úterý 15. července od 20 hodin, KONCERT – NÁDVOŘÍ TVRZE
GOOD BISCUITS
Britské bluesové duo. Leonie Evans – kytary, banjo, valcha, zpěv; Ben Sayer – kytary, banjo, valcha, zpěv. Jejich vzájemná sympatie a láska k jazzu, blues a folku je přivedla k myšlence založení dua, jehož repertoár tvoří jejich oblíbené písničky s vlastními aranžmá. Název Good Biscuits je pocta americké zpěvačce Memphis Minnie, což je také název jedné její skladby.

čtvrtek 24. července od 17 hodin, HISTORIE – TVRZ
POKOUTNÍ KRUH PRÁCHEŇSKÉ VLASTIVĚDY – K. UND K.
Další z pravidelných setkání zájemců o vlastivědu a historii širšího Prácheňského kraje ve volyňském koutě. Téma večera: Příběhy různých c. k. úředníků ve Volyni v dlouhém 19. století.

sobota 26. července od 8 hodin, VÝLET – TVRZ
MÍSTA V KRAJI – PTÁKOVA LHOTA & CHVALŠOVICE
Muzejní ráno, tj. výstava jednoho rána a krátké povídání, s následným kombinovaným výletem. Dvě drobné zapadlé vesnice a jejich příběhy. Komentáře historické i jiné. Nejprve autobusem, pak pěšky. Pěší trasa zhruba 15 km. Sraz na nádvoří tvrze v 8 hodin.

po celý červenec, VÝSTAVA – TVRZ
ROZROSTLÉ STAVY
Skromný průřez přírůstky sbírky Městského muzea ve Volyni za posledních pět let s důrazem na dosud nevystavované a unikátní kusy. Výstava potrvá až do 21. září 2014.

po celý červenec, VÝSTAVA – TVRZ
DO ZÁKOPŮ TÁHNOU ŘADY NESMÍRNÝ…
Odvodní ročníky 1865–1900. Lidé z Pošumaví ve Velké válce. Příběhy a osudy jednotlivých vojáků bojujících na frontách první světové války. Výstava potrvá až do 28. října 2014.

po celý červenec, VÝSTAVA – TVRZ
NOVÉ BŘEHY STARÉ ŘEKY
Regulace řeky Volyňky v letech 1864 až 1912. Stavební úpravy obou říčních břehů. Odklonění jejího toku, protipovodňové tarasy, kanalizace… Urbanistické proměny starobylé tváře nejníže položené části města. Fotografie, dokumenty, plány… Výstava potrvá až do 8. listopadu 2014.

Komentáře