Tak je to tu zase. Pouťový maratón akcí, setkávání a tradic jako je klobása od Chvalů, pivo v Rakvárně a plavecké závody na plovárně, si prožijeme o víkendu mezi osmým a desátým srpnem.

Program je ale mnohem zajímavější. V pátek se v sedm večer představí divadelní soubor PIKI s premiérou své nové hry Tu myš jí ukopnu u huby. V hlavních rolích frašky o patáliích, následujících po sňatku s mladšími ženami, kterou sepsal zakladatel souboru Miloslav Pikolon, se objeví František Černý, Marie Banáková nebo Monika Zábranská.

V sobotu se ranní ptáčata mohou na plovárně  od desíti hodin zúčastnit plaveckého Memoriálu J Vozky a F. Průši.

V Pošumavské tržnici  pojede také od desíti oblíbená výstava lilií a mečíků. Letos ale tradiční kombo doplní i muškáty a pelargónie. Výstava květin bude prý doplněna obrazy malířů a sochami.

Na nádvoří muzea během soboty proběhne tradiční jazzový a bluesový minifestival Mlčeti jazz 2014. První tóny zazní v pět odpoledne. Pořadatelé slibují kapely: Urband, Paul Novotny Trio, Prázdné hory jsou plné větru a deště.

Neděle je už jasná. Na námestí bude hrát myslivecká kapela Atlas, u špýcharu si děti mohou užít od jedenácti Pohádku o neposlušných kůzlátkách. V rámci představení si budou moci děti vyhrát ve výtvarné dílně.

Hned potom, co strávíme pouťový oběd, u špýcharu budou od dvou hodin hrát Shivers a od tří už na děti čeká další pohádka. Tentokrát o červené Karkulce. Poskládaná ale trochu jinak. Malý chlapec Vítek vypráví dětem o své babičce, o její zahrádce, zvířátkách a také o staré půdě, kde je velký proutěný koš plný polštářů, které vyprávějí pohádky. Vítek usíná, polštáře ožívají a sehrávají pohádku O Červené Karkulce.

Pohádka pomáhá dětem, aby se před spaní dobře naladily a neměly problémy s usínáním. V dílně děti pěchují punčochy dutým vláknem a vytvářejí si své vlastní polštářky (voňavé Karkulky nebo vlky).

Komentáře