volyne.info
homepage
středa,
svátek má .....
nastavit jako výchozí
info:
Novinky
Co se děje ve městě
Glosy a komentáře
Historie
Instituce
Kultura
Oficiální informace
Povodně
Radnice
Rodáci ve světě
Školy a vzdělávání
Sport
Stránky firem
Turistické informace
volby
Zájmové spolky

online:1
xxxxx
Už jste byli v kavárně?
Ano
Ne
Ona tu nějaká je?
Výsledky
Version 2.02





Internetový prodej automobilových výfuků – www.eshop-vyfuky.cz

Butik Radost - dámské oblečení, móda a dárky online – www.i-radost.cz
 

22.06.'04, Open Hell Festival, Kultura, Open Hell Fest
počet přístupů: 2909
Další ročník festivalu z dílny "rámusících bratrů" se blíží
Již za měsíc odstartuje další ročník metalového maratonu zvaného Open Hell Festival, který se již tradičně koná ve volyňském amfiteátru "Na Nové". Kdo by čekal, co tehdy v roce 1998 vlastně začínalo, když bratrská dvojice Petr Mecák a Honza Kapák, mezi přáteli a známými přezdívaní jako "Rámusové", uspořádali první ročník dvoudenního letního open air festu.
Jako každý, kdo stojí u zrodu podobné akce, ani oni se nevyhnuli začátečnickým chybám a problémům. Nicméně prvotní záměr, a to oživit kulturní dění v tvrdších hudebních žánrech v jihočeském kraji, který v tomto ohledu příliš nevzkvétal, byl splněn. A přestože bratři původně neměli kdovíjak vysoké ambice, rozhodli se tuto akci zopakovat a dali se do připravování příštího ročníku.

Uteklo sedm let a Open Hell Festival si vydobil status mezinárodně uznávané akce, kterou navštěvují metaloví fans takřka z celého světa, a co do rozsahu patří ve svém oboru do vedoucí trojice v ČR. Lze očekávat, že letos tomu bude nejinak, dle prvních ohlasů zájem o festival stále vzrůstá. Volyně se tak, již k údivu samotných pořadatelů, stává atrakcí pro "turisty" z tak vzdálených zemí jako je USA, Rusko, Skotsko, Francie, Norsko a mnoho dalších.

Nemalý podíl na tomto úspěchu mají kapely, které na akci účinkují. Rámus Agency, jenž celý kolos oficiálně zaštiťuje (a jejíž majitelem není nikdo jiný než Petr Mecák), přišla totiž s dosti inovativním přístupem k dramaturgii. Sází jednak na domácí osvědčená jména jako například kapely Root, Torr, Hypnos, Debustrol apod., které jsou stále magnetem na metalové publikum, ale též se snaží hledat všelijaká oživení ze zahraničí a to doslova ze všech světových stran. Na festivalu se tak představily kapely ze západní Evropy, ale též ze Skandinávie, USA, Balkánu, Pobaltí, či takové exotické země, jakou je například Mexiko. Letošní OHF však bude veskrze evropskou záležitostí. Letošní hvězdy Torr a již tradiční Root doplní například Skyforger z Lotyšska, Watain ze Švédska, Detonation z Holandska, norští Elite, němci Delirium Tremens a Repent, maďarští Casketgarden či Tesstimony. Celkem vystoupí 27 kapel z 10 zemí.

Další, pro festival dosti zásadní, pozitivum se ukázal být samotný letní areál, ve kterém se zatím všechny ročníky odehrály. Příjemný amfiteátr "Na Nové", který je snadno dosažitelný veřejnými dopravními prostředky a naní daleko od obchodů, byl naštěstí nakonec získán i pro tento rok.

Ne vždy však situace vypadala tak slibně. Před třemi lety proběhly protesty a následné dizkuze o budoucnosti festivalu, resp. zda se bude nadále konat ve výše zmíněném areálu. Část místních obyvatel si stěžovala na hluk a nepořádek v průběhu festivalu, určitá skupina lidí ve festivalu spatřovala též hrozbu satanistické expanze do města Volyně. Po několika otevřených rozhovorech na zasedání zastupitelstva města však zastupitelé rozhodli, že není důvod, proč tradici festivalu bránit a Open Hell dostal zelenou.

V srpnu 2002 (jen týden a půl po skončení 5. ročníku festivalu) pak byla Volyně zasažena povodněmi a ani letní amfiteátr nebyl ušetřen. Přes zprvu děsivě vzhlížející scenerii nebyl areál nijak vážně poškozen. Ale dům v sousedství areálu poškozen byl a z rozhodnutí statika musí být zbourán. Tím bylo opět ohroženo konání letošního ročníku OHF neboť termín demolice onoho objektu se původně kryl s termínem konání festu. I zde však bylo dosaženo dohody, termín demolice byl přesunut a za měsíc tak začně již proslulá volyňská metalová pouť.

Brána letního areálu se otevře v pátek 23. července v 15:30, vstup činí 380 Kč na místě, 320 Kč v předprodeji, či 280 Kč jen sobotní vstupné. Více informací lze získat na internetové adrese www.openhell.web.tiscali.cz.
autor: Open Hell Festival
datum: 22.06.'04




Diskuse na téma: Další ročník festivalu z dílny "rámusících bratrů" se blíží

počet příspěvků v diskusi: 1 (poslední v 14:11 02.07.'04)
| diskuse | | další články autora |
| |






RE: Hajzlové [Petr A.]
Hajzlové [Pavel Asztaloš]
Vymazání níže uvedeného článku [Vlastislav Asztaloš]
GRs6AvZ4li [IqrqVh2O]








www.volyne.info | design b4u | rs ZVD | hosting gigaweb | kontakt | reklama | redakce | spolupráce | RSS | © 2002 - 2011 b4u web !ndustry |
| kopírování a komerční využívání obsahu je dovoleno pouze se svolením autora |