bikerz volyne ……more than bike

bikerz volyne
Kuba „JP“ Pubal
Čau Kubo, jak se máš?

Čau!  Zrovna teď otráveně, hniju celej tejden v Praze, škola už zase začala, voe desátej semestr, letí to strašně!

Venku to vypadá, že začíná jaro, ale dal bych si ještě nějakej ten tejden pořádnou zimu, prašan a pěknej park,  pak hned sucho a dirt.

Co děláš celou zimu?

Tak nějak co se dá, ale jakmile je čas a možnost tak Šumava a prkno, když ne to, tak aspoň něco ve Volyni- kolo, longboard, hike, teď zrovna jsem byl poprvý vyzkoušet s Popinsem kite,atd. atd. Neumim prostě sedět doma na prdely a čumět na televizi, potřebuju pohyb a bejt venku, je to hrozná droga! No a občas taky nějakej koncert, hospoda, party, ale to přes zimu spíš míň, protože se brzo stmívá a potřebuješ bejt na kopci co nejdýl, chápeš ne?

Jak ses dostal k snowboardingu a jak dlouho se tomu věnuješ?
Jak sem se dostal k pknu? Ty voe víš, že ani nevim:) Ale asi takovej ten přirozenej vývoj, když děláš věci trochu jinak než většina lidí. Já nikdy nebyl třeba na fotbal nebo něco takovýho, vždycky jsem dělal prostě jiný „sporty“. Nejdřív první pokusy na kole na Skalce, pak asi tři roky skate, no a z toho všeho se tak nějak vyklubalo prkno, dirtový kolo, tři sezóny s pitbikem, nějaký pokusy na boulderu, all mountainový kolo a longboard. Ale jak dlouho jezdim na prkně fakt nevim, nepamatuju, kdy jsem si koupil první prkno, ale asi to bylo ve druháku nebo prváku na průmce, takže 6-7 let, ale s tim, že nějak pravidelně jezdim, až teď poslední tři zimy. Takže 3 sezóny, je mi blbý tvrdit sedum let s tim jak jezdim….
S kým jezdíš na hory a proč?
S kámošema. Protože na hory se prostě jezdí s kámošema a za kámošema, o tom to podle mě je.
Bez čeho neodjedeš na hory?

Tak to fakt nevim, nic mě nenapadá. Ale asi prachy a mobil. Ty voe to je otázka tohleto :D

Ještě taky sebou docela často beru tvojí termosku, tvoje gopro, Pájinovo batoh a tety turistickou mapu Šumavy :)
Kde se ti líbí nejvíc?

Všude, kde jsou dobrý podmínky a fajn lidi, to je nejdůležitější. Pak je úplně jedno jestli jsi na kopci za barákem nebo někde v horách, jedině tak si užiješ snowboarding takovej jakej má bejt, nebo aspoň já si myslim, že všechny tyhle sporty co děláme, jsou hlavně o lidech, kteří jsou do toho stejní blázni jako ty, potom je to pravé ono :)

Myslím tím jaký středisko :) !
No středisko asi to, kde jsem nejvíc, ne?
Kubovka.
Měl bys to tam taky zažít. Je to prostě nejvíc, super lidi, kteří maj zájem o to, aby ten areál, i když je úplně pidi, byl prostě co nejlepší a snaží se z toho kopce dostat  opravdu maximum.  A díky tomu tam máš všechno, na co si jenom vzpomeneš…. sjezdovka perfektně upravená, super hospoda, kde dělaj steaky ze Skippyho, crossová dráha a hlavně park, kterej je nejlepší na Šumavě. Ale jak sem už řikal, tu pohodu tam dělaj hlavně lidi, bez nich by to prostě nešlo. Takže zdravim Třískyho, kterej mi radí co a jak, Zebru, šéfku miniparku a hlavní fotografku a Patrika, bez kterýho by park nebyl takovej jakej je!
A co freeride?

Freeride je podle mě úplně nejvíc a takovej ten vrchol snowboardingu. Je to ta největší svoboda, ale zároveň nejvetší respekt k hoře, k přírodě. Je to to, co mě baví strašně moc, ale bohužel Šumava je malá, ale i tak se aspoň něco hodně málo dá.

Je to pokaždý naprosto neuvěřitelnej pocit, když někam šlapeš na sněžnicích, prkno na baťohu, vylezeš nahoru a zjistíš, že tam jsi jenom ty, kámoši a všude kolem krásná zasněžená příroda, šílenej klid a spoustu čerstvýho powderu na pláních nebo v lese.
Když teď o tom tak přemejšlim, tak mi asi vlastně ani nevadí, že nahoru šlapeš třeba tři hodiny a dole jsi za chvíli, nebo že to prostě pokaždý nevyjde a dolu místo krásnýho svahu je skoro rovina nebo naopak takovej sklon, že na to prostě namáš. Ale já to mam tak, že to je hlavně o tej svobodě, o tom utéct aspoň na chvíli mimo město, pryč od lidí, mimo přeplněnou zledovatělou sjezdovku, o tom neřešit, jestli vystojíš frontu na tohle lano nebo na to vedle, jestli pojedeš po sjezdovce  jedna nebo po dvojce, ale opravdu o tom, že jsi jdeš kudy chceš a dolu si hledáš co nejlepší lajnu, aby sis to užil a bavil se u toho.
Letos sem pořádný prašanový ježdění zažil jen jednou, ale stálo to za to. Na jaro mám, ještě něco slíbenýho (>>>Stando- nezapomeň na mě! ), tak uvidíme jestli to vyjde a bude jetště dost sněhu.
Tvůj největší vzor přes zimu?

Nejsem zastánce nějakej vzorů, ale jestli opravdu chceš jméno tak Travis Rice, díky tomu co všechno pro snowboarding dělá, jeho filmy, nebo možná spíš dokumenty jsou nejvíc návykový, jeho závod posunul hranice zase o kus dál, jeho přístup k ježdění, k životu…..

Jinak je mi vzorem každej kolem mě, od koho se můžu něco naučit, něco okoukat, uvědomit si že věci jdou dělat taky jinak, a to platí všeobecně, ne jenom prkno, ale úplně ve všem, život, kolo, focení, škola,…. Vlastně jedno jméno, by tady mělo ještě bejt, 720.czboss Čárys, člověk z Tábora, kterej svým šílenym lifestylem ovlivňuje strašně moc z nás.

A teď tvůj vzor přes léto :D ?

:) Ty!

Jak se těšíš na tuhle bajkovou sezónu?

Jo těšim se moc. Dirty, grilovačky, diggování,  tripy, jihočeská dirtová bandička Dirt Empire, atd…. tak snad bude lepší počasí než vloni, nakopem nějakou zábavnou lajnu, dirt jam bude zase v punku,  klapne Koupák contest,  vyjde nám konečně nějakej ten větší trip za trailsama, surfem a jihem francie.

Připravuješ se nějak?

Jako cíleně? Abych chodil do rambodílny? To fakt ne, přenechám to závodníkům, já jsem zejwl a připravuju se tim, že se snažim pořád něco dělat.

Těšíš se?

Jou.

Napiš nám ještě něco na závěr ;) !

Ty jo na závěr bejvaj takový ty děkovačky sponzorům, rodině, a tak…… :)

Takže díky všem co jsou kolem mě, bez vás by to nešlo, užívejte života, nenechte si ho otrávit těma co nám vládnou a běžte si za svým snem a ať si každej můžem říct:  “Žiju si svůj sen“.
Enjoy the ride!
.
embedded by Embedded Video

vimeo Direkthttp://vimeo.com/36864391
embedded by Embedded Video

vimeo Direkthttp://vimeo.com/35208018

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Comment Spam Protection by WP-SpamFree