Je to tak. Nic nového pod rozpáleným prázdninovým sluncem nás pravděpodobně nečeká. Přesto ale není na škodu zopakovat tradiční hity pouťového víkendu. Už v sobotu v deset ráno začíná na plovárně jubilejní pětatřicátý ročník Vozkova memoriálu. Tentokrát doplněný o siláckou soutěž v mrtvém tahu.

vozka

 

Mezitím se na antuce tenisových kurtů rozjede slavnostní turnaj ke 104. výročí založení místního tenisového klubu. Uznáváme, že to není úplně kulaté jubileum, ale i tak je to dost. Už v půl deváté ráno ale začne hned vedle na fotbalovém hřišti pouťový turnaj přípravek. Výživný víkend čeká i volyňské fotbalové áčko, které v sobotu odehraje normální soutěžní zápas a v neděli se utká s výběrem slovenského partnerského města Kováčová. Loni místní mančaft prohrál 7:1.

Kulturní program bude tradičně výživný. Dlouho otevřené hospody a hned několik akcí. Na bowlingu by měla zahrát VHS a možná si brnknou i GooS v improvizované sestavě. A kromě klasické zábavy na plovárně se v muzeu, pro jistotu už od pěti, rozjedou jazzové a bluesové hrátky. Jinými slovy třetí ročník festivalu  Mlčeti jazz.

 

Kromě toho se předvedou i divadelníci. Ochotnický spolek PIKI si na sobotu připravil pouťové představení divadelní komedie svého principála Podzim života je krásný. Diváci ji uvidí sále kina od sedmi hodin.

V neděli se objeví tradiční Staropražský hradní orchestr (14:00 u Špýcharu), už ale o pět hodin dřív na tom samém místě zahraje dechovka a od deseti hodin odehrají divadelníci jemně strašidelnou pohádku Pruhované panenky.

 

Komentáře