V sobotu 21. června vypukly na Slavoji dlouho očekávané oslavy postupu A – mužstva a triumfů starší i mladší přípravky v okresních přeborech. Akce začala už ve 14 hodin posledním zápasem Volyně v rámci okresního přeboru. Všichni doufáme, že šlo na dlouhou dobu o poslední zápas áčka v okresních soutěžích, od nového ročníku totiž budou nastupovat fotbalisté Slavoje v krajské I. B třídě.

Slavnostní nádech měl už nástup k utkání, oba mančafty totiž za ruce doprovodili ke středovému kruhu za zvuků tradiční melodie z Ligy mistrů starší a mladší přípravkáři Volyně, kteří rovněž opanovali letošní okresní přebory a korunovali tak nadvládu Volyně nad okresním fotbalem. Samotné derby A – mužstva proti Malenicím příliš krásy nenabídlo, domácí byli po většinu zápasu lepší, ale díky laxní koncovce pouze remizovali 2:2. Branky vstřelili dva fotbalisté dorosteneckého věku – Martin Frk a Patrik Gašpar. Poločasovou přestávku vyplnilo exhibiční utkání přípravkářů.

Volyně – Malenice 2:2 (1:1). Branky: Frk, P. Gašpar – Vilánek, Jůzek. Rozhodčí: Poklop – Hejtmánek, Krejčík.
Sestava: Mráz – Rojík, L. Žák, Dvořák, Havlíček – P. Gašpar, Mack, Chvosta, Prihara – Kubeš, Frk. Střídali Neumitka, F. Gašpar a Pasler.

Po utkání už začaly velkolepé oslavy. Celé odpoledne moderoval DJ. Ajven (Ivan Šteco), ale samotnou korunovaci si vzal na starost s mikrofonem v ruce předseda klubu Josef Hodonický, který vyzval k předstoupení před fantasticky zaplněnou tribunu postupně všechny hráče tři vítězných týmů. O předávání trofejí i medailí za právě skončený ročník se postarali zástupci Okresního fotbalového svazu Strakonice i Města Volyně. Odměněny byly i zástupkyně dámského fanklubu, který mohutně podporoval všechny volyňské mančafty. Korunovaci okořenili ještě tři parašutisté, kteří během akce přistáli s vlajkami Slavoje přímo na trávníku!

Hráči po oficialitách ještě dlouhé minuty zůstávali na trávníku a za přítomnosti většiny okresních novinářů rozdávali rozhovory a oddávali se oslavám. Ani trenér Cimrhanzl nebyl ochuzen o tradičního hobla. Tím však oslavy teprve začínaly…

VÍCE INFORMACÍ VČETNĚ FOTOGALERIÍ Z UTKÁNÍ NALEZNETE NA WEBOVÝCH STRÁNKÁCH KLUBU WWW.SKSLAVOJVOLYNE.CZ

Komentáře