V rychlém rozhovoru v organizačním mumraji pro volyne.info odpovídali hlavní pořadatelé Summer Punk Party Ondřej Smaha a Šimon Blaschko.

Čím má být letošní ročník specifický?
Ondra: Letos vůbec prvně zavítá na náš festival kapela až z USA a to ze slunné Kalifornie. Jedná se o hardcorovou kapelu First Blood, která za svou existenci projela nespočet koncertů napříč světem. Další zahraniční kapelou jsou Lazy Bastards z Německa. Za zmínku například stojí i pražská kapela Hanba, která letos přes léto neodehrála moc koncertů, nicméně Summer Punk Party mezi ně patří.

Mění se nějak tým, který za festivalem stoji?
Ondra: Základní tým Ondra a Šimon zůstává. Přibyli pouze pomocné síly na přípravu a průběh akce.

Kdo je letos největší hvězdou a jak složité ho bylo získat?
Šimon: Jednoznačně First Blood, jak už zmiňoval Ondra. U velkých zahraničních kapel je vždycky potřeba se trefit do období, kdy zrovna mají turné po Evropě, protože platit letenky všem členům i doprovodu a ještě honorář, to by bylo mimo naše možnosti. Měli jsme ale štěstí, že First Blood tady zrovna budou, s jejich agenturou máme navíc dobré vztahy, takže finální domluva už nebyla tak složitá. Z českých kapel pak za zmínku určitě stojí SPS, Hanba, Muerti nebo Delusion.
summer punk party
Podle jakého klíče vybíráte kapely?
Ondra: Kapely vybíráme hlavně s ohledem na to, jak se libí lidem zajímající se primárně o punk a hardcore. Dále na vlastním dojmu z různých akcí, koncertů a festivalů, kde jsme měli možnost kapely vidět a slyšet.

Jaký je rozpočet festivalu?
Šimon: Většina honorářů je obchodním tajemstvím, proto nemůžeme říct přesnou sumu, každým rokem se rozpočet ale zvyšuje a letos jsme poměrně významně překročili hranici sta tisíc korun.

Kolik očekáváte návštěvníků?
Ondra: Tento ročník čekáme více návštěvníků z různých koutů České republiky a snad i zahraničí, než tomu bylo v předešlých letech. Důvodem je hlavně americká kapela First blood, ale i spousta dalších zajímavých jmen.

Jak je to s doprovodným programem? Budou nějaké vedlejší akce i mimo areál koupaliště?
Šimon: Mimo areál ne, přímo v něm ale bude několik zajímavých stánků. Oba máme blízko k neziskovému sektoru, proto jsme pozvali například kamarády ze Šance zvířatům (pečují o zvířata v útulcích), přijede taky parta od GNWP (kampaň proti rasismu) nebo od Helpdriveru (podpora handicapovaného řidiče Martina). Chybět nebudou ani Mayhem Longboards, u kterých si půjde zdarma zapůjčit longboard, nebo kluci od brandu Culf of the road. A samozřejmě chystáme i nový festivalový mechandise.

Jak sháníte zahraniční hosty?
Šimon: Co se kapel týká, šlo buď o naše oblíbené kapely nebo kamarády z jiných projektů. Zahraničních návštěvníků zatím moc nebývá, vždy jen skupinky z Německa nebo Rakouska, tak doufáme, že jich bude letos víc.

Komentáře