volyne.info
homepage
čtvrtek,
svátek má Marek
nastavit jako výchozí
info:
Novinky
Co se děje ve městě
Glosy a komentáře
Historie
Instituce
Kultura
Oficiální informace
Povodně
Radnice
Rodáci ve světě
Školy a vzdělávání
Sport
Stránky firem
Turistické informace
volby
Zájmové spolky

online:1
xxxxx
Už jste byli v kavárně?
Ano
Ne
Ona tu nějaká je?
Výsledky
Version 2.02





Internetový prodej automobilových výfuků – www.eshop-vyfuky.cz

Butik Radost - dámské oblečení, móda a dárky online – www.i-radost.cz
 

19.10.'10, Honza Beránek, volby
počet přístupů: 2751
Valhoda: Chci silnou koalici a prioritou je územní plán
Silná vládnoucí koalice s minimálně devíti hlasy a co nejrychleji vyřešený územní plán. To jsou priority vítěze voleb, který už začal s vyjednáváním. Co čeká Volyni tak už lze pomalu vyčíst mezi řádky.
Překvapení. Výsledky voleb sociální demokraty překvapily, ale příjemně. Lídr sociálnědemokratické kandidátky Václav Valhoda by rád navázal na odkaz odcházejícího zastupitelstva. "Výsledky nám umožní navázat na práci koalice z minulého volebního období," říká Václav Valhoda, který má největší šanci na vystřídání Lenky Nestřebové na postu starosty.

Absolutní prioritou by pak pro nové vedení mělo být definitivní vyřešení územního plánu, aby se město mohlo rozvíjet. Dokončení dlouholetých tahanic kolem obchvatu je koneckonců přání všech nově zvolených zastupitelů.

Druhé místo, ale stejně zastupitelů, získala TOP09. Jejich jednička Martin Červený ale zatím oficiálně vyčkává a svou konkrétní koaliční vizi prozradit nechtěl. "Právo prvního pokusu o sestavení koalice má vítěz, a tak uvidíme, jak se to sociálním demokratům podaří," vysvětluje Martin Červený.

Do čtrnácti dnů má být jasno

Valhoda tak už rozjíždí jednání. Během tohoto týdne by se rád sešel se novými zastupiteli a zjistil možnosti spolupráce jak na "vládní" tak na opoziční úrovni. Plány má veliké, a po křehké, osmičlenné koalici z minulého volebního období, by tentokrát uvítal širší shodu. "Chtěl bych, aby koalice měla aspoň deset, jedenáct členů. Devět hlasů je pro mě absolutní minimum," vysvětluje Valhoda.

Volební počty tak nahrávají široké koalici. Samotní sociální demokraté spolu s TOP 09 totiž většinu nezískají. A tak budou muset přibrat ještě jednu stranu. Kdyby bylo podle Valhody, tak minimálně dvě. "Kontakty už nějaké proběhly, ale k žádnému vážnému jednání nedošlo," říká František Volmut, zastupitel za KSČM. Vyjádření Jana Paterny ze Sdružení nestraníků se nám zatím nepodařilo získat.

Podle Valhody by měla být koaliční smlouva podepsána do 14 dnů, aby se mohlo všechno v klidu připravit na ustavující zasedání nového zastupitelstva. To proběhne desátého listopadu.

Výsledky voleb:volyne.info/volyne2/clanek/clanek.php?id=5337

Tradiční strany počítají ztráty

Sedmičce kandidujících se podařilo roztříštit hlasy voličů, a tak žádná ze stran nezískala rozhodující nebo výraznou převahu. I díky tomu přinesly volby výrazné propady u dříve úspěšných stran - KDU-ČSL a ODS.

Křesťanští demokraté ztratili dvě křesla a ti občanští dokonce tři. "Je to jednoznačně neúspěch," říká Václav Jirsa, který bude následující čtyři roky zastávat politiku křesťanských hodnot v zastupitelstvu sám.

Se změnou pozice se vyrovnává i ODS. Ta nakonec protlačila do zastupitelstva dvě zastupitelky, Boženu Jankovcovou a Evu Piherovou. I tak je ale výsledek příliš netěší. "Musíme se z toho poučit a chceme změnit komunikaci. Už dnes připravujeme internetové stránky, které by měly informovat o aktivitách volyňské ODS," komentuje stranické plány Eva Piherová z ODS.

Mládí vpřed, ale pomalu

Nejmladší kandidátka Volyně v dolyně zaznamenala historický úspěch a získala dva zastupitele. Jako první strana ve Volyni také použila před volbami sociální síť Facebook.

Zatím se ale drží při zemi. "Záleží na tom, jak budou jednat dvě nejsilnější strany. My jsme zatím jen popřáli vítězi a jsme otevřeni jakémukoliv jednání," říká novopečený zastupitel Lukáš Černý. Podle informací volyne.info, ale Volyně v dolyně stráví své první volební období pravděpodobně v opozici.
autor: Honza Beránek
datum: 19.10.'10




Diskuse na téma: Valhoda: Chci silnou koalici a prioritou je územní plán

počet příspěvků v diskusi: 8 (poslední v 19:53 30.10.'10)
| diskuse | | další články autora |
| |






RE: Hajzlové [Petr A.]
Hajzlové [Pavel Asztaloš]
Vymazání níže uvedeného článku [Vlastislav Asztaloš]
GRs6AvZ4li [IqrqVh2O]








www.volyne.info | design b4u | rs ZVD | hosting gigaweb | kontakt | reklama | redakce | spolupráce | RSS | © 2002 - 2011 b4u web !ndustry |
| kopírování a komerční využívání obsahu je dovoleno pouze se svolením autora |