volyne.info
homepage
pátek,
svátek má Oto
nastavit jako výchozí
info:
Novinky
Co se děje ve městě
Glosy a komentáře
Historie
Instituce
Kultura
Oficiální informace
Povodně
Radnice
Rodáci ve světě
Školy a vzdělávání
Sport
Stránky firem
Turistické informace
volby
Zájmové spolky

online:1
xxxxx
Už jste byli v kavárně?
Ano
Ne
Ona tu nějaká je?
Výsledky
Version 2.02





Internetový prodej automobilových výfuků – www.eshop-vyfuky.cz

Butik Radost - dámské oblečení, móda a dárky online – www.i-radost.cz
 

30.09.'11, Eva Tkadlečková, Co se děje ve městě
počet přístupů: 3174
Program Ratejny na ŘÍJEN
v říjnu toho s náma můžete zažít hodně - besedy, výtvarné dílny, dopoledne pro děti, odpolední kroužky, kursy, výlety - tak přijďte...

SLUNÍČKA
čtvrteční dopoledne od 9,30 do 12 hodin

Setkávání dětí od 0 do 4 let a jejich rodičů, při kterém cvičíme, tancujeme a zpíváme, hrajeme si a malujeme, program je uzpůsoben příchozím dětem.

6. října - Návštěva ZOO – znovu zkusíme zajít do nišovicko-volyňské zoologické zahrady – třeba nám bude počasí tentokrát přát. K vidění budou krávy, koně a poník, divoká prasata a třeba i páv – a to vše bez mříží a na dosah. Buřtíky s sebou. Sejdeme se v 9,00 u Husova domu. V případě nepřízně počasí bude náhradní program.

13. října - Postav třeba zeď – stavění hradů a velkých objektů z kelímků v herně, nácvik motorických dovedností ve skupině

20. října - Hraju (si se) všema barvama – podzimní barevné tvoření za pomoci podzimního listí a přírodnin – zábava i pro nejmenší.

27. října - Pojďte s námi za pohádkou – O statečném Jeníkovi. Spolu s dětmi si zahrajeme loutkovou pohádku v opravdovém divadle s opravdovou oponou.


NOTIČKY
čtvrteční odpoledne od 16 hodin

Hodina pro předškolní a malé školní děti – zpívání lidovek při kytaře, muzicírování za pomoci Orfových a jiných perkusních nástrojů, při každé hodině bude také krátké seznámení se se zobcovou flétnou – zdravé dýchání, veselé pískání. Je možné chodit nepravidelně, přihlášení není nutné, ale vzhledem ke hře na flétnu je pravidelnost vhodná.

BARVÍNEK
čtvrteční odpoledne od 17 do 18 hodin

Výtvarné tvoření pro děti od 3 do 8 let – setkání , které se bude točit okolo lepidla, nůžek, barev a štětců. Děti se naučí pracovat v kolektivu, procvičí se v šikovnosti a v nápaditosti, domů si pak ponesou malá výtvarná dílka. Není nutné se přihlašovat, je možné chodit nepravidelně.


---------------------
V HLAVNÍ ROLI JABLKO
sobota 8. října od 14hod


Spolu s MMKC vás zveme do Pošumavské tržnice na letošní první moštování – z donesených jablek si můžete odnést čerstvý mošt, moštuje se zdarma + soutěž o nejlepší pekařku ovocného štrůdlu.
A nezapomeňte s sebou vzít děti – při výtvarné dílně bude mít opět hlavní slovo jablko – domů si ponesete voňavé nebo barevné jablečné dekorace.
Po celou dobu akce vám můžeme umlít čerstvou mouku – máme Špaldu, Žito, Pšenici, Oves, Jáhly apod.
Sledujte samostatné plakátky a další doprovodný program.


MINIKURS FOTOGRAFOVÁNÍ
úterý 11. října od 20,30hod


Źádaná beseda s fotografem Jindřichem Vaněčkem, který nás provede taji a uměním amatérského fotografování. I rodinné fotky by měly splňovat nějaká kritéria a tak se naučíte, jak fotit zručně a kvalitně.

Jak zahrnovat objekt do objektivu, krajina, lidi, makro, kompozice fotky. Co ovlivní fotky, jak nastavit parametry na fotoaparátu, přenos snímků do PC a jednoduché úpravy, příprava snímku pro tisk a pro web. Po celou dobu besedy se můžete na cokoli zeptat.


VEČER PRO MÁMU – VEČER PRO DÁMU
úterý 18. října od 20,30hod


Přijďte strávit příjemný večer ve společnosti profesionální kosmetické poradkyně, které vám ukáže nejmodernější trendy v líčení, jak správně pečovat o svou pleť, jak se líčit a pečovat o tělo, jak kombinovat barvy – a odpoví na vaše otázky.
Setkání a paní Marcelou Novákovou, která pro nás připraví DEN KRÁSY S MARY KAY a seznámí nás s přípravky pro péči o pleť, které si samozřejmě i zdarma vyzkoušíte.

Svůj zájem o tento program nám sdělte předem, počet míst je omezen.


ZA HUMNY JE DRAK - DRAKIÁDA
Sobota 22. října


Společná výprava na Šibeničák, kde se koná městská Drakiáda – lítadla všeho druhu s sebou. Konečně se prolítnou draci, které máme v herně jako dekorace.
Ve čtvrtek 20. října v rámci kroužku Barvínek budeme vyrábět či dekorovat všemožné draky a létadla.
Sejdeme se ve 14,30hod pod Šibeničákem

PODZIMNÍ DEKORACE
Sobota 29. října od 15 hodin

Výtvarná sobota pro každé (ne)šikovné ruce s Pavlou Mazancovou – společně vyrobíme podzimní věnce a jiné dekorace. Někomu s výrobou pomůžeme, od jiných se rádi přiučíme.
Děti mohou přijít s vámi. Veškerý materiál zajistíme.
Cena na úhradu provozu a materiálu Kč120,-


BURZA DĚTSKÉHO OBLEČENÍ A POTŘEB PRO DĚTI II.
Sobota 5. listopadu

prostory Pošumavské tržnice ve Volyni (pod kinem)

K zakoupení zde bude oblečení a boty, kočárky, nosítka, autosedačky a postýlky, hračky, lehátka, vaničky, sportovní potřeby a ostatní - to vše pro děti od 0 do cca 7 let
Zveme prodávající i nakupující. Burza se koná pod záštitou internetového obchodu Veselá Myška.
Stoly je nutné si rezervovat předem - počet stolů je omezen - na tel: 605 474 588, kam se můžete obracet i s dalšími dotazy. Sledujte samostatné plakáty!!!



U nás vám nameleme ČERSTVOU MOUKU.
V současnosti si k nám můžete přijít semlet tyto obiloviny: Špalda BIO, Špalda konv., Oves BIO, Pšenice BIO, Žito BIO a Jáhly.
Časy mletí – dny, kdy máme program + téměř kdykoli po předchozí (telefonické) domluvě. Čerstvá mouka je zázrak v kuchyni i pro náš organismus. Přidáme vám i recepty.


-----------------
Místo: Lidická 124 Volyně, Klubová místnost Husova domu
o.s.Ratejna, 605 474 588, ratejna@evangnet.cz www.ratejnaos.webnode.cz
autor: Eva Tkadlečková
datum: 30.09.'11




Diskuse na téma: Program Ratejny na ŘÍJEN

| diskuse | | další články autora |
| |






RE: Hajzlové [Petr A.]
Hajzlové [Pavel Asztaloš]
Vymazání níže uvedeného článku [Vlastislav Asztaloš]
GRs6AvZ4li [IqrqVh2O]








www.volyne.info | design b4u | rs ZVD | hosting gigaweb | kontakt | reklama | redakce | spolupráce | RSS | © 2002 - 2011 b4u web !ndustry |
| kopírování a komerční využívání obsahu je dovoleno pouze se svolením autora |