Moderní kongresové centrum vzniká v prostoru bývalé kotelny Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy ve Volyni. Podle ředitele školy Jiřího Homolky bude sloužit především pro společné vzdělávací aktivity Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy Volyně a Technickou vysokou školou Deggendorf.

„Konat se tu budou například přednášky, semináře, workshopy, videokonference, ukázky praktických příkladů a jiné,“ zmínil. Současně bude kongresové centrum částečně sloužit jako showroom pro prezentaci německých a zejména bavorských firem pod hlavičkou Industrie und Handelskammer Passau.

Prvotní myšlenka vznikla podle ředitele školy Jiřího Homolky v roce 2009, kdy se kompletně rekonstruoval objekt školní budovy z roku 1933 vystavěný ve funkcionalistickém stylu. Prostor bývalé kotelny na lehký topný olej v Resslově ulici pozbyl po napojení na centrální kotelnu v areálu domovů mládeže svůj účel. „Částečně jsme se inspirovali v Technické univerzitě ve Zvolenu, kterámátaké slavnostní aulu v podzemních prostorách hlavní budovy. Navíc škola díky svým aktivitám postrádala prostor pro přednášky s větším počtem posluchačů s parametry pro pořádání mezinárodních akcí. I proto součástí sálu je kabina pro tlumočení včetně zařízení, které umožňuje simultánní překlad,“ popsal ředitel školy Jiří Homolka.

Kongresové centrum vzniká v rámci projektu příhraniční spolupráce Cíl 3: Česká republika – Svobodný stát Bavorsko ve spolupráci s Technickou vysokou školou v Deggendorfu. Hlavním partnerem projektu je Technologie Campus Freyung, což je středisko aplikovaného výzkumu Technické vysoké školy v Deggendorfu, které velmi úzce spolupracuje s podnikatelskou sférou a významnými sociálními partnery na bavorské straně.
Cena projektu je osm milionů. Z programu Cíl 3 získala škola 200 000 eur a zbytek hradí škola sama.

Více si přečtěte na stránkách Deníku.

Komentáře