XII. všesokolský slet, 1994


12. všesokolského sletu v r. 1994 jsme se zúčastnili s několika sletovými skladbami. Nacvičovali tak skladbu Rodiče a děti, Mladší žáci pod vedením Jany Průšové, Starší žákyně pod vedením Jany Roučkové, Ženy pod vedením Olgy Holoubkové a Věrná garda pod vedením Marie Sládkové.

Volyně 1. 6. 1994: Na Dětském dnu, který se konal na hřišti za sokolovnou jsme divákům a ostatním cvičencům předvedli sletové skladby.

Písek, 11. 6. 1994: Byl slunečný sobotní den a mohutný průvod sokolů se vydal od písecké sokolovny na stadion. Po ranních zkouškách jsme byli celí nervózní, co našemu cvičení řeknou diváci. Odměnili nás bouřlivým potleskem, že se nám ani nechtělo odejít z plochy.

PRAHA, 1. - 6. 7. 1994: Praha tedy opět byla po dlouhých letech svědkyní velkého svátku sokolů. Přijeli sokolové a sokolky z celé republiky i z ciziny, a to i jako cvičenci či organizátoři i jako diváci. Kromě zkoušek se děti i dospělí účastnili zůzných akcí, které pro sokoly zajistila ČOS, navštěvovali památky (za zvýhodněné vstupné), divadla, výstavy, muzea. A zejména velkým průvodem ukázali, kolik se lidí hlásí k odkazu Miroslava Tyrše. Hlavní sletové vystoupení probíhalo na Strahovském stadionu, na stadionu, který si kdysi sokolové pro své slety vybudovali. Atmosféra byla nadmíru přátelská a pohodová, všichni se na sebe usmívali a byli rádi, že jsou spolu.