TRIANGULAČNÍ VĚŽE NA ŠUMAVĚ A V POŠUMAVÍ
Zmizelý fenomén někdejší triangulační sítě na unikátních  dokumentárních fotografiích Vladimíra Pohoreckého. Věže na desítkách kopců: Boubín, Mladotický vrch, Helfenburk…

pátek 6. září od 17 hodin, VERNISÁŽ VÝSTAVY – TVRZ
DEVADESÁT LET SKAUTINGU VE VOLYNI
Průřez životem skautského hnutí ve Volyni od jeho založení až k dnešku, výrazně ovlivňovaného osudem celé země: 1923-1940, 1945-1950, 1968-1970, 1989-2013.

sobota 14. září od 15 hodin, HAPPENING – GALERIE NA SHLEDANOU
DANIEL VLČEK – HUDBA ZE SOCHY
Hudební dernisáž výstavy Zobrazení času do konce skladby. Socha z LP  desek bude Vlčkem mimoděk rozebrána a obřadně přehrána.

pátek 20. září od 19 hodin, KONCERT – NÁDVOŘÍ TVRZE
ADRIANO TRINDADE & LOS QUEMADOS
Brazilský kytarista a zpěvák Adriano Trindade přinese do volyňského vzduchu určitě kousek samby. Jinak i výbušnou moderní jazzovou směs se skvělou doprovodnou kapelou Los Quemados. Jakub Doležal – tenor saxofon; Jan Bálek – klávesy; Filip Spálený – baskytara; Ondřej Pomajsl – bicí. Web: www.losquemados.cz.

sobota 21. září od 8 hodin, MUZEJNÍ RÁNO & VÝLET – TVRZ
MÍSTA V KRAJI – NA HELFENBURK LESEM
Výstava jednoho rána a následný pěší výlet na hrad Helfenburk. Trasa přes 25 km. Cestou komentáře historické i jiné. Sraz na nádvoří tvrze v 8 hodin.

… až do 22. září, VÝSTAVA – GALERIE NA SHLEDANOU
DANIEL VLČEK – ZOBRAZENÍ ČASU DO KONCE SKLADBY
Opět jiný přístup k funerálnímu prostoru. Zvuk a hudba. Sgrafita a malba v jemném područí regionálních témat. Daniel Vlček, malíř, hudebník a člen aktivistické skupiny Guma Guar.

čtvrtek 26. září od 17 hodin, HISTORIE – TVRZ
POKOUTNÍ KRUH PRÁCHEŇSKÉ VLASTIVĚDY – NENÍ ŽELÍZKO JAKO ŽELÍZKO
Další z pravidelných setkání zájemců o vlastivědu a historii širšího Prácheňského kraje ve volyňském koutě. Téma večera: Geolog, archeolog a člen stolní společnosti Jan Vratislav Želízko od Boty.

sobota 28. září od 15 hodin, VERNISÁŽ VÝSTAVY – GALERIE NA SHLEDANOU
JAROMÍR NOVOTNÝ #10
Jaromír Novotný (1974) nepojme desítky čtverečních metrů plochy jako kteroukoliv bílou zeď. Stěny galerie vnímá jako vnitřní slupku architektury, postavenou s určitým záměrem a účelem. Při výmalbě vyjde z konkrétních parametrů stavby. Rozměry a pozice jejích prvků se pak odrazí v rozměrech a rozmístění barevných polí. Stejně jako předešlých devět rezidentů bude i on stát před těžkým úkolem, jak v omezeném čase zhmotnit své vize ve velkém bílém domě na hřbitově.

po celé září, VÝSTAVA – TVRZ
SMĚŘOVÁNÍ PO BOK SOVĚTSKÉHO SVAZU
Volyňsko 1945-1956. Doba, život a lidé. Změny ve státě a společnosti. Výstava potrvá až do 12. října 2013.

po celé září, VÝSTAVA – TVRZ
PODPISOWATEL MENA
Jakub Bursa a další zedničtí mistři doby tzv. selského baroka (1780-1880). Jihočeská lidová architektura oněch časů a její tvůrci kolem Volyně a Vlachova Březí, mezi nimiž je vyzdvižen jubilující Jakub Bursa (1813-1884). Stavby, lidé, příběhy. Výstava potrvá až do 30. března 2014.

PrintFriendlyFacebook

Komentáře