Jak už určitě mnozí víte, fotbalový klub si v uplynulé sezoně zajistil s velkým předstihem po několikaletém snažení prvenství v Dudák okresním přeboru Strakonicka a mohl se tak těšit z postupu do krajské I. B třídy. Bezprostředně po závěrečném utkání loňské sezony začaly velkolepé oslavy.

Celé odpoledne moderoval DJ. Ajven (Ivan Šteco), ale samotnou korunovaci si vzal na starost s mikrofonem v ruce předseda klubu Josef Hodonický, který vyzval k předstoupení před fantasticky zaplněnou tribunu postupně všechny hráče tři vítězných týmů, neboť kromě A týmu opanovali své soutěže i mladší a starší přípravkáři SK Slavoje!

O předávání trofejí i medailí za právě skončený ročník se postarali zástupci Okresního fotbalového svazu Strakonice i Města Volyně. Odměněny byly i zástupkyně dámského fanklubu, který mohutně podporoval všechny volyňské mančafty. Korunovaci okořenili ještě tři parašutisté, kteří během akce přistáli s vlajkami Slavoje přímo na trávníku! Hráči po oficialitách ještě dlouhé minuty zůstávali na trávníku a za přítomnosti většiny okresních novinářů rozdávali rozhovory a oddávali se oslavám. Ani trenér Cimrhanzl nebyl ochuzen o tradičního hobla. Tím však oslavy teprve začínaly…

A jak probíhala letní příprava před startem nejnižší krajské soutěže, do které se Volyně probojovala zpět po osmiletém působení v okresních soutěžích?

Přípravné zápasy

Sedm zápasů – 2 výhry, 3 remízy a 2 porážky při skóre 15:14. Taková je statistická bilance fotbalistů Volyně. Nejvíce branek padlo na Křemelce, kde Volyně porazila místní starší dorost vysoko 7:0, což bylo také nejvyšší vítězství. Nejkrutější porážku utrpěl Slavoj v Sedlici, kde prohrál na podmáčeném terénu 0:5. Nejpovedenějším zápasem byla rozhodně generálka, ve které Volyně dokázala o pouti remizovat 2:2 s elitním týmem I. A třídy z Katovic.

12. července: Volyně – Vodňany 2:2
19. července: Volyně – Junior Strakonice (st. dorost) 7:0
26. července: Volyně – Hrádek u Sušice 2:1
27. července: Volyně – Dlouhá Ves 1:1
30. července: Volyně – Sedlice 0:5
2. srpna: Volyně – Husinec 1:3
9. srpna: Volyně – Katovice 2:2

Herní soustředění

Na konci července absolvovali svěřenci trenéra Luďka Cimrhanzla třídenní herní soustředění v západočeském Hrádku u Sušice.
Využívali dvě travnatá hřiště a moderní koupaliště v nedalekém Kolinci. Tréninkové jednotky jim zpestřeila dvě přípravná utkání proti místním účastníkům západočeské I. B třídy. Domácí Hrádek u Sušice Volyně porazila 2:1 a o den později remizovala s nedalekou Dlouhou Vsí 1:1.
Soustředění se zúčastnili tito hráči: Tomáš Mráz, Petr Rojík, Martin Dvořák, Lukáš Pasler, Radek Chochol, Jiří Němeček st., Patrik Gašpar, Jiří Němeček ml., Antonín Mack, Michal Chvosta, Pavel Neumitka, Jan Kubeš, Tomáš Škopek, Martin Frk, Roman Prihara a Marek Kopáček.
Pohyb v kádru
Tým posílila dvojice navrátilců z německého Karlsbachu – Jiří Němeček starší a Jiří Němeček mladší. Do kádru se plnohodnotně zapojili také mladíci Pavel Neumitka a Martin Frk, kteří skončili v dorostenecké kategorii.
Teprve minulý týden se zapojil do přípravy s týmem po půlroční pauze zaviněné zdravotními komplikacemi také Martin Malina. Mužstvo opustil jen stoper Libor Žák mladší, kterému skončilo hostování z Vodňan a v současné době působí v Lažišti (I. A třída). Jeho bratr Patrik odešel na hostování do Radošovic.
Nejlepší střelci
Nejvíce branek do sítí soupeřů nasázel během letní přípravy Patrik Gašpar, jenž skóroval čtyřikrát. Tři branky nastřílel během demolice na úkor strakonického staršího dorostu (7:0), čtvrtý gól zaznamenal proti Hrádku u Sušice. Druhým nejlepším střelcem byl Tomáš Škopek, který vstřelil rovněž hattrick proti dorostu Strakonic, v ostatních zápasech už se brankově neprosadil. O 15 branek se podělilo devět střelců.

1. P. Gašpar 4
2. Škopek 3
3. Prihara 2
4. Kubeš, Myslivec, Němeček st., Frk, Chvosta a F. Gašpar všichni po 1.

Začátek sezony

Fotbalisté A – týmu navázali na úspěchy z okresního přeboru a mistrovskou sezonu v I. B třídě zahájili v neděli 17. srpna drtivým vítězstvím 4:0 (3:0) nad Chelčicemi. Domácí zápasy budou hrát v letošní sezoně netradičně v neděli, protože jakožto nováček soutěže nemohli hrát v úřední termín (sobota, 17 hodin). V sobotu bude hrát své domácí zápasy nově rezerva.

Komentáře