Střední škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky ve Volyni přišla před prázdninami s nabídkou pro žáky základních škol na uskutečnění prázdninového týdenního jazykového kurzu anglického jazyka. Této nabídky využili žáci základních škol ze Strakonic a Volyně.

Pro Filipa, Michala, Vítka, Mirka a Michala to nebyl od 19. 8. do 23. 8. obyčejný týden, ale pět dnů plných aktivit, kdy v dopoledním čase si interaktivním způsobem upevňovali a rozšiřovali znalosti z anglického jazyka a v odpoledním čase svoji energii uplatnili při sportovních aktivitách. Jak hodnotí chlapci prázdninovou školu?

„Bezva, super, prima hlavně při popisování obrázků, při poslechu a dalších úkolech. Odpoledne bylo bezva sportování – běhání, stolní tenis, orientace podle mapy, fotbal, petang a procházky po okolí.“ A lektorka anglického jazyka Mgr. Naděžda Vojtíková-Dvořáková jako aktivní nadšení a soutěživost, které přinesly u žáků posun ve vědomostech z anglického jazyka na vyšší úroveň, neboť chlapci na závěr kurzu dostali zpracovat v určeném čase část maturitních úkolů, se kterými se potýkají maturanti ve společné části maturitní zkoušky z anglického jazyka a všichni tyto úkoly bez problémů zvládli.

A toto jsou důvody proč škola nabízí denní jazykové vzdělávání a vzdělávání v odpoledních jazykových kurzech pro žáky základních škol a ostatní veřejnost. Zkušenost z letošního prázdninového jazykového kurzu nás přesvědčila, že i příští prázdniny bude opět tento kurz v rozšířené nabídce školy na jazykové vzdělávání.

Komentáře