Je jí třiadvacet let a už o sobě dala mezi designéry vědět. Absolventka Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy Volyně Aneta Zeiserová získala Cenu veřejnosti v soutěži o Národní cenu za studentský design. „Ocenění beru jako důkaz toho, že jsem udělala něco zajímavého,“ hodnotí.

* Za společenský stolek jste v soutěži získala Cenu veřejnosti. Co pro vás ocenění znamená?

Vůbec nějakým způsobem se ukázat v celonárodní soutěži studentského designu beru jako úspěch.

* Má pro vás hlas veřejnosti větší váhu než hlas odborníků?

Hlas odborníků by pro mě měl samozřejmě větší význam, ale hlas veřejnosti beru jako důkaz toho, že jsem udělala něco zajímavého.

* Stolek dostal jméno VITALITY. Je inspirován pozicí „sed – leh”. Skoro to vypadá, že jste nápad dostala přímo při cvičení…

Vlastně nejste daleko od pravdy. Ve skutečnosti jsem při hodině myslela na to, až půjdu po škole cvičit, a skicovala si lidskou postavu v pozicích při posilování. Ani náhodou mě v tu chvíli nenapadlo, že moje ,,lajdáctví“ mi bude takovou inspirací.

* Kde se vítězný stolek momentálně nachází?

Stůl se nyní nachází na Vyšší odborné škole a Střední průmyslové škole ve Volyni. Doufám.

* Jste absolventkou volyňské průmyslovky. Vzpomenete si na své začátky na této škole?

Školou jsem byla nadšená, byly to dva roky plné zajímavých zkušeností. Jsem také absolventkou textilní průmyslovky. O výrobcích jsem tedy přemýšlela spíše jako o designových zajímavých solitérech více než o jejich funkčnosti a možnosti výroby. A když jsem stůl vymýšlela, neměla jsem ještě se zpracováním dřeva žádné zkušenosti. To zpětně beru spíše jako výhodu, protože jinak bych se do něčeho takového možná nepustila.

Celý rozhovor si můžete přečíst na stránkách Deníku.

Komentáře