volyne.info
homepage
pátek,
svátek má Oto
nastavit jako výchozí
info:
Novinky
Co se děje ve městě
Glosy a komentáře
Historie
Instituce
Kultura
Oficiální informace
Povodně
Radnice
Rodáci ve světě
Školy a vzdělávání
Sport
Stránky firem
Turistické informace
volby
Zájmové spolky

online:1
xxxxx
Už jste byli v kavárně?
Ano
Ne
Ona tu nějaká je?
Výsledky
Version 2.02





Internetový prodej automobilových výfuků – www.eshop-vyfuky.cz

Butik Radost - dámské oblečení, móda a dárky online – www.i-radost.cz
 

Reakce na: RE: ZAHRÁDKA V HOSLOVICÍCH [Jan, 07.04.'08]
07.04.'08, Jan
jméno:                       
nadpis:
opište text:

  

Upozornění: Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstraňovat. Nepřijatelné jsou zejména vulgarismy, rasismus a neplacená reklama.


RE: RE: ZAHRÁDKA V HOSLOVICÍCH [Alex, 07.04.'08, 22:08]
Ne neměl spáchat sebevraždu, ale myslím si, že už by neměl nikdy vykonávat podobnou práci a rozhodně by neměl mít na starosti žádné vzácné věci! To není závist, ale obava.

RE: RE: RE: ZAHRÁDKA V HOSLOVICÍCH [redis, 17.04.'08, 20:29]
A jakpak je to nyní v muzeu ve Volyni?
Pan Zahrádka je odborník a nějaký viník musel být odhalen, snad jste si nemysleli, že se radnice přizná k tomu, že se špatně stará o majetek?

RE: RE: RE: RE: ZAHRÁDKA V HOSLOVICÍCH [Karel Skalický, 17.04.'08, 23:22]
Vážený pane,
o odbornosti pana Zahrádky se klidně přijďte osobně přesvědčit přímo do muzea, kde Vám rád ukážu několik zářných příkladů naprostého diletantství. Řada předmětů je hrubě poškozena nebo naprosto zničena zanedbáním základní péče a nevhodným uložením – tj. volně ložené předměty, velkoformátové kresby a grafiky v malých deskách, desítky olejových pláten vyjmutých ze slepých rámů navrstvených v deskách na sobě bez jakéhokoliv proložení, litografické diplomy stočené do ruliček a nechaných na regálech bez jakékoliv ochrany. V tomto rozhodně radnice prsty nemá. Vězte, že v oblasti ochrany kulturního dědictví se pohybuji již řadu let, ale to, co je k vidění ve volyňském muzeu, jsem ještě nikdy neviděl a pevně doufám, že už nikdy v budoucnu ani neuvidím. Všechny hrůznosti a dlouholetá pochybení nejdou ani vyjevit. Nad většinou předmětů navíc visí jejich špatné určení a uspořádání, takže je sbírkový fond prakticky badatelsky a prezentačně nevyužitelný. V tomto týdnu ale do muzea nechoďte, protože je zavřeno kvůli plynování proti biologickým škůdcům a plísním, ke kterému mělo dojít již dávno a opakovaně. Ale radnice asi nechtěla, viďte?

RE: RE: RE: RE: RE: ZAHRÁDKA V HOSLOVICÍCH [redis, 19.04.'08, 19:57]
Jasně, "nové koště dobře mete" a radnice vám musí jít na ruku.Jsem zvědav na stav tak za pět až deset let?

RE: RE: RE: RE: RE: RE: ZAHRÁDKA V HOSLOVICÍCH [Karel Skalický, 20.04.'08, 10:46]
No, určitě nejsem prognostik a nevidím do časů tak vzdálených, nicméně by mělo platit pravidlo, že nefunkční košťata mají být odstavována a nahrazována košťaty metoucími. V tomhle jediném tkví i provinění radnice, že včas nezasáhla a nechala svůj majetek dlouhodobě odhospodařovat koštětem špatně metoucím až nemetoucím. Tento stav se měl řešit už před lety, nikoliv až dnes. Škody by nemusely dosahovat takových neskutečných rozměrů.
Pokud budu po letech doznávat nějaké nepřípustné ometenosti, tak vězte, že rád budu odstaven, aby nedošlo k nějakým přehmatům. Prvořadě nejde vůbec o majetek městský, ale obecně kulturní, který musí být spravován s citlivostí a etickým vhledem. To, co je k vidění, ve volyňském muzeu není dílem odborných kurátorů, nýbrž hodně špatných skladníků. Rád si s Vámi pohovořím i osobně, mé pozvání je platné stále.







RE: Hajzlové [Petr A.]
Hajzlové [Pavel Asztaloš]
Vymazání níže uvedeného článku [Vlastislav Asztaloš]
GRs6AvZ4li [IqrqVh2O]








www.volyne.info | design b4u | rs ZVD | hosting gigaweb | kontakt | reklama | redakce | spolupráce | RSS | © 2002 - 2011 b4u web !ndustry |
| kopírování a komerční využívání obsahu je dovoleno pouze se svolením autora |