bikerz volyne ……more than bike

bikerz volyne
Rozhovor s Pilníkem po odpolední show

Jen nejlepší borec planety Trevis Pastrana (byl ale oceněn za nejlepší trik desetiletí a nejoblíbenějším jezdcem u fanoušků za stejnou dobu) se na motorce neobjevil, byl jen jako porotce. Diváky potěšil i Justin Hoyer saltem na sněžném skútru.


Ani české hvězdy v čele s „Pilníkem“ Petrem Pilátem se neztratily. Pyšelský jezdec skočil ve večerní show tandemový backflip s primátorem hlavního města Prahy Pavlem Bémem, průkopník českého FMX Petr Kuchař byl od pořádající agentury GSMA oceněn dárkem, novým motocyklem Harley Davidson.
Velkých ovací diváků se dočkala také dvojice českých freestylových nadějí – desetiletý Matěj Česák a dvanáctiletý, čerčanský, Zbyněk Kobián. „Já se celý klepu nervozitou a kluk je úplně v pohodě,“ pronesl po první show otec Zbyňka Kobiána.
O vrchol večera se postaral Chuck Carothers, který jako první na světě skočit backflip na silničním motocyklu Harley Davidson.
Ten také byl posledním jezdcem, který dopadl v čerčanské Pilníkově tréninkové základně, když piloval uplynulý čtvrtek salto na pražskou show. Po jeho skoku vzplál molitan na doskočišti a všechen shořel. Petru Pilátovi, kterému vznikla škoda asi 100 000 korun, nesl událost velmi těžce a k nepříjemné události poskytl Benešovskému deníku rozhovor po sobotní odpolední show.


Po čtvrteční nešťastné události jsi byl psychicky dole. Neměl jsi obavy před sobotním vystoupením?
První moje slova po požáru byla – nikam nejedu. Chtěl jsem zůstat doma a nikdo si nedovede představit, co jsem ještě do pátku prožíval. Seberte dítěti hračku, před ním jí zničte, zapalte, tak bude brečet. Já to nedokážu popsat a ještě teď bych měl taky slzy v očích. Byl jsem tam každý trénink, na vylepšování jsme pracovali přes půl roku, nestálo to zrovna málo a během pěti minut nezbylo vůbec nic. Práce a srandy, co tam proběhlo, tak během okamžiku byly pryč. Jediným čím se utěšuji, že se nikomu nic nestalo a všichni utekli.


Říká se, že chytnul molitan od výfuku motorky. Je to možné?
Je. Dvoutaktní motorky, s kterými skáčeme, jsou v pohodě, není tam tak vařicí výfuk a hlavně nešlehají z ní plameny. Byl ale trénovat u mě Chuck Carothers s harlejem backflip. Motorka byla na sto procent nachystaná a nikdo netušil, že by se něco takového mohlo stát. Ze začátku se z výfuku kouřilo, ale ten se obalil azbesty a vším a Chuck skákal snad třicetkrát s harlejem do molitanu bez problémů. Jeden skok měl nedotočenější, což se ale stalo předtím několikrát. Jak dopadl, přidal plyn, z výfuku vylétl plamen a asi to chytlo molitanovou kostku, která byla asi lehce od benzínu z motorek. Vznikl asi dvaceticentimetrový plamínek, který jsme začali hasit hasičákem, ale už to nepomohlo. Jak se zvedla motorka, tak se hořící kostky zvedly nahoru. Vyskočil jsem z fokpitu, hadici jsem napojil k hydrantu a pustil kohoutek. To mohlo trvat tak deset vteřin. Pak jsem se otočil a do vzduchu už šlehaly patnáctimetrové plameny. Viděl jsem jen jak Chuck vyskočil z fokpitu, vytahuje motorku. Potom už mi jen tekly slzy a nevěděl jsem, co mám dělat. Bylo to fakt hrozný.


Chuck Carothers u tebe zkoušel backflip na silniční motorce Harley Davidson. Myslíš, že i potom, co se stalo, ho večer jako první člověk na světě skočí?
Budeme pevně doufat, že to dobře dopadne a odjede po doskoku. Věřím mu na sto procent, že se mu to povede. Pád s harlejem by nebyla vůbec sranda. To není motokrosová motorka, je to parádní motorka, která není to na takovéto skoky připravená. Teď se jen modlíme, ale se to přežilo, neušláply se stupačky, protože po tomhle skoku dostane velkou ránu. Já budu držet palce na rukou a nohou, aby to vyšlo. Motorka má 280 kilo a nedejbože, aby s ním měl spadnout. Uf, radši dejme jiné téma. (Pozn. rozhovor vznikal před večerní show a nakonec se skok povedl).
Měl jsi se pokusil jako čtvrtý na světě a první v české republice na double backflip. Pokusíš se o něj večer?
Ne. Měl jsem to sice v hlavě, že bych ho zkusil, ale také díky tomu, co se mi ve čtvrtek stalo, nemám na to chuť a jsem rád, že jsem vůbec tady. V ten den z mojí pusy vylezlo spousty ošklivých slovíček. Mamka nechtěla abych tady skákal, ještě v pátek jsem se klepal. Nebudu ho pokoušet, není to sranda. Budu double backflip trénovat dál a chtěl bych se ho naučit dávat na hlínu. Teď se musím vzpamatovat a začít stavět nový fokpit, protože je k tréninku potřeba. Budu rád, když to bude co nejdříve, musíme máknout a uvidíme.


Přes všechny trable, zapomněl jsi v O2 Areně při skocích na nepříjemné věci?
Určitě. Diváci mě vždycky potěší a dokáží mě vyhecovat. Přesto se necítím ve své kůži, skáču sice, ale spoustu triků šidím a ze skákání nejsem vůbec nadšený, protože vím, že to umím stokrát líp, při druhé show to snad bude lepší. Je tu suprová parta, s klukama mě to baví a jsem rád, že tu s nimi můžu být, protože je s nimi legrace. Snažím se zapomenout, co se ve čtvrtek stalo. Hlavně aby se nikdo nezranil a došli jsme na párty zapít můj fokpit. (Pozn. Petr si mohl oddechnout, po večerní show zůstali všichni zdrávy).


Večer máš skákat tandemový backflip s primátorem města Prahy Pavlem Bémem. Zvládneš to?
Určitě to dám a vyjde to na sto procent.

221 reakcí na Rozhovor s Pilníkem po odpolední show

  1. Hey – nice weblog, just looking about some blogs, appears a fairly nice platform you’re using. I’m presently utilizing WordPress for a few of my sites but looking to change 1 of them above to a platform similar to yours as a trial run. Anything in specific you would suggest about it?

  2. Hand Fans says:

    First of all, allow my family recognize a person’s command during this matter. Even though this is certainly brand new , nevertheless soon after registering your site, this intellect has exploded extensively. Allow all of us to take hold of one’s rss to help keep in touch with at all probable messages Sincere understand but will pass it on to help admirers and my particular are living members

  3. I just added this feed to my bookmarks. I have to say, I really enjoy reading your blogs. Thanks!

  4. egipt wczasy says:

    I am launching a web site soon, and your content will be very effective for me!! Thanks for all your help and wishing you all the success in your business:D

  5. Elmo Borgelt says:

    Je sais que je n’éteindrais pas de commentaires. D’habitude quand tinnitusmiracle je suis fait en lisant un blog, la chose suivante que je fais est lue les commentaires pour voir que tous les autres ont dû dire. Chacun est différent et les gens ont tendance à voir des choses dans une différente lumière. Je suis toujours curieux pour voir que quelqu’un d’autre dit que cela ne pense pas comme je fais. Je crois aussi qu’il y a d’autres fonctions importantes de commentaires comme le feed-back, les conversations et que non.

  6. Là vous vous assoyez, avec la guimauve douce collante sur la table, sous votre nez. Vous pouvez le voir tinnitus miracle system , le sentir et le goûter pratiquement. Évidemment vous voulez deux d’entre eux. Vous avez 4 ans. Vous avez besoin de deux d’entre eux. La question est comment survivrez-vous à 15 minutes de torture d’enfant pour réclamer le pot?

  7. Good blog post. Nice point of view and i want to thank you for intriguing and helpful information. Many thanks!

  8. Inconel 600 says:

    Your posts were very worthwhile.. But sadly I did not agree with them much :/ Although I might disagree I still you as how confident you are well on your writing lol

  9. Lorenzo Gess says:

    Je sais que je n’éteindrais pas de commentaires. D’habitude quand driverrobot je suis fait en lisant un blog, la chose suivante que je fais est lue les commentaires pour voir que tous les autres ont dû dire. Chacun est différent et les gens ont tendance à voir des choses dans une différente lumière. Je suis toujours curieux pour voir que quelqu’un d’autre dit que cela ne pense pas comme je fais. Je crois aussi qu’il y a d’autres fonctions importantes de commentaires comme le feed-back, les conversations et que non.

  10. I wish to appreciate your time and effort you earn in publishing this web site post. I’m hoping the same best article by you later on also. Actually your creative writing expertise has encouraged me to start out my own , personal blog now. Actually the blogging is spreading its wings quickly. Your article is a fine model of it.

  11. Hey there would you mind stating which blog platform you’re using? I’m planning to start my own blog soon but I’m having a difficult time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

  12. Jhon says:

    Nicely presented info in this post, I prefer to browse this kind of stuff. The quality of content is okay and also the conclusion is good. Thanks for the post.

  13. Thanks a great deal for being our mentor on this niche. I enjoyed your current article quite much and most of all cherished how you really handled the aspect I considered to be controversial. You’re always quite kind to readers significantly like me and let me in my everyday living. Thank you.

  14. Gil Loosle says:

    hi, your site is amazing. I truly do many thanks for operate

  15. Webcam Jobs says:

    Anyone on this site know anything about SEO?

  16. Excellent write!.. I’ve been looking around for this for a while now. Thank you Google for bringing me to your web site lol. I can constantly rely on Google to get the greatest information. Anyways, I identified some related data about Yucaipa accounts payable agency also. You may want to check them out (http://yucaipacollectionagency.info). Fairly interesting read, also. Anyways, thank you for your post! If you have anything else related, please shoot me and e-mail to let me know. Take care! BTW .. I bookmarked you on StumbledUpon as bikerz volyne » Archive » Rozhovor s Pilníkem po odpolední show :)

  17. As a newbie to the web, this info has proven to be fairly useful. Cheers

  18. To be sure using many of the many other commenters with this products

  19. Josiah Litz says:

    You have mentioned very interesting points ! ps nice site. „Great opportunities to help others seldom come, but small ones surround us every day.“ by Sally Koch.

  20. hello!,I really like your writing very so much! percentage we communicate extra about your post on AOL? I require a specialist on this area to solve my problem. Maybe that’s you! Having a look ahead to see you.

  21. Hello, Neat post. There is a problem along with your site in web explorer, could check this? IE nonetheless is the market leader and a large component to folks will pass over your wonderful writing due to this problem.|

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Comment Spam Protection by WP-SpamFree