volyne.info
homepage
úterý,
svátek má Stanislav
nastavit jako výchozí
info:
Novinky
Co se děje ve městě
Glosy a komentáře
Historie
Instituce
Kultura
Oficiální informace
Povodně
Radnice
Rodáci ve světě
Školy a vzdělávání
Sport
Stránky firem
Turistické informace
volby
Zájmové spolky

online:1
xxxxx
Už jste byli v kavárně?
Ano
Ne
Ona tu nějaká je?
Výsledky
Version 2.02





Internetový prodej automobilových výfuků – www.eshop-vyfuky.cz

Butik Radost - dámské oblečení, móda a dárky online – www.i-radost.cz
 

19.07.'04, Honza Beránek, Kultura, Open Hell Fest
počet přístupů: 4327
Praktický průvodce Open Hell Festem / OHF Manual
Co bude hrát za kapely, kompletní organizační informace, suvenýry a prostě všechno, co ještě o letošním ročníku Open Hell Festivalu nevíte. / All about Open Hell Fest 2004.
Zdar !! Přijměte náš dík, že jste se svou účastí rozhodl(a) podpořit již sedmý ročník metalového maratonu na prahu Šumavy, OPEN HELL FESTIVAL. Tento cár papíru nechť Vám poslouží pro orientaci v dění jak na podiu, tak v areálu. Věnujte prosím pozornost pokynům tištěným vzadu na tomto listu. Díky !! Přejeme dobrou zábavu !!!

Hail Metal !! We would like to thank you for a decision to support us with your taking part. This is already the seventh issue of a metal fest at the threshold of Šumava mountains, called OPEN HELL FEST. Let this sheet of paper be your guide to orientate yourself in the movement of a stage as well as in the area. Please, pay attention to the instructions printed at the back of this sheet. Thank you & have a fun !!!


OPEN HELL FESTIVAL CONTACTS: www.openhell.web.tiscali.cz

Petr Mecák, Přechovice 16, 387 01 Volyně, Czech Republic,

avenger.ohf@tiscali.cz, tel.: 383 373 670, mobil: 603 509 925

nebo / or:

Jan Kapák, Čestice 44, 387 19 p. Čestice, Czech Republic,
jankap@tiscali.cz, tel.: 00420 383 396 117, mobil: 00420 736 109 974

SUVENÝRY - SOUVENIRS:
(K prohlédnutí & koupi u vstupu / check it out at entrance cash desk)

OHF T-SHIRT 250 Kč / 8 Euro
(oboustranný, vícebarevný potisk, velikosti M, L, XL - bothsided coloured print, M, L, XL sizes)

OHF COMPILATION CD-R 60 Kč / 2 Euro
(obsahuje skladby od 21 kapel účinkujících na letošním ročníku OHF - featuring songs by 21 OHF bands playing this year)

DETAILNÍ PROGRAM FESTU / FEST PROGRAM IN DETAILS :
(PÁ = FRIDAY, SO = SATURDAY)

PÁ 17:00 - 17:30 MATER MONSTIFERA (ČR - Trhové Sviny, ww.matermonstifera.pc.cz)
- Jihočeši MM sází na melodickou odnož černého kovu. Všechny skladby žijí svůj „černý příběh“ a do pohybu je uvádí především vzájemné souboje mezi kytarami a klávesami.
- South Bohemians MM are much into melodic form of black metal. All songs live their "black story" and especially fights between keyboards and guitars make them move.

PA 17:40 - 18:10 SCENERY
(ČR - Mohelnice, web.redbox.cz/scenery)
- Techno thrash/death metal ala Scenery chtě nechtě hodně často dá vzpomenout na pozdní tvorbu legendárních Death, Cynic, Pestilence apod. Muzika pro náročné, zasluhující soustředěný poslech.
- Technical thrash/death metal ala Scenery reminds latest works by legendary bands as Death, Cynic, Pestilence etc. This is music for advanced listeners, worthy of really concentrated attention.

PÁ 18:20 - 19:50 MARTYRIUM CHRISTI
(ČR - Kdyně / Ostrava, www.martyriumchristi.net)
- Blasfemický brutal/techno/death metal je zřejmě navěky vypálen v srdcích Martyriovců. Jejich songy jsou postaveny na přímočarých melodických riffech, ultrarychlých bicích a nenávistných protikřesťanských textech řvaných v kombinaci tří vokálů, která už se pro ně stala již pověstnou.
- Blasphemic brutal/techno/death metal seems to be branded deep into the hearts of martyring guys. Their songs are built on aggresive melodic riffs, ultrafast drums and hateful antichristian lyrics screamed in 3 vocals combination which became really trademark for the band.


PÁ 19:00 - 19:30 ASGARD
(ČR - Brno, www.asgard.czweb.org)
- Od Asgard není možno čekat nějaké novátorské postupy. I přes četné změny v sestavě se již po neuvěřitelných 16 let drží staré školy temného heavy/black metalu s českými texty !!
- Dont await any experiments right here. Despite quite many line-up changes Asgard have kept on banging their old school dark heavy/black metal with czech lyrics for unbelieveable 16 years !!

PÁ 19:45 - 20:20 LUGUBRE
(NL - www.lugubre.cjb.net)
- Lugubre jsou náhrada za německé Zarathustra, kteří zrušili koncert, neboť jejich kytarista nedostal na OHF volno. Styl této kapely se dá popsat jako brutální nelidský black metal inspirovaný kapelami jako Rotting Christ, Sarcofago, Blasphemy, Beherit, Judas Iscariot či Darkthrone.
- Lugubre are replace for germans Zarathustra who cancelled because their guitarist couldnt get free for OHF. Style of this band can be described as fast brutal anti-human black metal influenced by bands as Rotting Christ, Sarcofago, Blasphemy, Beherit, Judas Iscariot and Darkthrone.

PÁ 20:30 - 21:10 CASKETGARDEN
(H - www.casketgarden.com)
- Maďarská odpověď na At the gates a Carcass - to je asi nejvhodnější charakteristika této nadějné party a nutno podotknout, že CG svým vzorům rozhodně nedělají ostudu ba právě naopak !!
- A hungarian response for At the gates or Carcass - this seems to be the most fitting characterics of this horde. And we have to say that CG is definitely no trivial shadow of their gods !!

PÁ 21:20 - 22:00 DELIRIUM TREMENS (D - www.delirium-tremens.de)
- Po loňském dechberoucím vystoupení nebylo co řešit - DT jsou zpátky !! Nenechte si ujít namáklý zběsilý old school thrash metal s perfektní šou. Zde bude doslova co poslouchat i na co koukat !!!
- It was clear after seeing their breathtaking performance last year - DT are back !! Dont miss perfect and maniacal old school thrash metal with great show. A lot both to see and hear indeed !!!

PÁ 22:15 - 23:15 TÔRR
(ČR - Praha, www.torr.cz)
- Zřejmě každý český metalový fanoušek zná dobře historii Torru, včetně velmi kontroverzního období s Mr. Izaiášem v sestavě. Toho však vystřídal staronový člen Ota Hereš a Torr až po bradu opět zabředl do black metalových vod z doby let osmdesátých. Na různé části jejich historie se dá nahlížet všelijak, nelze jim však upřít, že jejich aktuální live prezentace je velmi chutným soustem - ostatně přesvědčte se sami !
- This band is one of the biggest legends of czech black metal. Their latest gigs have been really massive, thanks to fully corresponding with 80´ history of the band, but they are now also promoting their latest "Made in hell" album. Pretty old school black metal experience !!

PÁ 23:30 - 00:15 WATAIN
(SWE - www.templeofwatain.com)
- Tak tohle bude zběsilost !! Watain hrají black metal až po okraj nacpaný všemi nutnými ingrediencemi, bez kterých by černý kov nebyl tím, čím má být. Je zde prostor pro rychlé a agresivní výpady, nouze není ani o pomalé pasáže s velmi silnými melodiemi a výbornými stylovými texty.
- This will be real massacre !! Watain are playing black metal full-till-the-edge with all neccesary ingredients that make it black metal - there is a lot of space for fast and aggresive attacks, there are also many slow parts built upon very strong melodies and great stylized lyrics.

PÁ 00:30 - 01:10 AVENGER
(ČR - Volyně, www.avenger.web.wo.cz)
- Avenger jsou oddaní dark death black metalu z přelomu let 80-tých a 90-tých. Když už to po mnoha letech smůly vypadalo, že se sestava kapely snad nadobro ustálila, odešel letos v červnu kytarista Přéma. Avenger dali do kupy alespoň provizorní sestavu za nezištné pomoci session kytaristy Petra Turka (Mortifilia), a vystoupení na OHF si nenechají ujít. Zároveň však vyzývají případné zájemce o hraní (kytaristy nebo bubeníky), ať neváhají a ozvou se (buď osobně přímo na festu, nebo lze využít kteréhokoli z kontaktů OHF - viz str. 1).
- Avenger are devoted to dark death / black metal of breaking 80´s and 90 ´s years. They have always admitted influence by classic metal masterpieces but their music has a big dose of own personality - blasphemy, brutality, both speed and slow parts with many melodical harmonies.

PÁ 01:20 - 01:50 EBOLA JOY
(ČR - Znojmo, www.ebolajoy.cz)
- Znojemské trio Ebola Joy hraje dark electronic rock & metal music ve stylu Samael, Depeche Mode, Tiamat. Ptáte se proč hrají na OHF ? Pokud máte rádi kvalitní hudbu bez "škatulkování", ozkuste jejich vystoupení shlédnout, třeba si odpovíte sami.
- A trio Ebola Joy plays dark electronic rock & metal in the vein of Samael, Tiamat or even Depeche Mode. Do you ask why they play at OHF ? If you are into quality music without style limitation, try to watch their set, you will maybe answer yourself.




SO 11:30 - 12:00 KRVAVÁ PRÁCE
(ČR - Praha / Žatec, krvava-prace.kvalitne.cz)
- Krvavá Práce je náhrada za odpadlé Dark Storm (odmítli kvůli nekompletní sestavě). Bubeníkem KP není nikdo jiný než Vlad Rouhač, tentokrát se však jedná spíše o thrash než o black metal.
- Krvava Prace is a replace for Dark Storm (they refused to play due to not complete line-up). KP drummer is nobody else than Vlad Blasphemer, this band is, though, more into thrash metal.

SO 12:10 - 12:40 ADULTERY
(ČR - Havířov, www.adultery.cz)
- Adultery přijedou propagovat MCD "Slovanská krev". Zcela jistě ale dojde i na starší fláky a celý set tak bude naplněn agresivní black metalovou rychlostí s lidovými a folklorními pasážemi.
- Adultery will come to promote MCD "Slovanska krev". They will for sure play also some older tracks, so their set will be full of black metal speedness with folklore passages and motives.

SO 12:50 - 13:20 ANTARES
(SK- Martin, www.antaresonline.sk)
- Death metal v podání Antares je jak melodický, tak brutální, je velmi technický, ale nepostrádá ani onen pověstný tah na branku. Dozajista příslib kvalitního live vystoupení !!
- Death metal in Antares way is both melodical and brutal, very technical, but still very straight and aggressive. For sure a good promise of a quality live performance !!

SO 13:30 - 14:10 TESSTIMONY
(H - www.planetnoir.com/tesstimony)
- Tesstimony produkují pomalou a brutální hudbu načichlou takovými jmény jako např. staré Paradise Lost nebo Bolt Thrower. Žádný melodický zpěv, žádné okrasy - Tesstimony se rozhodli pro naprostou věrnost old school doom death metalu.
- Tesstimony play slow and brutal music, reminding old Paradise Lost or Bolt Thrower. No melodical vocals, no other trappings. Tesstimony chose a total faithfulness to old school doom death metal.

SO 14:20 - 15:00 FLESHLESS
(ČR - Děčín, fleshless.webpark.cz)
- Toto bude chutné sousto zejména pro nejextrémnější fans holdující death - grindovým sypačkám. Tvorba "Bezmasých" však nepostrádá ani zajímavé melodie či patřičný nadhled a humor.
- This will be a tasty meal especially for the extreme fans into deathgrind blastbeats. Fleshless art, though, doesnt suffer of lack of good melodies or fine dose of sense for humour as well.

SO 15:10 - 15:50 MAGUS NOCTUM
(SLO - www.magusnoctum.com)
- Magus Noctum se pohybují kdesi na hraně mezi atmosférickým black a death metalem ve stylu Nocturnus, Rotting Christ, snad i Dimmu Borgir, to vše protkáno působivou orientální melodikou.
- Magus Noctum are acting somewhere between atmospheric black and death metal ala Nocturnus, Rotting Christ, or maybe Dimmu Borgir, all entwined with immpresive oriental melodics.

SO 16:00 - 16:40 REPENT
(D - www.repent.de)
- Repent nám naservírují řádnou porci klasického Thrash metalu, je-li třeba přirovnání, nebylo by od věci zmínit jména jako Slayer, Grip Inc., Exodus či Sadus.
- Repent will bring us a proper portion of classic thrash metal, if you need a compare, it would be good to mention bands as Slayer, Grip Inc., Exodus or Sadus.1

SO 16:50 - 17:30 DEATH SENTENCE
(ČR - Brno, www.deathsentence.d2.cz)
- DS produkují zajímavý doom metal ala Moonspel se skvěle zpracovanými mužskými i ženskými vokály, klávesami a vše je podtrženou houslistkou a flétnistkou v sestavě.
- DS produce interesting doom metal ala Moonspel with perfectly done male and female vocals, keyboard lines, all supported with female flute and violin players in the line - up.

SO 17:40 - 18:20 TORTHARRY
(ČR - Hronov, www.geocities.com/SunsetStrip/Cabaret/1356)
- Tortharry ozvláštňují svou death / thrash metalovou tvorbu příměsemi všelijakých dosti originálních nálad a atmosfér způsobem v tomto stylu nevídaným, to vše vždy podpořeno výborným zvukem.
- Tortharry enrich their death / thrash metal work by adding very special moods and atmospheres in way that is not very usual in this style, this all always supported with very good sound.

SO 18:30 - 19:10 MORRIOR
(ČR - Praha)
- Legendární Morrior (svého času v obdobných pozicích jako Master´s Hammer, Root, V.A.R atd !!) se po více jak desetiletí nečinnosti letos dali znovu dohromady !! Jejich nová produkce se nese v duchu ponurého black/doom metalu stále s nezaměnitelným vokálem zpěváka.
- Legendary Morrior (in the past having been as important band as Masters Hammer, Root, VAR etc. !!) are coming back after more than 10 years of inactivity !! Their new production is in a vein of obscure black/doom metal, still with very characteristic vocal work.

SO 19:30 - 20:15 DEPRESY
(SK - Trenčín, www.depresy.com)
- Slovenké Depresy netřeba představovat.Tradiční atmosférický death metal chalani čím dál více ochucují temnými hutnými riffy a black metalovými vlivy s mohutnou podporou kláves.
- Slovaks Depresy are a big band in CS scene. Their traditional atmospheric death metal is mixed with very dark & heavy riffs and black metal influences with massive keyboards participation.

SO 20:30 - 21:10 BLOODY SIGN
(FRA - www.bloodysign.fr.sk)
- BS servírují brutální, až ke grindovým tempům se blížící, stále však zřetelný death black metal se sympatickým fuckin´lound´n´heavy přístupem k věci, vše sladěno k dokonalé souhře.
- Bloody sign bring brutal death black metal, sometimes near to even grindcore tempos, but still very legible and with sympatic fuckin´lound´n´heavy attitude, all done with precize teamwork.

SO 21:30 - 22:30 ROOT
(ČR - Brno, www.redblack.cz/root)
- Česká dark metalová legenda, která stále zraje jako víno, přijede opět posílit řady OHF. Jak jsme si již pomalu zvykli, budeme svědky vysoce nadprůměrného vystoupení a průřezu všemi etapami existence Root.
- Czech dark metal legend, still growing better like a good wine, comes again to join OHF forces. As we slowly get used, we will be whitnessing a high standard performance built on a tour over all eras of Root existence.

SO 22:45 - 23:30 SKYFORGER
(LAT - www.skyforger.lv)
- Hudba Skyforger je pagan black metal se středověkými a lidovými motivy, s využitím pro metal netradičních nástrojů. Kapela nezapře ani svoji zřejmě odvěkou lásku - starý dobrý heavy metal.
- Skyforger music is pagan black metal with some medieval and folk motives with very untypical musical instruments. The band also doesnt deny their ancient love - old good heavy metal.

SO 23:45 - 00:30 DETONATION
(NL - detonation.wingsofdeath.nu)
- Skvělá technická zdatnost všech hráčů a zejména "hovado" bubeník produkující až neuvěřitelně rychlá tempa, to vše protkáno příjemnou melodikou. Detonation jsou zpátky se svým prvoligovým thrashing death metalem.
- More than great musicianship of all band members and especially really maniacal drummer who plays extremely fast tempos, all entwined with pleasant melodics. Detonation are back with their first class thrashing death metal.

SO 00:40 - 01:20 ELITE (NOR)
- Elite sami sebe označují za pagan metal, díky textům v jejich rodném jazyce oddaným severské mytologii. Přesto nečekejte zpěvné záležitosti, hudebně se jedná o hrubý old school black metal !!
- Elite class themselves as pagan metal, due to lyrics being about nordic mythology and sung in norwegian language. Despite this fact, no "singing" stuff should be expected. Musicwise, this is very raw black metal !!

PRAVIDLA PRO POBYT V AREÁLU FESTIVALU:
RULES FOR STAYING IN THE FEST AREA:


1 - Každý návštěvník si je vědom rizik spojených s účastí na festivalu. Pořadatel nenese zodpovědnost za jakékoliv zdravotní či hmotné újmy účastníků. Při úrazu nebo jiné nehodě neprodleně kontaktujte zdravotní hlídku, která sídlí v chodbě sálu Na nové (loňský vstup), nebo kteréhokoli z pořadatelů.
- Every visitor is aware of possible risks concerning taking part at festival. Organizer cannot take any responsibility for possible health or wealth detriments of a visitor. In case of injury or any other accident, please, contact immediatelly sanitary watch which has its seat in the entrance hall of Na Nove indoor concert place (= entrance of last year´s issue), or anyone of fest organizing staff.

2 - Je zakázáno do areálu vnášet skleněné lahve, zbraně či jiné nebezpečné předměty. Vstup se psy bude umožněn pouze tehdy, pokud pes bude mít náhubek. Majitel zvířete se zavazuje mít jej pod neustálou kontrolou po celou dobu konání festivalu, bere na sebe plnou zodpovědnost za jeho chování.
- It is forbidden to bring glass bottles, arms and/ or other dangerous objects into the fest area. Dogs will be allowed to enter just with muzzle. The dog owner is supposed to have it under immense total control. The owner takes full responsibility for the dog´s behaviour.

3 - Po zaplacení vám byl na ruku dán kontrolní náramek. Pokaždé když opustíte areál, při návratu se bez vyzvání prokažte tímto náramkem, a to tak, aby byl spoj (tj. slepená plocha) viditelný. Bez náramku vám nebude umožněn vstup zpět do areálu.
- After you paid entrance fee you were given a control wristlet. Everytime you will leave the fest area, when going back in, show this wristlet to the entrance patrol ( please, the sticked side up ) to get allowed to enter the area again.

4 - Nevstupujte do prostoru za podiem. Vstup dovolen pouze pro účinkující a pořadatele. Totéž platí platí pro podium. STAGE DIVING JE PŘÍSNĚ ZAKÁZÁN !!!!
- Keep out of the space behind the stage. Entry allowed to bands and organization staff exclusively.The same goes for stage. STAGE DIVING FORBIDDEN !!!!!!

5 - Pro stanování je vyhrazen výhradně prostor (při pohledu na podium) po levé straně areálu vzadu, až do místa vyznačeného pro účinkující. Prosíme využívejte výhradně této plochy.
- Place for camping is space next to the concert hall building, aside in the back of the area. Please, use this place exclusively At any other place in the area, tents would cause problems.

6 - Tyto pravidla jsou pro všechny účastníky festivalu závazná. Pokud je nebudete dodržovat, vystavujete se nebezpečí, že budete bez náhrady vstupného vyhoštěn(a) z areálu.
- These rules are obligatory for all festival fans. If breaking them you risk the danger of being banished from the festival with no compensation of entrance fee.
autor: Honza Beránek
datum: 19.07.'04




Diskuse na téma: Praktický průvodce Open Hell Festem / OHF Manual

| diskuse | | další články autora |
| |






RE: Hajzlové [Petr A.]
Hajzlové [Pavel Asztaloš]
Vymazání níže uvedeného článku [Vlastislav Asztaloš]
GRs6AvZ4li [IqrqVh2O]








www.volyne.info | design b4u | rs ZVD | hosting gigaweb | kontakt | reklama | redakce | spolupráce | RSS | © 2002 - 2011 b4u web !ndustry |
| kopírování a komerční využívání obsahu je dovoleno pouze se svolením autora |