volyne.info
homepage
čtvrtek,
svátek má Marek
nastavit jako výchozí
info:
Novinky
Co se děje ve městě
Glosy a komentáře
Historie
Instituce
Kultura
Oficiální informace
Povodně
Radnice
Rodáci ve světě
Školy a vzdělávání
Sport
Stránky firem
Turistické informace
volby
Zájmové spolky

online:1
xxxxx
Už jste byli v kavárně?
Ano
Ne
Ona tu nějaká je?
Výsledky
Version 2.02





Internetový prodej automobilových výfuků – www.eshop-vyfuky.cz

Butik Radost - dámské oblečení, móda a dárky online – www.i-radost.cz
 

26.06.'08, ,
počet přístupů: 568
názor

Je zajímavé otevřít si tuto diskuzi na téma termického spalovacího zařízení a přitom si číst hlavně o tom kdo, s kým, jak, co, proč a zač.
Od roku 1989 se situace v naší republice změnila, je zde prosazovaná demokracie včetně možnosti svobodného projevu, samozřejmě v rámci zákonů. Z čehož mi vyplývá, že člověk, kterému se něco nezdá, má z něčeho obavy, se k tomu může svobodně vyjádřit. To, že někdo projevil nesouhlas se záměrem pana Jakubce přeci neznamená, že mu něco závidí, že je to pomatenec nebo komunista. To platí i v případě, že někdo z jeho rodiny pracuje u pana Jakubce. Kvůli tomu snad nebude daná osoba jak se říká držet hubu a krok a souhlasně kývat hlavou i když má jiný názor. To by jsme se asi vrátili do doby, která se tak odsuzuje.
Jestliže obavy mají převážně starší obyvatelé města, je spíš k zamyšlení, proč se o tento problém nezajímá více mladších lidí. Buď se k nim ta informace o problematice termického zařízení nedostala, nemají čas a nebo jim je to úplně jedno vzhledem k tomu, jak vidí vývoj jiných kauz v naší republice a myslí si, že to stejně nemá smysl.
Jestli je někomu k smíchu, že obyvatelé Volyně začínají více myslet na ekologii ve svém okolí, tak by měl přehodnotit svůj postoj. Vždyť je to přeci jen dobře, že si lidé začínají postupně osvojovat návyky v oblasti ochrany životního prostředí, i když pro někoho je to jenom třídění odpadů. Žít ekologicky je finančně náročné a ne každý na to má, aby to realizoval od potravin až po způsob bydlení. Dost často souvisí používání věcí, které nějakým způsobem znečišťují prostředí, se samotnou existencí či bytím v této společnosti. Vezměte si zdravotně postižené, osoby, které potřebují přepravit větší množství věcí nebo přeprava do zaměstnání. V tomto případě je třeba auto nezbytné. Někdo z Vás uvedl, že když oponenti začali myslet tak ekologicky, tak ať začnou chodit pěšky. Předpokládám, že tento pisatel nemá větší zdravotní problémy s pohybovým aparátem, nebo nenesl pytel s cementem.
Ale k tomu zařízení. Měla jsem možnost seznámit se s dokumentací a to z obou táborů. Obyvatelé, které někdo z Vás označuje za závistivce, pomatence, komunisty dávají dohromady veškerou dostupnou dokumentaci týkající se tohoto zařízení, včetně údajů od výrobce zařízení a různých technologických studií, aby mohli posoudit pro a proti. A zdá se, že v dokumentaci, kterou předložil pan Jakubec, jsou nepřesnosti.
Podle všeho je to zařízení, které je vhodné postavit v průmyslové zóně a ne v oblasti, kde ze tří stran jsou obytné domy, zahrady a ze čtvrté koupaliště. Někdo v této diskuzi uvedl, že je zde příležitost nových pracovních míst a rozvoje. Nejsem si tím jista. Dvě pracovní místa v zhoršených pracovních podmínkách, na které se nakonec ani obyvatel Volyně nemusí dostat, naše město asi nevytrhnou. A myslím si, že ten rozvoj taky nebude velký. Řidiči nákladních automobilů si tady koupí maximálně svačinu, pokud bude mít kde zastavit. A turisti. Pokud se dozví, že je zde spalovací zařízení na barvy, proč by sem jezdili, když první co je napadne je, že zde bude zamořený ovzduší. Panu Jakubcovi určitě volat nebudou, aby jim upřesnil technická data. Copak vy by jste jeli někam na dovolenou, kde bude nějaké zařízení, u kterého se předpokládá, že produkuje zdraví škodlivé zplodiny. Naopak bych měla obavy, aby to v případě schválení tohoto projektu nepřilákalo do našeho města další podnikatele z této oblasti. Souhlasím s tím, že těch pár aut, které by dovážely materiál ke zpracování do areálu bývalé mototechny, dopravní situaci ve Volyni určitě nezhorší. Tady by jako velký problém vyskočilo selhání techniky, člověka, vidina zisku a nedodržování limitů stanovených výrobcem, nedostatečná výměna filtrů, neprovádění důsledných rozborů, nedodržování zásad skladování toxických odpadů a dalších věcí jako živelné pohromy, při nichž by docházelo buď k postupnému zamořování okolí nebo k nárazovému znečištění právě třeba při živelné pohromě.
Z krátkodobého i dlouhodobého hlediska to nepřinese městu nic. Zisk bude mít pouze jedna osoba. Ostatním zbudou pouze obavy, aby se nic nestalo.

autor:
datum: 26.06.'08




Diskuse na téma: názor

počet příspěvků v diskusi: 4 (poslední v 15:34 18.07.'08)
| diskuse | | další články autora |
| |






RE: Hajzlové [Petr A.]
Hajzlové [Pavel Asztaloš]
Vymazání níže uvedeného článku [Vlastislav Asztaloš]
GRs6AvZ4li [IqrqVh2O]








www.volyne.info | design b4u | rs ZVD | hosting gigaweb | kontakt | reklama | redakce | spolupráce | RSS | © 2002 - 2011 b4u web !ndustry |
| kopírování a komerční využívání obsahu je dovoleno pouze se svolením autora |