volyne.info
homepage
neděle,
svátek má Klaudie
nastavit jako výchozí
info:
Novinky
Co se děje ve městě
Glosy a komentáře
Historie
Instituce
Kultura
Oficiální informace
Povodně
Radnice
Rodáci ve světě
Školy a vzdělávání
Sport
Stránky firem
Turistické informace
volby
Zájmové spolky

online:1
xxxxx
Už jste byli v kavárně?
Ano
Ne
Ona tu nějaká je?
Výsledky
Version 2.02





Internetový prodej automobilových výfuků – www.eshop-vyfuky.cz

Butik Radost - dámské oblečení, móda a dárky online – www.i-radost.cz
 

28.01.'03, Mladá Fronta Dnes, Povodně
počet přístupů: 2579
Obyvatele volyňské ulice trápí hlučná objížďka
Obyvatelé Zámecké ulice ve Volyni u Strakonic nemohou v noci klidně spát a přes den na sebe musí na zahradě kvůli hluku křičet. Povrch provizorního mostu, na který byla odkloněna veškerá doprava směřující ze Strakonic na Vimperk a hraniční přechod Strážný, je totiž z prken, která se při přejíždění třesou, skřípou a mlátí. Ředitelství silnic a dálnic České Budějovice tvrdí, že neexistuje způsob, jakým vyřešit chvění prken.

Obyvatelé tak budou muset minimálně měsíc, než bude postaven provizorní most přes řeku Volyňku na hlavním tahu městem, hluk snášet.

Desetkrát silnější provoz

Doprava v Zámecké ulici, která začíná přesně za mostem ve Slovenské ulici, vzrostla kvůli objížďce minimálně desetkrát. Za minutu tudy projede vždy střídavě v jednom a druhém směru zhruba třicet osobních aut, dodávek a nákladních automobilů do deseti tun. Stane se i to, že řidiči kamionů nerespektují dopravní značení, které jim kvůli tonáži zakazuje touto objížďkou jet, a vjedou na most. „Je to hrozný. Najednou projede tak patnáct aut, pak přeskočí zelená na druhé straně mostu a jede dalších patnáct. Dříve to byla poklidná ulička. Situace je horší ještě v tom, že tady bydlí převážně starší lidé, kteří už nemají tak tvrdé spaní jako ti mladí,“ říká osmašedesátiletá Ludmila Pojslová a otáčí se za právě projíždějící modrou avií. Její o pět let starší manžel František na ni několikrát přes plot volá, co že to povídá, že kvůli hluku nic neslyší, a pak jen přikyvuje. „Pojďte alespoň na verandu, tady je hrozný rachot, nic bych vám nerozuměl,“ říká Pojsl a vchází do šedého domku s nedávno opravenými okny. „Tady je to lepší. Vezměte si, že máme nedávno utěsněná veškerá okna, a přitom slyšíme ten hluk i uvnitř. Každé tři dny mění nějaká prkna, protože praskají. Naštěstí máme ložnici na druhou stranu, tak se budíme jen málo,“ řekl František Pojsl. Hned za mostem bydlí už padesát let sedmasedmdesátiletý Václav Skřivan. Ten tvrdí, že nejen prkna, ale i řidiči mohou za hluk, který v ulici je. „Přejedou most a šlápnou na to, aby kola pískala. Už aby to skončilo,“ přeje si Skřivan. Minimálně měsíc ale budou muset obyvatelé hluk snášet. Dříve totiž provizorní most na hlavním tahu přes Volyni, který nahradí přesluhující ocelový, nevyroste. „Musí to zhruba měsíc vydržet, nic se s tím dělat nedá. Neexistuje způsob, jak to změnit, nejde tam dát nějaké gumy, aby to nehlučelo. Je to vojenský most, který není určen pro civilní použití, takže hluk z prken je normální. Některá praskají, takže je vyměňujeme,“ řekl Štěpán Vlček, který má na Ředitelství silnic a dálnic v Českých Budějovicích objížďku na starosti.

Stěžují si i motoristé

Objížďka nekomplikuje život jen místním, ale i řidičům samotným. Ti si stěžují, že když začne pršet a mrznout, je úsek od mostu ve Slovanské přes Zámeckou ulici do kopce na křižovatku u střední průmyslové školy naprosto nesjízdný. Strakonická správa a údržba silnic se ale brání, že komunikace byla vždy ošetřena inertní drtí až po křižovatku směrem na Nihošovice. „Objížďka se sype celá,“ řekl vedoucí střediska Správy a údržby silnic Volyně Jan Staněk. Cestáři tvrdí, že sypou štěrk kvůli tomu, že v okolí jsou studny a vodu v nich by mohla sůl poškodit. Řidiči naopak tvrdí, že posyp na silnici byl často tak mizerný, že ani na pneumatikách se zimním vzorkem se nedalo do kopce vyjet. „Jel jsem tudy minulý týden, jak to bylo namrzlé. Chtěl bych vidět, kde bylo posypáno, když jsem klouzal na nových zimních gumách jak na saních,“ řekl třicetiletý Jiří Vodička ze Strakonic.
autor: Mladá Fronta Dnes
datum: 28.01.'03




Diskuse na téma: Obyvatele volyňské ulice trápí hlučná objížďka

| diskuse | | další články autora |
| |






RE: Hajzlové [Petr A.]
Hajzlové [Pavel Asztaloš]
Vymazání níže uvedeného článku [Vlastislav Asztaloš]
GRs6AvZ4li [IqrqVh2O]








www.volyne.info | design b4u | rs ZVD | hosting gigaweb | kontakt | reklama | redakce | spolupráce | RSS | © 2002 - 2011 b4u web !ndustry |
| kopírování a komerční využívání obsahu je dovoleno pouze se svolením autora |