Je jí 75 let, učit začala ve svých 20 letech. Profesorka matematiky a fyziky Miloslava Beranová se před několika dny stala – spolu s dalšími kolegy z jihu Čech – vítězkou ankety Vynikající pedagog Jihočeského kraje 2013.

„Za život jsem dostala několik ocenění, ale tohle je výjimečné jednou věcí – do ankety mne totiž nominovali moji kolegové ze školy. Moc jim za to děkuji. Když mi ředitel školy Jiří Homolka zavolal, že mne kolegové navrhli do této ankety, byla jsem velmi dojatá,“ říká žena, která celý život věnovala studiu.

Jejím posledním působištěm byla 12 let SPŠ a VOŠ Volyně. Letos v září už před lavice ale nenastoupila. „Šla jsem na odpočinek, ale víte, studenti mi strašně chybí,“ posteskla si profesorka Miloslava Beranová.

Ředitel školy Jiří Homolka chtěl nominací do ankety vyjádřit vztah učitelů k profesorce Beranové.„Je to nejen velmi kvalitní pedagog, ale také úžasný člověk. Dokázala si získat každého člověka a myslíme si, že právě ona si zasloužila v anketě figurovat. Je to naše poděkování,“ uvedl.

Anketa byla určena pedagogickým pracovníkům působícím na školách a zařízeních zřizovaných Jihočeským krajem.

Rozhovor s oceněnou učitelkou si přečtěte na stránkách Deníku

Komentáře