadek volyne [zvědavec, 07.11.'07, 08:45]
Taky zajímavý námět.Z kusých zpráv ze zápisu z rady se skoro nikdo nic nedozví.Možná by bylo zajímavé vědět,kolik firem se přihlásilo a s jakou nabídkou.A jestli cenu dodržely.Tyhle informace by měly být přístupné na stránkách města Volyně.Ze zápisu z rad se toho moc nedozvíme.

RE: RE: RE: upadek volyne [majetek, 07.11.'07, 15:35]
zaslechl jsem totiž, že jisí nejmenovaní úředníci na jednom městském úřadě "přidělují" (naoko udělají samozřejmě výběrové řízení, domluvené křoví dá vyšší ceny, atd....)stavební zakázky několika vybraným firmám a za to dostávají od těchto firem příspěvky ke mzdě, ale jak se říká "jedna pani povídala" nebo "na každém šprochu pravdy trochu"

RE: RE: RE: RE: upadek volyne [berrz, 07.11.'07, 15:55]
mozne je vsechno. nemyslim si, ze by volyne byla nejakym svatym mestem. kazdopadne pokud jsou nejake dukazy, tak mate jedinecnou moznost o tom napsat clanek. ale mozna staci obcas jen zajit na urad a popovidat si o tom se starostkou nebo s nekym z vedeni mesta... mozna vas jejich pohled na veci prekvapi... navic jsou tu pro nas, a tak je asi pro obe strany lepsi si vyrikat veci z oci do oci...

RE: RE: RE: RE: RE: upadek volyne [Cápek, 08.11.'07, 11:22]
ale Berry neblázni, copak si myslíš, že ti, kteří tu pod rouškou své přezdívky rozhazují žvásty "na každém šprochu, pravdy trochu" budou někam volat, popř. se půjdou osobně zeptat??? Vždyť se to děje ve Volyni, kde je největším sportem pomlouvání a kybicování, jak by to ten či onen dělal lépe.
Když jste takový borci a všechno je špatně, proč s tím už 17let nic neděláte?
Je pohodlnější sedět u kompu a brblat, co? Taky by mi to šlo...

RE: RE: RE: RE: RE: RE: upadek volyne [majetek, 10.11.'07, 17:22]
Ale nikoli pomlouvat - pouze návrh veškeré zakázky dát na net, včetně toho kdo vyhrál a jaká byla výsledná cena realizace. Tím by byla veřejná kontrola,
pokud se tomu radnice (úředníci) brání je to podezřelé že.

RE: RE: RE: RE: RE: RE: upadek volyne [majetek, 15.11.'07, 11:43]
Pořád se k tomu nikdo kompetentní nevyjádřil. Z toho plyne (asi), že není zájem ze strany radnice zprůhlednit tok peněz do stavebních zakázek města!!!??

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: upadek volyne [Nestřebová, 19.11.'07, 21:48]
Trochu informací z úřadu:
1/ firmu vždy vybírá určená komise (viz zápis z rady)
2/ vybraná firma a cena je rovněž zveřejněna (viz zápis z rady)
3/ pokud se stane, že tam cena není, je možné se informovat osobně přímo u příslušného odboru, každý úředník Vám to jistě rád sdělí

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: upadek volyne [majetek, 20.11.'07, 10:05]
Děkuji, ale je problém uvést na stránkách města :
1. veřejná soutěž - záměr, podmínky (aby se mohl přihlásit kdokoliv)
2. vybraná firma s cenou
3. výslená cena zakázky (může se stát,že se změní - zejména u rekonstrukcí)
Domnívám se, že pokud má vedení radnice zájem na tom, aby nemohlo vzniknout podezření z korupce, není toto problém dát na net!?

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: upadek volyne [Nestřebová, 22.11.'07, 13:47]
1. veřejná soutěž - SE VYPISUJE OD URČITÉ ČÁSTKY (VIZ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH 137/2006 Sb.)
2. vybraná firma s cenou - JE NA NETU
3. výslená cena zakázky (může se stát,že se změní - zejména u rekonstrukcí)- DOČTETE SE V ZÁPISU ZE ZASTUPITELSTVA
BYLO BY DOBRÉ SI NASTUDOVAT ZÁKONY A POKUD MÁTE NĚJAKÉ POŽADAVKY NA ÚŘAD, TAK JE PROSÍM SDĚLTE OFICIÁLNÍ CESTOU.

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: upadek volyne [majetek, 23.11.'07, 14:57]
Je zajímavé, že radnice nechce informovat jednoduše a přehledně o využití obecních peněz? Co to znamená ?

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: upadek volyne [Jan, 23.11.'07, 15:32]
Vysvětlení paní starostky mě opravdu dostalo.Tak občani si mají nastudovat zákony,aby vůbec pochopili,jak město vybírá firmy.Čtu zápisy z rady a ze zastupitelstva a vlastně se z toho nic nedovím.Určitě by to bylo hodně namahavé vypsat firmy a jejich nabídky.Přehledně a stručně pro nás truhlíky,kteří neznáme ty správné zákony.

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: upadek volyne [culibrk, 23.11.'07, 19:30]
tak mesto dela to, co mu uklada zakon... to co chcete vy, by meli delat novinari... ale ti zas ve volyni zadni nejsou:(

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: upadek volyne [majetek, 24.11.'07, 22:19]
Nikoli novináři, ale zvolení zástupci občanů by měli podávat přehledné a jasné informace o tom co dělají a jak nakládají s obecními penězi - nejsme přeci v parlamentu,aby se úředníci schovávali za znění zákonů.

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: upadek volyne [Nestřebová, 26.11.'07, 09:55]
Nechci Vám do toho kecat, ale volení zastupitelé nemají povinnost číst anonymní debaty na netu. Pokud máte dotazy a nechcete studovat zákony, tak prostě přijďte a ptejte se. Také zasedání zastupitelstva jsou veřejná a volení zastupitelé Vám jistě zodpoví všechny dotazy. Věřím, že Vy, kteří zde píšete je pravidelně navštěvujete!

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: upadek volyne [majetek, 27.11.'07, 14:03]
Zase výmluvy! co je na tom složitého napsat jednou či dvakrát za rok :
akce, výběr z firem (jakých) ceny , výsledné ceny? Určitě něco takového by na úřadě mělo být. Tak proč to není veřejné? Proč to paní staroska nechce?
co za tím je? Kdo z toho má prospěch?
A další otázky se nabízejí.

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: upadek volyne [Nestřebová, 27.11.'07, 15:22]
Všechno na úřadě je veřejné, snad kromě rodných čísel.

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: upadek volyne [majetek, 27.11.'07, 19:56]
Děkuji, tak proč to není na netu? Proč to nechcete?

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: upadek volyne [redis, 27.11.'07, 20:01]
Nediv se starostka je nová a úředníci jí dokáží (pravděpodobně) zdůvodnit proč to či ono nejde - jak se to hodí jim do kapsy.

trochu nahořklá káva [Fantom opery, 08.11.'07, 15:13]
Dosti pobaveně sleduji tuto debatu. Dobrý drby.
Dámy, které mají nutkání uklízet, ať už na půdě nebo v kuchyni, vynecháme, jejich názory jsou absolutně scestné. Úvaha nad tím jestli měla Monika ruce v kalhotách u Billa nebo Bill u Moniky je opravdu k popukání.

Zkusme se na to spíš podívat trochu zvenčí (nejen z pohledu našeho maloměsta).
Už jste někdy byli v archívu? Víte jak má vypadat depositář? Jak fungují? Kdo se o ně stará? Jakými zákony se musí řídit? Jak vypadá studovna? Restaurátorské dílny?
A víte jakej bordel je u nás v muzeu?!!!!!!
Předpokládám že většina klábosilů ani nic z toho pořádně neví. V tom případě bych doporučoval udělat si výlet alespoň do krajského muzea a důsledně se informovat!!!!!

A nyní "postavíme na kávu"
Ten neustále omílaný ukrutný nedostatek peněz není pouze starostí města, protože o peníze by se měl především starat ředitel. Při dnešní grantové politice, která je pro většinu institucí nebo spolků denním chlebem, by neměl být problém požádat (s podporou města) kraj či ministerstvo kultury o nějakou tu dotaci, na to, co je v muzeu potřeba. Jenomže to by někdo musel chtít, někdo by to musel napsat, oběhat, vyřídit papíry a to je přece móře práce. Tak si raději sednem a "zalijeme kávu" přičemž se můžeme vymlouvat že nejsou peníze. Nehledě na to, že pořádek se dá udržet i s minimálními finančními prostředky.
Nejinak je tomu i s odbornou péčí o uložené předměty. Velice jednoduše stačí zvednout telefon, zavolat do krajského či jiného regionálního muzea. Ty určitě poskytnou přinejmenším odborného konzultanta s příslušným titulem. Jenomže ono zvednout telefon je také dosti namáhavé. No a nedej bože, aby se kvůli tomu muselo uklízet!!!!!

Teď něco pozitivnějšího. V roce 2001 proběhla v Praze špičková výstava Sláva barokní Čechie v obrazárně Pražského hradu, klášteře sv. Jiří, ve Valdštejnské jízdárně a paláci Kinských. Něco podobného proběhlo v menším rozsahu naposledy v roce 1938. A co tam člověk nepotká - tři barokní řezby z Městského muzea ve Volyni. Viděl je někdy někdo z vás? Já osobně to považuji za velkou čest pro naše město. Jen škoda, že o tom nikdo neví.

Další otázkou jsou pozůstalosti. Jednou věcí je jejich aktivní vyhledávání a rozšiřování. Druhou třídění a katalogizace těch, které již muzeum vlastní. Smutnou stránkou neaktivního vyhledávání pozůstalostí je, že ty které by mohly být k mání často končí díky neznalosti pozůstalých v rukou pofidérních obchodníků se starožitnostmi, nebo dokonce na skládce. Jak už jsem se několikrát na vlastní oči přesvědčil. Tak to necháme plavat a "přihřejeme kávu"

O odbornosti dnes již bývalého řiditele bych dosti silně pochyboval. Už vůbec nemluvě o jeho pracovním nasazení. Pokud by byl fundovaný člověk zajímající se o danou problematiku, už má za těch 15 let celý depositář zpracovaný a my spoustu zajímavých výstav za sebou. Protože za 15 let se dá udělat sakra hodně práce!

Je smutné, že kritizujete paní starostku za to, že její slova jdou ruku v ruce s činy (Vlastně se není čemu divit, když to tu doteď smrdělo zatuchlinou). Spíš bychom si měli této vlastnosti vážit. V případě bývalého řiditele je to pouze záplava slov a skutek utek!

"Dopijeme kávu"
Muzeum by mělo v první řadě plnit funkci vzdělávací a kulturně osvětovou, zprostředkovávat nám historii našeho malého leč starobylého městečka. Opravdu není mnoho měst která by se mohla honosit titulem královského města již od roku 1299, nehledě na jeho hlubokou církevní tradici a důležitost. Obohacovat nás a nejen nás, ale především naše děti!

Doufám že vás tato zdlouhavá nahořklá káva trochu probrala, protože „ Jak nám praví dějiny jenom čin je účinný, slova nemají tu moc!“

RE: trochu nahořklá káva [berrz, 08.11.'07, 20:49]
hmmm... tak tomu rikam, epesni pohled zvenku... moc dekuji

Vždy záleží na řediteli [Artur Ropotamo, 08.11.'07, 21:38]
Za stav muzea je zodpovědný ředitel. Od toho je jeho funkce. Potíž nastává, pokud je ředitel ve funkci řídící a zároveň výkonné po delší dobu, tj. řídí sám sebe, případně i několik jednotlivců. Bez důsledné kontroly (která zde zřejmě dloudobě selhávala) a při absenci motivačních faktorů zákonitě dochází k postupné demotivaci a ustrnutí, které se v případě muzea v čase projevuje nánosy prachu a stavem popsaným v kontrolní zprávě. Přichází tzv. firemní slepota. Co jiní vnímají jako nepřijatelné, ti uvnitř berou coby normální. Možnost, že se bude pan Zahrádka moci podílet na obnově muzea do žádoucího stavu (bude-li ovšem chtít), je velkorysé gesto od radnice, i když je možná vedeno složitostí pracovně-právních vztahů.
Z manažerského pohledu je nutno zcela změnit zaběhnuté návyky a přijmout za svou funkci muzea jako kulturního stánku zaměřeného na službu veřejnosti. Úkolem ředitele je především rozvoj muzea, s čímž souvisí manažerská schopnost potřebné peníze zajistit; nikoliv o ně jen žádat.
Po mnoha letech fungování s popsaným výsledkem to bude chtít od bývalého ředitele značnou dávku sebereflexe, která však může v ojedinělých případech zažehnout i nebývalou chuť do práce :o)
Rád bych věděl, kolik lidí muzeum navštěvuje. Vrací se? Kdo tam chodí ve všední den dopoledne (vyjma nahlášených škol)? Ptal se někdy někdo strukturovaně na spokojenost návštěvníků (kniha návštěv v tomto směru není nijak určující)? Kolik má muzeum sponzorů? Je pro ně atraktivní? Publikoval ředitel pravidelně v regionálním tisku? Zpracoval plán rozvoje muzea? Vyplatí se vybírat vstupné od 2,50 Kč, když jízda na kolotoči stojí 10x tolik? Pamatujete si aspoň na jednu výraznou výstavu za poslední rok, která by přilákala širší veřejnost? Zaznamenali jste nějaký osvěžující nápad, jak k muzeu přitáhnout pozornost? Co třeba muzejní noc?
Muzeum totiž není spící urovnaný sklad, ale zvláště v případě menšího města i živé kulturní centrum, jak je dnes stále obvyklejší.
Jsem rád, že starostka píchla do vosího hnízda. Celá věc totiž není převážně o penězích, ale o chuti.

Nechceš-li být terčem šikan... [mrkev, 17.11.'07, 00:54]
Slovy mého oblíbeného T. R. Fielda: Nechceš-li být terčem šikan, zapři vše a lži jak cikán... Tak nějak to nejspíš bylo v posledních letech ve Volyni ve vzájemném vztahu radnice a muzea, a to obousměrném – vina je tedy určitě dvojí: na jedné straně bohapustý a neomluvitelný přístup pana Zahrádky a na té druhé mnohaleté mlčení radnice, která měla řádně dohlížet, aby k něčemu takovému nemohlo dojít, a hlavně případně ihned zasáhnout. Volyně nebude v tomto výjimečná, v malých městech se neschopnosti zpravidla zakrývají a ututlávají. I ve Volyni se mohlo mlčet dál, ale naštěstí současné vedení v čele s paní starostkou našlo potřebnou sílu k činu, za což si zaslouží obdiv a nikoliv nepatřičné útoky. Ne každý si umí nařezávat větev, na které také sám sedí. Důležité nejsou žádné osobní spory, nýbrž uchování kulturně-historických památek města Volyně a celého Volyňska, aby práce předešlých (Želízko, Fiala, Teplý, Braunové, Boháčové, Režný) nebyla zbytečná a kulturní hodnoty zůstaly uchovány. Z Volyně to není daleko do Bavorova, kde místní v padesátých letech barbarsky rozchvátili historický archiv. Místa jsou pak němá, při nejlepším poloněmá.

...a co knihovna? [zvědavec, 17.11.'07, 10:14]
Myslím,že o muzeu už bylo napsáno dost.Možná,že když radnice změní vedení muzea,bude to třeba k lepšímu.Ale co třeba knihovna?Otvírací doba knihovny je podle mého nevyhovující.Jinde občas otevřou i v sobotu.I knihovna by mohla lépe fungovat.Když chce radnice změny k lepšímu,tak by se mohla rozhlédnout i jinde.

už je to tu [redis, 02.01.'08, 09:37]
dočetl jsem se v novinách "brigádníci uklízí v muzeu" v dalších článcích "odvezeny věci co do muzea nepatří" - vskutku odborné třídění sbírek. Pan Zahrádka odchází a jiný odborník není a těžko bude. ZAVŘEME MUZEUM ?

RE: už je to tu [fantom opery, 22.01.'08, 11:53]
Opravdu k pousmání. Pokud tedy jediným odborníkem v záležitostech volyňského muzea je pan Zahrádka, proč se tedy z dříve kvalitní, dobře fungující instituce, která poskytovala vzdělání (archeologický kroužek vedený Josefem Režným) a aktivně zkoumala historii Volyňska, (např. vykopávky mezi kostelem a tvrzí konané v roce1974-75) stala úplně mrtvá, nefunkční a stagnující instituce? Vždyť i tvrz, kterou muzeum využívá, pustne a zarůstá bezem a travou.
Odbornost spočívá především v zájmu o živou archivní historii, zpracovávání fondů, udržování depositárních předmětů v zakonzervovaném stavu, zájmu na jejich restaurování, publikování vlastních prací a především aktivní spolupráci s dalšími badateli.
Jestli považujete za odbornost absolutní nekomunikativnost, totálně prolezlý deposit červotočem a sbírku barokních řezeb naházenou uprostřed místnosti obrostlou plísní, nemluvě o dalších „odborných“ hrůzách, to už je vaše věc.
Především byste se měl informovat na patřičných místech (MÚ nebo Muzeum) a ne se spoléhat na noviny - jsou tam jenom koniny.

ZAHRÁDKA V HOSLOVICÍCH [ALEX, 06.04.'08, 14:06]
Tak si vážení představte, kde pan Zahrádka teď pracuje. Je zaměstnancem MUZEA STŘEDNÍHO POOTAVÍ a pracuje v prvním jihočeském skanzenu v Hoslovicích!!! Není to hrůza. No snad se tam o inventář bude starat líp než ve Volyni!

RE: ZAHRÁDKA V HOSLOVICÍCH [Jan, 07.04.'08, 11:30]
A to měl podle Tebe spáchat sebevraždu nebo co?Teď už muzeum nikoho nezajímá,hlavně ,že ten "Zahrádka" je pryč.Jak typické pro zavistivce a nepřejícníky z Volyně!!!!!!

RE: RE: ZAHRÁDKA V HOSLOVICÍCH [Alex, 07.04.'08, 22:08]
Ne neměl spáchat sebevraždu, ale myslím si, že už by neměl nikdy vykonávat podobnou práci a rozhodně by neměl mít na starosti žádné vzácné věci! To není závist, ale obava.

RE: RE: RE: ZAHRÁDKA V HOSLOVICÍCH [redis, 17.04.'08, 20:29]
A jakpak je to nyní v muzeu ve Volyni?
Pan Zahrádka je odborník a nějaký viník musel být odhalen, snad jste si nemysleli, že se radnice přizná k tomu, že se špatně stará o majetek?

RE: RE: RE: RE: ZAHRÁDKA V HOSLOVICÍCH [Karel Skalický, 17.04.'08, 23:22]
Vážený pane,
o odbornosti pana Zahrádky se klidně přijďte osobně přesvědčit přímo do muzea, kde Vám rád ukážu několik zářných příkladů naprostého diletantství. Řada předmětů je hrubě poškozena nebo naprosto zničena zanedbáním základní péče a nevhodným uložením – tj. volně ložené předměty, velkoformátové kresby a grafiky v malých deskách, desítky olejových pláten vyjmutých ze slepých rámů navrstvených v deskách na sobě bez jakéhokoliv proložení, litografické diplomy stočené do ruliček a nechaných na regálech bez jakékoliv ochrany. V tomto rozhodně radnice prsty nemá. Vězte, že v oblasti ochrany kulturního dědictví se pohybuji již řadu let, ale to, co je k vidění ve volyňském muzeu, jsem ještě nikdy neviděl a pevně doufám, že už nikdy v budoucnu ani neuvidím. Všechny hrůznosti a dlouholetá pochybení nejdou ani vyjevit. Nad většinou předmětů navíc visí jejich špatné určení a uspořádání, takže je sbírkový fond prakticky badatelsky a prezentačně nevyužitelný. V tomto týdnu ale do muzea nechoďte, protože je zavřeno kvůli plynování proti biologickým škůdcům a plísním, ke kterému mělo dojít již dávno a opakovaně. Ale radnice asi nechtěla, viďte?

RE: RE: RE: RE: RE: ZAHRÁDKA V HOSLOVICÍCH [redis, 19.04.'08, 19:57]
Jasně, "nové koště dobře mete" a radnice vám musí jít na ruku.Jsem zvědav na stav tak za pět až deset let?

RE: RE: RE: RE: RE: RE: ZAHRÁDKA V HOSLOVICÍCH [Karel Skalický, 20.04.'08, 10:46]
No, určitě nejsem prognostik a nevidím do časů tak vzdálených, nicméně by mělo platit pravidlo, že nefunkční košťata mají být odstavována a nahrazována košťaty metoucími. V tomhle jediném tkví i provinění radnice, že včas nezasáhla a nechala svůj majetek dlouhodobě odhospodařovat koštětem špatně metoucím až nemetoucím. Tento stav se měl řešit už před lety, nikoliv až dnes. Škody by nemusely dosahovat takových neskutečných rozměrů.
Pokud budu po letech doznávat nějaké nepřípustné ometenosti, tak vězte, že rád budu odstaven, aby nedošlo k nějakým přehmatům. Prvořadě nejde vůbec o majetek městský, ale obecně kulturní, který musí být spravován s citlivostí a etickým vhledem. To, co je k vidění, ve volyňském muzeu není dílem odborných kurátorů, nýbrž hodně špatných skladníků. Rád si s Vámi pohovořím i osobně, mé pozvání je platné stále.

RE: ZAHRÁDKA V HOSLOVICÍCH [šťoura, 20.04.'08, 10:44]
Jasně,ať dá radnice současné šéfové naprosto stejné podmínky.Někoho k ruce,nejlépe ženu a stejné finanční prostředky.A za rok za dva zjistí,že se nic nezměnilo.Ale co,hlavně ,že je Zahrádka pryč.A o to přece šlo!!!!!

RE: RE: ZAHRÁDKA V HOSLOVICÍCH [Karel Skalický, 20.04.'08, 11:02]
Práce s fondy je záležitost nevděčně pomalá, náprava základních pochybení a přeuspořádání všech fondů odhaduji na cca 10 let. Restaurování všech věcí zničených a poškozených bude ale na dlouhá desetiletí.

... [prdlafka, 20.04.'08, 02:21]
a nejhorsi jsou trpaslici, ti jsou mali a vsude vlezou....

srážka [fantom opery, 05.05.'08, 00:31]
Nic si z toho nedělejte pane Skalický, nehorší je zkrátka srážka z blbcem. Vůbec nejhorší je srážka s tím blbcem který se bojí vystoupit z anonimity a jít se přesvědčit o tom jaká je realita. Všehovšudy jen prudérně šťourá, takže předpokládám že je diskuze s ním bezpředmětná. Je to ztráta sil i času, kterých můžete využít pro dobro věci.







RE: Hajzlové [Petr A.]
Hajzlové [Pavel Asztaloš]
Vymazání níže uvedeného článku [Vlastislav Asztaloš]
GRs6AvZ4li [IqrqVh2O]








www.volyne.info | design b4u | rs ZVD | hosting gigaweb | kontakt | reklama | redakce | spolupráce | RSS | © 2002 - 2011 b4u web !ndustry |
| kopírování a komerční využívání obsahu je dovoleno pouze se svolením autora |