volyne.info
homepage
pondělí,
svátek má Zbyšek
nastavit jako výchozí
info:
Novinky
Co se děje ve městě
Glosy a komentáře
Historie
Instituce
Kultura
Oficiální informace
Povodně
Radnice
Rodáci ve světě
Školy a vzdělávání
Sport
Stránky firem
Turistické informace
volby
Zájmové spolky

online:1
xxxxx
Už jste byli v kavárně?
Ano
Ne
Ona tu nějaká je?
Výsledky
Version 2.02





Internetový prodej automobilových výfuků – www.eshop-vyfuky.cz

Butik Radost - dámské oblečení, móda a dárky online – www.i-radost.cz
 

03.06.'10, Honza Beránek, Kultura
počet přístupů: 1797
Smackouns: Zvažujeme i mokrou variantu festivalu
První ročník Koupák Smack Festu na plovárně překonal veškerá očekávání. Letos by ambice mohlo zmařit počasí. I tak ale pořadatelské duo The Smackouns rozjede příští pátek svůj druhý pokus. A novinek je plno.
smackouns


Co jste připravili nového na letošní ročník?
Novinkou je určitě rozložení akce do dvou dnů. Domluvili jsme dvě zahraniční kapely a snowboardovou a ski exhibici. Tak uvidíme. Trochu nás ale trápí počasí, ale měli bychom být připraveni na jakoukoliv povětrnostní situaci.

Kdo bude hlavní hvězdou druhého ročníku a proč?
To se ještě uvidí. Jako headliner byli pozvaní pražští Sunflower Caravan a dvě kapely z Rakouska Rentokill a Astpai. Bohužel jsme se ale na poslední chvili dozvěděli, že Rentokill ruší svoje letní turné kvůli zranění bubeníka. Takže na otázku, kdo nahradí tuto hvězdu, odpovidám, nechte se překvapit:). Další kvalitní ska produkci zajistí, ve Volyni již dobře známí, Discoballs.

Proc jste rozdělili akci do dvou dnů?
Asi proto, že jsme to chteli zkusit. Páteční večer jsme pojmenovali Before party s tím, že se během něj přestaví hlavně domácí stálice, jako jsou GOOS, Marná snaha, Mrazák a rock ´n´ rolloví "The Blinddaters" z Prahy. Hlavní festivalový program ale začne až v sobotu.

Jak bude řeseno vstupné? Oba dny najednou nebo to půjde i zvlášť?
Vstupné je možné zakoupit v předprodeji na oba dva dny za jednu cenu 190 korun. Když se někdo rozhodne přijít jen v pátek nebo jen v sobotu, zaplatí vstupné pouze na jeden vybraný den. Samozřejmě si může koupit vstupné v pátek na místě na oba dny za 250 korun.

Loni se skákalo na kolech, chystá se letos nějaky podobný speciální doprovodný program?
Samozřejmě. Musím zmínit druhou scénu, o kterou se opět postará skupina RaggaGangSTA, dále pak ohnivou show a loňskou exhibici na kolech vystřídá exhibice na snowboardech a lyžích na umělé rampě, která nese název RAIL smack JAM.

Když se ohlédnete za loňským prvním ročníkem, co se povedlo nejvíc?
Loňský ročník Koupák smack festivalu pro nás byl takovou velkou výzvou, ale i neznámou. Chtěli jsme si zkusit, jestli je ve Volyni možné takový festival úspěšně uspořádat. Proto jsme pozvali kapely spíše lokálního charakteru. Je pravda, že pár jich přijelo z Prahy, ale o těch jsme věděli, že určitě "ostudu" neudělají (viz Anyway). Účast amerických hvězd z Texasu "Say Hello to the Angels" byla vlastně spíše náhoda a tak trochu předvapením pro nás samotné.

Nevím co bych označil jako největší pecku. Papírově nejsilnější kapelou byli určitě Američané, což si myslím, že určitě potvrdili. Jejich malá nevýhoda byla v tom, že čas jejich hraní začal kolem 19 hodiny, a to jim hodně ubralo na síle. Podle mého názoru byl celý večerní program kvalitní. Překvapili mě do té doby neznámí "Help me Robot" z Českých Budějovic, ale kapela s profesionálním výstupem a skvělým soundem byl jednoznačně headliner "Anyway".

Přišlo ale také nečekaně hodně lidí. Nebo jste s tím počítali?
Nepočítali. Bylo to příjemné překvapení. Celkově přišlo něco málo přes 500 platících. A když se sejde tolik lidí, přijde nás navštívit sluničko a hraje k tomu skvělá muzika, úspěch je téměř zaručen. Loňský ročník je pro nás hlavním důvodem proč v tradici Koupák smack Festu pokračovat.


Kolik plánujete udělat menších akcí během podzimu a zůstanou na malém sále?
Tak to se nechte překvapit. Troufám si tvrdit, že "punk rock night" mají už lehce vybudovanou tradici, ke které patří atmosféra malého sálu, takže bychom rádi zůstali na tomto místě. Od pořádání koncertů na "Velkém sále" je tu už někdo jiný.


KDE: volyňská plovárna
KDY: pátek 11. 6. a sobota 12. 6. 2010
ZA KOLIK: předprodej 190 korun, na místě 250 korun
PLAKÁT: sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs053.snc3/14126_399511599016_52637849016_4072197_2736369_n.jpg
SKUPINA NA FACEBOOKU:
www.facebook.com/?ref=logo#!/event.php?eid=117261854965954&ref=ts


autor: Honza Beránek
datum: 03.06.'10




Diskuse na téma: Smackouns: Zvažujeme i mokrou variantu festivalu

| diskuse | | další články autora |
| |






RE: Hajzlové [Petr A.]
Hajzlové [Pavel Asztaloš]
Vymazání níže uvedeného článku [Vlastislav Asztaloš]
GRs6AvZ4li [IqrqVh2O]








www.volyne.info | design b4u | rs ZVD | hosting gigaweb | kontakt | reklama | redakce | spolupráce | RSS | © 2002 - 2011 b4u web !ndustry |
| kopírování a komerční využívání obsahu je dovoleno pouze se svolením autora |