Československý film režiséra Svatopluka Innemanna z roku 1927 se koncem ledna dočkal vyprodané obnovené premiéry v pražském kinu Ponrepo. Do kin se tak vrací po více než padesáti letech. Předtím prošel náročným restaurátorským procesem a kolorováním v Národním filmovém archivu. Unikátní, polozapomenutá bláznivá komedie, ve které se Vlasta Burian (v hlavní dvojroli) vyprávěním smyšlených historek o vraždách svých milenek pokouší uniknout manželství s energickou Anny Ondrákovou právě vyráží na cestu po českých kinech.

Zatím se stihla s nadšenými ohlasy představit divákům na festivalech v Německu a byla také jedním z vrcholů loňského filmového festivalu v Karlových Varech. Hudbu přímo pro film složili muzikanti z kapely Neuvěřitelno, tedy Andrea Rottin, Tomáš Majtán a Jan Procházka. Ve stejném složení ozvučila kapela už před rokem v téměř zaplněném volyňském kině i další němý snímek Příchozí z temnot.

I tentokrát můžeme slíbit neopakovatelný zážitek pro všechny věkové kategorie (film je přístupný i dětem). Promítáme samozřejmě z 35mm filmového pásu, aby iluze návratu do prvorepublikového biografu byla co nejdokonalejší. Vstupenky na projekci je možné do pátku 20.3. zakoupit nebo telefonicky rezervovat v městském infocentru ve Volyni nebo v den konání na pokladně kina.

milenka

 

Komentáře