volyne.info
homepage
pondělí,
svátek má Radoslav
nastavit jako výchozí
info:
Novinky
Co se děje ve městě
Glosy a komentáře
Historie
Instituce
Kultura
Oficiální informace
Povodně
Radnice
Rodáci ve světě
Školy a vzdělávání
Sport
Stránky firem
Turistické informace
volby
Zájmové spolky

online:1
xxxxx
Už jste byli v kavárně?
Ano
Ne
Ona tu nějaká je?
Výsledky
Version 2.02





Internetový prodej automobilových výfuků – www.eshop-vyfuky.cz

Butik Radost - dámské oblečení, móda a dárky online – www.i-radost.cz
 

12.11.'03, Martin Křišťan, Kultura
počet přístupů: 1568
Vydařená oslava zaplnila Křemelku
V pátek 7. 11. to bylo rovných 86 let, kdy se ozval veleslavný výstřel z Aurory. Letos výstřel a křik nadšených davů ke slyšení nebyl, místo toho však nabídlo sdružení ČeskýRock melodičtější zvuky všem, kteří se nazalekli názvu akce "Oslava VŘSR" a jejichž kroky zamířily pátečního večera do strakonického Hudebního klubu Křemelka.

V pátek 7. 11. to bylo rovných 86 let, kdy se ozval veleslavný výstřel z Aurory. Letos výstřel a křik nadšených davů ke slyšení nebyl, místo toho však nabídlo sdružení ČeskýRock melodičtější zvuky všem, kteří se nazalekli názvu akce "Oslava VŘSR" a jejichž kroky zamířily pátečního večera do strakonického Hudebního klubu Křemelka.

Díky zodpovědnému přístupu všech zainteresovaných osob k akci se začalo hrát bez jakýchkoli průtahů v devět hodin. Nevděčnou roli prvního zaujali volynští 25. Jejich precizní, spíše poslechový rock nezklamal. Za zmínku stojí i to, že zpěvačka Lenka zaujala, mimo jiné, svým novým image - dlouhé vlasy ustoupili krátkému sestřihu! V tu chvíli byla již Křemelka nad očekávání pořadatelů úspěšně zaplněná.

Po "25", která byla za své vystoupení odměněna dlouhým potleskem, se na pódiu chystali písečtí Nohama nad zemí. V nové sestavě s novým basákem zahráli NNZ kromě známých "vypalovaček" i několik nových songů, které již na první poslech působily sympaticky. Skoro hodina svižného punku zvedla první tanečníky ze židlí a začala plnit parket. Podle slov NNZ se jim v klubu, kde byli poprvé líbilo. Dále se NNZ nechali slyšet, že momentálně shánějí peníze na natočení nové desky. Je rozhodně nač se těšit!

Jako třetí v pořadí se na plac začala chystat strakonická MaMuMa. Vzhledem k jejímu nástrojovému obsazení předcházela začátku hraní delší pauza, pro zvukaře to byla spíš černá desetimutovka:) Když už se zdálo, že je vše připraveno, odstartovala MaMuMa svých 50 minut písní "Ve vlaku". Příznivci MaMuMy zaplnili parket a v skvělé atmosféře tak mohla úspěšně pokračovala hanky-panková produkce. Ohlasy z publika přicházely nejen na hitovky "Houby" či "S.R.O.", ale potlesku se dostalo i Helče, která v skupině hraje na basu a dudy! Podle slov členů kapely šlo o jeden z jejich nejvíce vydařených koncertů. Dudy zřejmě zaujaly i NNZ, neboť krom houslí chtějí o tento nástroj rošířit i své řady!

Jediný problém večera nastal po vystoupení MaMuMy a následné zvukovce skupiny Mírná Deprese. Následkem toho bylo, že mixážní pult zůstal osamocen:). Naštěstí se pultu chopil Waesly (Prorock) a tak mohla katovická Mírná Deprese předvést svůj depressive-rock v celé své parádě. Kapela při své, téměř roční pauze, ušislyšně nezahálela. Klasické big-beatové obsazení ještě dolepšila tahací harmonika. U Katovic zůstaneme i s poslední skupinou. T.N.B přestože hráli až kolem jedné hodiny ráno, potěšili svým řízným rockem kolem šedesáti sedmdesáti posluchačů, kteří se zdáli toho večera neunavní. Po T.N.B už to vypadalo, že se konec večera blíží, ale...

Ale, když už bylo skoro vše sbaleno, chopili se nástrojů Bohouš (Pauza), Poly (Meteor) a Tomáš K. (Přátelé Bzukotu Všel III), kteří zahájili více jak hodinový jam. Byť byl jam v obsazení basa, kytara a bicí nečekaný o to více mnohé překvapil! Křemelkou se tak rozléhal potlesk coby odměna improvizacím hudebníků ještě v půl čtvrté ráno. Pak už nadešel, pro někoho snad i kýžený konec večera.

Závěrem děkuji všem co přišli a utvořili skvělou atmosféru, dále zvukařům, všem "lidem z Křemelky", skupinám, těm co nám půjčili komba a bicí atd atd...
autor: Martin Křišťan
datum: 12.11.'03




Diskuse na téma: Vydařená oslava zaplnila Křemelku

| diskuse | | další články autora |
| |






RE: Hajzlové [Petr A.]
Hajzlové [Pavel Asztaloš]
Vymazání níže uvedeného článku [Vlastislav Asztaloš]
GRs6AvZ4li [IqrqVh2O]








www.volyne.info | design b4u | rs ZVD | hosting gigaweb | kontakt | reklama | redakce | spolupráce | RSS | © 2002 - 2011 b4u web !ndustry |
| kopírování a komerční využívání obsahu je dovoleno pouze se svolením autora |