sobota 2. srpna od 17 hodin
VERNISÁŽ VÝSTAVY – TVRZ JIŘÍ REJŽEK – MRAČNA KRAJINY
Souborná výstava krajinářské tvorby významného strakonického malíře, grafika a výtvarného pedagoga Jiřího Rejžka (1914–1986), připravená ke stému výročí jeho narození. Prácheňsko od otavských břehů až po centrální Šumavu. Oleje, litografie, kresby. Při vernisáži nejedna průvodní slova, uvedení v život obrazového katalogu a písně skupiny Acoustix. Výstava potrvá až do 17. listopadu 2014.

sobota 2. srpna od 18:30 hodin
KONCERT – NÁDVOŘÍ TVRZE ACOUSTIX
Plzeňské trio, nástrojově poněkud netradičně spojující mandolínu – Petr Vrobel, kytaru – Jiří Kříž a basu – Karel Malý. Nová barvitá akustická hudba – bluegrass, jazz a fůra jiných vlivů v jednom. Web: http://bandzone.cz/acoustixplzen. Vstupné dobrovolné.

čtvrtek 7. srpna od 17 hodin
HISTORIE – TVRZ POKOUTNÍ KRUH PRÁCHEŇSKÉ VLASTIVĚDY – A. D. 1934
Další z pravidelných setkání zájemců o vlastivědu a historii širšího Prácheňského kraje ve volyňském koutě. Téma večera: Přelomový rok v historii volyňského muzea ve světle deníkových záznamů a řádek korespondence, už osmdesát let starý.

sobota 9. srpna od 18 hodin
JAZZ & BLUES FESTIVAL – NÁDVOŘÍ TVRZE MLČETI JAZZ 2014
Čtvrtý ročník jazz & blues festivalu na nádvoří tvrze pod javorem, konaný v rámci projektu Jazz na malém městě, při kterém vystoupí Paul Novotny Trio (jazz), Urband (blues, jazz, tango i ruské písně) a Prázdné hory jsou plné větru a deště (ethnojazz). Detailní program na plakátech. Všechny muzejní výstavy budou při festivalu přístupné až do noci.

úterý 19. srpna od 20 hodin
KONCERT – NÁDVOŘÍ TVRZE FANFÁN TULIPÁN
Hravý a experimentující mladý jazzový kvintet pod palcem skladatelky a zpěvačky Elišky Svobodové. Dušan Navařík – flétna, Jan Mazura – piáno, Jan Neruda – kontrabas, Šimon Hajdovský – bicí. Vizte: http://fanfantulipan.com

středa 27. srpna od 21 hodin
FILM – NÁDVOŘÍ TVRZE SIGNUM LAUDIS
Psychologické drama z 1. světové války. Československo, 1980, 84 min., režie Martin Hollý. Bývalý překupník koní kaprál Hoferik (Vlado Müller) převezme na ruské frontě velení po padlých důstojnících… Projekce po setmění. Doprovodné kino k výstavě Do zákopů táhnou řady nesmírný…, která bude rovněž přístupná. Vstupné dobrovolné.

sobota 30. srpna od 8 hodin
VÝLET – TVRZ MÍSTA V KRAJI – VOLENICE
Muzejní ráno, tj. výstava jednoho rána a krátké povídání, s následným kombinovaným výletem. Důležitá farní obec, její památky a příběhy. Komentáře historické i jiné. Nejprve autobusem do Katovic, pak pěšky. Pěší trasa přiměřená. Sraz na nádvoří tvrze v 8 hodin.

po celý srpen,
VÝSTAVA – TVRZ ROZROSTLÉ STAVY
Skromný průřez přírůstky sbírky Městského muzea ve Volyni za posledních pět let s důrazem na dosud nevystavované a unikátní kusy. Výstava potrvá až do 21. září 2014.

VÝSTAVA – TVRZ DO ZÁKOPŮ TÁHNOU ŘADY NESMÍRNÝ…
Odvodní ročníky 1865–1900. Lidé z Pošumaví ve Velké válce. Příběhy a osudy jednotlivých vojáků bojujících na frontách první světové války. Výstava potrvá až do 28. října 2014.

VÝSTAVA – TVRZ NOVÉ BŘEHY STARÉ ŘEKY
Regulace řeky Volyňky v letech 1864 až 1912. Stavební úpravy obou říčních břehů. Odklonění jejího toku, protipovodňové tarasy, kanalizace… Urbanistické proměny starobylé tváře nejníže položené části města. Fotografie, dokumenty, plány… Výstava potrvá až do 8. listopadu 2014.

Komentáře