volyne.info
homepage
pátek,
svátek má Taťána
nastavit jako výchozí
info:
Novinky
Co se děje ve městě
Glosy a komentáře
Historie
Instituce
Kultura
Oficiální informace
Povodně
Radnice
Rodáci ve světě
Školy a vzdělávání
Sport
Stránky firem
Turistické informace
volby
Zájmové spolky

online:1
xxxxx
Už jste byli v kavárně?
Ano
Ne
Ona tu nějaká je?
Výsledky
Version 2.02





Internetový prodej automobilových výfuků – www.eshop-vyfuky.cz

Butik Radost - dámské oblečení, móda a dárky online – www.i-radost.cz
 

03.09.'11, Eva Tkadlečková, Co se děje ve městě
počet přístupů: 3207
Program Ratejny na ZÁŘÍ
prodloužili jsme si léto - v září ještě budeme putovat po okolí. ZOO, písek, mravenčí dálnice, jedlá modelína, pohádka v knihovně... Přidejte se k nám:
Čtvrtek 8. září – Návštěva ZOO
Už jste byli v nišovicko-volyňské zoologické zahradě u pana Kůse? Tak pojďte s náma! K vidění budou krávy, koně a poník, divoká prasata a třeba i páv – a to vše bez mříží a na dosah. Vezměte s sebou i buřtíky – můžeme si je tam opéct a rozloučit se tak s létem. Sejdeme se v 9,00 u Husova domu (Lidická 124).

Čtvrtek 15. září – Mravenčí dálnice
Procházkou dojdeme do parku na Ostrovec, kde zkontrolujeme, jak se daří mravencům na jejich dálnici + pískoviště a po prázdninách zopakujeme oblíbené ukazovací říkačky a dětské pohybovky v přírodě. Sejdeme se v 9,15 u Husova domu.

Úterý 20. září – Modelování z jedlé modelíny
Děti všech věkových kategorií, ty malé v doprovodu rodičů, jsou zváni do volyňské cukrárny Sellida, kde se sejdeme u modelování z jedlé modelíny. Až nás omrzí uždibování modelíny, můžeme se zakousnout do čerstvých zákusků. Bude-li vhodné počasí, budeme okupovat dvorek za cukrárnou. Sejdeme se v 16hod v cukrárně Sellida.

Čtvrtek 22. září – Zářijové pískování
Společná návštěva pískoviště a houpaček + trávníkové hrátky a dětské pohybovky v přírodě. Kbelíky, lopatičky a vše potřebné s sebou. – sejdeme se v 9,15 u Husova domu.

Čtvrtek 29. září – Pojďte s námi za pohádkou
Je to velký dům a je skoro celý plný knížek – co to je? Je to volyňská knihovna a my do ní zajdeme a nahlédneme do knižních pokladů. Pojďte s námi za pohádkou – tu si tam pěkně v teple na koberci přečteme a zahrajeme. Své čtenářské průkazy s sebou! Sejdeme se v 9,15 u Husova domu.



U NÁS VÁM NAMELEME…
…z potravinářského obilí ČERSTVOU MOUKU.
V současnosti si k nám můžete přijít semlet tyto obiloviny: Špalda BIO, Špalda konv., Oves BIO, Pšenice BIO, Žito BIO a Jáhly. A nebo si můžete donést své vlastní obiloviny - náš mlýnek zvládne i Soju apod. Časy mletí se od října ustálí, v září je to téměř kdykoli po předchozí (telefonické) domluvě. Čerstvá mouka je zázrak v kuchyni i pro náš organismus. Přidáme vám i recepty J



--- PRAVIDELNÉ AKTIVITY ZAČNOU OD ŘÍJNA ---

SLUNÍČKA
čtvrteční dopoledne od 9,30 do 12 hodin

Setkávání dětí od 0 do 4 let a jejich rodičů, při kterém cvičíme, tancujeme a zpíváme, hrajeme si a malujeme, program je uzpůsoben příchozím dětem. Každý čtvrtek bude jiný – pravidelně se budeme setkávat s Petulou Dolečkovou na program u Světýlka, jindy zahrajeme divadlo, jindy to budou výtvarné aktivity, někdy také pozvaný host – vždy se ale můžete těšit na říkadla a pohybové hrátky.

NOTIČKY
čtvrteční odpoledne od 16 hodin

Hodina pro předškolní a malé školní děti – zpívání lidovek při kytaře, muzicírování za pomoci Orfových a jiných perkusních nástrojů, při každé hodině bude také krátké seznámení se se zobcovou flétnou – zdravé dýchání, veselé pískání. Je možné chodit nepravidelně, přihlášení není nutné, ale vzhledem ke hře na flétnu pravidelnost vhodná.

BARVÍNEK
čtvrteční odpoledne od 17 do 18 hodin

Výtvarné tvoření pro děti od 3 do 8 let – setkání , které se bude točit okolo lepidla, nůžek, barev a štětců. Děti se naučí pracovat v kolektivu, procvičí se v šikovnosti a v nápaditosti, domů si pak ponesou malá výtvarná dílka. Není nutné se přihlašovat, je možné chodit nepravidelně.

VÝTVARNÉ SOBOTY
Vždy jednu sobotu v měsíci se můžete těšit na výtvarničení pod vedením zkušeného lektora. Pokaždé si od nás odnesete originální dekorační výrobek a novou zkušenost z tvoření – podzimní dekorace, adventní věnce, plstění, pletení z proutí či pedigu, velikonoční tvoření, batikování apod. .

RODINNÉ SOBOTY
Pravidelně jedenkrát za měsíc bude přichystán program pro celou rodinu – někdy vlastivědný či vzdělávací výlet do okolí (včelín, procházka za oslem, výlov rybníka, zimní krmení zvířat), jindy společné tvoření či vyrábění (výroba draků a Drakiáda, pečení chleba apod.). Sledujte měsíční programy a web.


--------------------
Místo: Lidická 124 Volyně, Klubová místnost Husova domu
o.s.Ratejna, 605 474 588, ratejna@evangnet.cz www.ratejnaos.webnode.cz
autor: Eva Tkadlečková
datum: 03.09.'11




Diskuse na téma: Program Ratejny na ZÁŘÍ

| diskuse | | další články autora |
| |






RE: Hajzlové [Petr A.]
Hajzlové [Pavel Asztaloš]
Vymazání níže uvedeného článku [Vlastislav Asztaloš]
GRs6AvZ4li [IqrqVh2O]








www.volyne.info | design b4u | rs ZVD | hosting gigaweb | kontakt | reklama | redakce | spolupráce | RSS | © 2002 - 2011 b4u web !ndustry |
| kopírování a komerční využívání obsahu je dovoleno pouze se svolením autora |