Volyně má největší koncentraci krizových dopravních míst v okrese. „Na silnici I/4 máme hned pět míst, kde je třeba dbát zvýšené opatrnosti, a to v ulici Nádražní, u pošty, na přechodu z Husovy ulice, na přechodu u pečovatelského domu, kde se v minulosti stala tragická nehoda, a na křižovatce silnice I/4 a ulice Čelakovského,“ tvrdí starosta města Václav Valhoda.

Přechody Volyňští osadili osvětlením, aby byly lépe vidět. Další změny ve Volyni chystají. „Jsem domluvený s Ředitelstvím silnic a dálnic, že situaci na křižovatce s ulicí Čelakovského budeme řešit společně. ŘSD také zpracovává studii na umístění kruhového objezdu do místa, kde se u výjezdu z Volyně setkávají ulice Dobřanovská a Na Vyhlídce. Od toho si slibujeme, že by objezd mohl auta přijíždějící do Volyně zpomalit,“ uvedl.

Mnohdy velmi obtížné je i přecházení hlavní volyňské dopravní tepny. Zatímco jinde by pomohly semafory, tady by mohly situaci zhoršit. „Kamiony mají problém se do kopce na mokré kostkové dlažbě rozjet. Stačí, aby zapršelo. Zastavit semafory je nemůžeme,“ shrnul Václav Valhoda.

Více si přečtěte na stránkách Deníku.

Komentáře