Sportovní gymnastika


Rok 2009

V sobotu 17. ledna 2009 uspořádala naše jednota z pověření Sokolské župy Jihočeské již II. ročník závodů ve sportovní gymnastice. Soutěžilo se ve dvou disciplínách – přeskoku a prostných. Celkem si do Volyně přijelo zacvičit 53 soutěžících, kromě domácích to byli gymnastky a gymnasté z tělocvičných jednot Boršov nad Vltavou, Písek a Strunkovice nad Blanicí. Závodníci byli rozděleni do kategorií podle věku od mateřské školky – nejmladší účastnicí byla Terezka Sladová (nar. 2006) ze Strunkovic nad Blanicí – až po 9. třídu. Atmosféra byla vynikající, dalo by se říci rodinná pohoda, a to hlavně v závěru závodu, kdy proběhla spontánní malá exhibice starších a zkušenějších děvčat Barbory Machové (Boršov) a Barbory Tonkovičové (Volyně). Přemluveny skandováním a potleskem byly rovněž trenérky Iveta Milerová (Strunkovice) a Silvie Chalupná (Volyně). Všechny předvedly rychlé přemety vpřed a vzad, salta a sklidily veliký aplaus. Při vyhlášení výsledků obdržel každý díky sponzorům věcnou cenu a diplom. Děkujeme DD Volyně za zapůjčení žíněnek a cvičitelkám jednoty, které pomohly při přípravě a v průběhu závodu. Výsledky: MŠ: Veronika Bošková 2. místo, Klára Bačová 3. místo, Karin Vavreková 4. místo, Eliška Bačová 5. místo; 1. třída: Kateřina Lencová 1. místo, Veronika Krýchová 2. místo, Renata Tručáková 3. místo; 2. třída: Kristýna Chalupná 1. místo, Kristýna Bošková 2. místo, Natálie Nová 3. místo; 3. třída: Sára Zelinková 4. místo; 5. třída: Petra Cardová 1. místo, Klára Červená 2. místo, Natálie Nepeřená 3. místo; 6. třída: Růžena Jonášová 1. místo, Martina Hušková 2. místo; 7. třída: Anna Červeňáková 3. místo; 8. - 9. třída: Jana Burianová 3. místo, Pavla Kovascová 5. místo; Mladší chlapci: Ondřej Holoubek 1. místo, Matěj Tonkovič 2. místo, Jan Škoda 3. místo, Ondřej Balík 4. místo.

V sobotu 28. 2. 2009 se uskutečnil v naší sokolovně potřetí závod „O pohár T.J. Sokol Volyně ve sportovní gymnastice“, na který se sešlo 74 gymnastek a gymnastů z Volyně, Strunkovic nad Blanicí, Písku a Vimperka. Závodnilo se jako tradičně ve dvou disciplínách - akrobacie a přeskok. Po slavnostním zahájení proběhla exhibice 4 děvčat a 1 chlapce. Na koberci zacvičili své volné sestavy obsahující pomalé a rychlé přemety vpřed i vzad spojené gymnastickými skoky, nechyběla salta vpřed a vzad. Z našich dětí pochvala patří všem. Sára Zelinková předvedla poprvé pomalý přemet vzad. Jana Burianová tvrdě trénovala, a tak ve své sestavě skočila přemet vpřed s doskokem na obě nohy a vazbu rodnat + flik a právem získala zlatou medaili. Všichni netrpělivě čekali na vyhlášení výsledků. Čas jim zpříjemnily Sára Buršíková a Tereza Koubová (obě z Vimperka) společnou sestavou na kladině na známou píseň z filmu Hříšný tanec. Poděkování patří paní starostce města Ing. Nestřebové za příspěvek na medaile a ceny, drobné ceny věnovali sponzoři z řad podnikatelů z Volyně. Výsledky: MŠ: Bošková Veronika 1. místo, Bačová Klára 7. místo, Bačová Eliška 8. místo, Lukešová Daniela 11. místo, Vavreková Karin 12. místo; 1. třída: Lencová Kateřina 1. místo, Krýchová Veronika 2. místo, Turčáková Renata 3. místo, Jelínková Anežka 4. místo; 2 třída: Chalupná Kristýna 1. místo, Bošková Kristýna 4. místo, Přílepková Kristýna 7. místo; 3. třída: Zelinková Sára 5. místo, Jelínková Marie 6. místo; 5. třída: Nepeřená Natálie 2. místo; 6. třída: Hlavínová Bára 4. místo, Hušková Martina 4. místo, Jonášová Růžena 5. místo; 7. třída: Červeňáková Anna 5. místo; 8. - 9. třída: Jana Burianová 1. místo; Přípravka chlapci: Holoubek Jakub 3. místo, Balík Ondřej 5. místo; Mladší žáci: Holoubek Ondřej 2. místo, Krýcha Jakub 3. místo; Mladší žákyně III.: Cardová Petra 2. místo.

T.J. Sokol Písek pořádal župní přebor ve sportovní gymnastice a šplhu. Ani letos jsme nemohli chybět na tomto důležitém závodě, a proto jsme se 5. dubna 2009 do Šrámkova města vydali. Kromě nejmladšího žactva, které závodilo pouze ve dvojboji (prostná a přeskok), závodila děvčata a ženy ve čtyřboji (prostná, přeskok, hrazda, lavička(kladina), mladší chlapci ve čtyřboji (prostná, přeskok, hrazda, kruhy) a starší chlapci a muži v pětiboji (navíc mají bradla). Letos poprvé jsme se zúčastnili v kategorii žáků a žen. Při vyhlašování výsledků naši sokolové byli na stupních vítězů hned 3x, což je největším úspěchem, jaký naše jednota v novodobé historii zažila. Výsledky: SG = Nejmladší žactvo: Bošková Veronika 5. místo, Holoubek Jakub 7. místo; Mladší žákyně I.:Chalupná Kristýna 12. - 13. místo, Zelinková Sára 19. místo, Bošková Kristýna 21. místo, Nová Natálie 23. místo; Mladší žákyně II.: Cardová Petra 13. místo; Mladší žáci I.: Holoubek Ondřej 2. místo; Starší žákyně III.: Nepeřená Natálie 10. místo; Starší žákyně IV.: Jana Burianová 8. místo; Dorostenky: Tonkovičová Barbora 4. místo; Ženy: Chalupná Silvie 3. místo. Šplh = Chalupná Kristýna 14. místo, Zelinková Sára 18. místo, Cardová Petra 4. místo, Nepeřená Natálie 11. místo, Burianová Jana 5. místo, Chalupná Silvie 4. místo, Holoubek Ondřej 1. místo. 

V sobotu 6. 6. 2009 jsme vyrazili do T.J. Sokol Strunkovice nad Blanicí na poslední závody ve sportovní gymnastice v tomto cvičebním roce. Celkem přijelo 72 gymnastek a gymnastů z Volyně, Písku, Vimperka a domácích Strunkovic. Méně zkušenější děvčata a chlapci závodili pouze v dvojboji (prostná, přeskok), šikovnější děvčata měla navíc kladinu. Slavnostní zahájení IV. ročníku bylo zpestřeno vystoupením moderních gymnastek z Prachatic (cvičení bez náčiní, s kužely, se stuhou, s míčem a s obručí), po kterém začal samotný závod. Při vyhlášení závodu všichni účastníci dostali diplom a věcnou cenu, vítězové obdrželi navíc nádherné poháry. Výsledky: MŠ: Veronika Bošková 9. místo, Klára Bačová 10. místo, Eliška Bačová 11. místo, Daniela Lukešová 13. místo; 1. třída: Veronika Krýchová 2. místo, Kateřina Lencová 3. místo; 2. třída: Kristýna Bošková 2. místo, Kristýna Přílepková 4. místo, Natálie Nová 5. místo; 5. - 6. třída: Martina Hušková 3. místo, Veronika Smíšková 4. místo; Mladší žákyně: Klára Červená 2. místo, Petra Cardová 3. místo; Mladší chlapci: Jan Škoda 3. místo, Ondřej Balík 4. místo, Jakub Holoubek 5. místo, Ondřej Pícha 6. místo; Starší chlapci: Ondřej Holoubek 1. místo, Jakub Krýcha 3. místo.

T.J. Sokol Strunkovice n. Bl. uspořádal ve dnech 16. až 18. 10. 2009 soustředění ve sportovní gymnastice pro domácí gymnastky a gymnasty a také pro děti z Volyně a Vimperka. Celkem se sešlo 48 lidiček. Po zahájení a malém tréninku všichni šli do kina na film Herry Potter. Kino mají ve Strunkovicích ve stejné budově jako tělocvičnu, a protože počasí vůbec nepřálo – venku byla zima a teplota v noci spadla k bodu mrazu – tak trenérky rozhodly, že se bude spát v kině. Je menší a dalo se tedy lépe vytopit než tělocvična. No a pro děti je to přece velké dobrodružství, neboť kdo kdy spal v noci v kině (maximálně usnul při filmu). Všichni si tam přenesli žíněnky, duchny i koberec, aby měli pohodlíčko, a uspořádali, kdo a kde bude spát. Někteří zalezli do spacáku a sledovali celovíkendovou hru „Kufr“. Chlapci byli asi unaveni nejvíce, protože při hře do jednoho usnuli. Sobotní budíček, neobvyklá rozcvička na spacáku, přesun žíněnek do tělocvičny, snídaně a hygiena. Dopolední trénink pak probíhal ve skupinkách na prostném, přeskoku, kladině, lavičce a kruhách. Dobrý a zasloužený oběd připravily paní kuchařky ve školní jídelně. Při poledním klidu si děvčátka uspořádala taneční módní přehlídku, při které se všichni velmi nasmáli. Ale zpátky do cvičení – baletní průprava, nácvik baletních pozic, základní kroky irského tance a italský lidový tanec Tarantela. Před večeří ještě hodinka aerobiku. Večer byl oddechový – děti dohrály hru „Kufr“ se zajímavými záhadnými předměty a byl vyhlášený vítěz. Osobní volno vyplnilo zpívání při kytaře a poté hajdy do spacáku. Budíček v neděli se rozhodly trenérky trochu posunout, neboť děti jsou nejhodnější, když spí. Úklid žíněnek, balení věcí, snídaně – to holky i kluci zvládli hravě. Dopoledne pak ještě pilně cvičili a vymýšleli sestavy na blížící se závody. Po obědě si dobalili všechny věci, uklidili tělocvičnu a při hře dětské bingo čekali na rodiče.

DDM Vimperk dne 14. listopadu 2009 uspořádal III. ročník Memoriálu Jarky Landové. Uctít památku skvělé trenérky přišlo 85 soutěžících z Vimperka, Volyně, Strunkovic nad Blanicí a Písku. Slavnostní nástup opět oživilo vystoupení vimperských mažoretek. Zahájení závodu se ujala ředitelka závodu paní Eva Kubišová, poté hovořila Ing. Jaroslava Martanová. Cvičit začaly děti z MŠ na akrobacii a přeskoku. Ostatní závodili v gymnastickém trojboji – akrobacie, přeskok,  děvčata lavička/kladina, chlapci kruhy – jako ostatní. Všichni se snažili opravdu hodně, občas se sice něco nepovedlo (padalo se z lavičky a kladiny), ale výborná atmosféra vynahradila zklamání. Díky sponzorům obdržel každý medaili, diplom a věcnou cenu, vítězové získali poháry, které věnoval pan Pavel Landa, bratr Jarky Landové. I rozhodčí a trenéři si odnesli věcnou cenu a pamětní medaili. Organizátoři poděkovali Městu Vimperk, celé zúčastněné rodině Jarky Landové a zvlášť také naší jednotě, která zapůjčila odrazový gymnastický můstek. Výsledky: MŠ: Eliška Bačová 15. místo, Karin Vavreková 17. místo, 1. + 2. tř.: Klára Bačová 2. místo, Veronika Bošková 3. místo,  Daniela Lukešová 4. místo, Miroslava Přibová 5. místo, 3. tř.: Kristýna Chalupná 1. místo, Kristýna Bošková 4. místo,  5. + 6. třída: Lucie Smíšková 5. místo, Alena Jonášová 8. místo, 7. - 9. tř.: Veronika Smíšková 3. místo, Růžena Jonášová 4. místo, Anna Červeňáková 5. místo, Ml. žákyně 2: Klára Červená 2. místo, Petra Cardová 4. místo, Natálie Nepeřená 6. místo, Ml. chlapci 1: Jakub Holoubek 2. místo, Jan Škoda 4. místo, Matěj Tonkovič 5. místo, Ondřej Balík 6. místo, Ml. chlapci 2:  Ondřej Holoubek 1. místo, Ondřej Mánek 3. místo.

 

Rok 2010

 

T.J. Sokol Písek uspořádal 23. 1. 2010 soutěž O velkou cenu města Písku ve sportovní gymnastice ve dvojboji. Závodilo se v prostných a v přeskoku. Do písecké sportovní haly si přijelo zasoutěžit přesně 98 malých i velkých gymnastek a gymnastů z Písku, Vimperka, Volyně a Strunkovic nad Blanicí. Po slavnostním nástupu a zahájení závodu se každý snažil co nejlépe zacvičit svou sestavu ve své kategorii, které organizátoři rozdělili podle věku a výkonnosti. Při vyhlášení výsledků pořadatelé odměnili každého soutěžícího diplomem a věcnou cenou. Výsledky: MŠ I: Karin Vavreková 6. místo, Mateřská škola II: Eliška Bačová 15. místo, 1. + 2. třída: Klára Bačová 2. místo, Daniela Lukešová 6. místo, Veronika Bošková 7. místo, 3. třída: Kristýna Chalupná 2. místo, Kristýna Bošková 7. místo, 5. + 6. třída: Natálie Nepeřená 1. místo, 7. - 9. třída: Anna Červeňáková 5. místo, Žákyně II: Petra Cardová 2. místo, Klára Červená 6. místo, Přípravka chlapci: Jakub Holoubek 3. místo, Ondřej Pícha 5. místo.

V sobotu 27. 2. 2010 uspořádala naše jednota již III. ročník Župních závodů ve sportovní gymnastice ve dvojboji - v přeskoku a prostných. Letos se do naší sokolovny sjelo 59 soutěžících - kromě domácích přijely, jako "stálice" závodů, výpravy z Boršova n. Vlt, Písku a Strunkovic n. Bl. Nováčky byla děvčata z Tábora a Č. Budějovic. Všichni byli rozděleni do kategorií podle věku a výkonnosti. Nejmladším účastníkem byl Vítek Miler, nar. 2006 ze Strunkvovic n. Bl. Lletos si dokonce zasoutěžily i Juniorky a Ženy. Z výkonů našich dětí musíme vyzdvihnout několik z nich. Eliška Bačová pěkně zvládla, ač soutěžila v nejmladší kategorii, most do sedu. Kristýně Boškové se poprvé na závodech vydařil pomalý přemet vzad, díky němuž získala i prvenství ve své kategorii. Největší pochvalu si jistě zaslouží Klára Červená, která jako jediná na těchto závodech skočila přemet přes bednu. Atmosféra opět byla vynikající, rodinná. K tomu jistě přispěly i dobré zákusky, které upekly maminky volyňských dětí. Výsledky: MŠ: Eliška Bačová 1. místo, Natálie Truhlářová 3. místo, David Chalupný 6. místo, 1. + 2. třída: Veronika Bošková 2. místo, Daniela Lukešová 3. místo, Miroslava Přibová 6. místo, 3. třída: Kristýna Bošková 1. místo, Kristýna Přílepková 3. místo, 6. třída: Adéla Vognarová 1. místo, Gabriela Kočová 4. místo, Mladší žákyně: Kristýna Chalupná 3. místo, Starší žákyně: Petra Cardová 1. místo, Klára Červená 2. místo, Natálie Nepeřená 3. místo, Mladší chlapci: Jakub Holoubek 2. místo, Jan Škoda 3. místo, Ondřej Balík 4. místo.

V sobotu 17. 4. 2010 jsme se zúčastnili v Písku Župního přeboru v SG a šplhu. Po absolvování náročného čtyřboje (děvčata prostná, přeskok, hrazda a lavička/kladina, chlapci prostná, přeskok, hrazda a kruhy) ještě chlapci šli na místní plavecký stadion plavat, protože se nemohli zúčastnit lednového Župního přeboru v plavání. Na stupně vítězů jsme tentokrát vystoupili 3x. Výsledky: SG - Mladší žákyně I: Veronika Bošková 22. místo, Daniela Lukešová 30. místo, Mladší žákyně II: Kristýna Bošková 17. místo, Starší žákyně III: Petra Cardová 5. místo, Mladší žáci I: Jan Škoda 2. místo, Jakub Holoubek 5. místo, Ondřej Balík 7. místo, Ženy: Silvie Chalupná 3. místo. Šplh - Veronika Bošková 24. místo, Kristýna Bošková 18. místo, Petra Cardová 2. místo, Silvie Chalupná 4. místo, Jan Škoda 5. místo, Ondřej Balík 6. místo, Jakub Holoubek 7. místo ve svých kategoriích.

V sobotu 5. 6. 2010 některá děvčata a chlapci z oddílu gymnastiky vyrazili do T.J. Sokol Strunkovice nad Blanicí na poslední závody ve sportovní gymnastice v tomto cvičebním roce. Celkem přijelo 73 gymnastek a gymnastů z Volyně, Písku, Vimperka a domácích Strunkovic. Méně zkušenější děvčata a chlapci závodili ve dvojboji (prostná, přeskok), šikovnější děvčata závodila jako loni ještě na kladině. Výsledky: MŠ - Eliška Bačová 6. místo, 1. tř. - Klára Bačová 3. místo, Daniela Lukešová 4. místo, 2. tř. - Kateřina Lencová 3. místo, 3. tř. - Kristýna Bošková 4. místo, 5. tř. - Adéla Vognarová 2. místo, 6. - 9. tř. - Gabriela Kočová 4. místo, Anna Červeňáková 5. místo, St. žákyně - Klára Červená 2. místo, Petra Cardová 3. místo, Chlapci I -Jakub Holoubek 4. místo, David Chalupný 5. místo, Chlapci II - Jan Škoda 1. místo, Ondřej Balík 3. místo. 

 

DDM Vimperk uspořádal 18. až 20. 6. 2010 soustředění v SG pro děti z Vimperka, Volyně a Strunkovic n. Bl. Naše děti dorazily do tělocvičny ve chvíli, když Vimperští už za sebou měli část tréninku. Všichni si vybrali místa na žíněnkách, pak došlo na vybalování věcí. Trenérky napsaly jídelníček a denní plán. K večeři, kterou některé větší dívky pomáhaly připravovat, byly smaženky – vypadaly jako smějící se obličeje. Po večeři někdo mohl jít na zámek na koncert Vimperského orchestru, malé děti zůstaly v tělocvičně a hrály hry, po kterých zalehly unavené do spacáků. Sobotní ráno začalo jako tradičně rozcvičkou. Po ní si děti připravily potřebné nářadí a pilně trénovaly. Po obědě trenérky děti rozdělily do týmů. Každý tým si měl vymyslet vlastní vlajku, název a pokřik. Když bylo vše vymyšlené, trenérky hodnotily – vlajky, názvy a hlavně pokřiky. Všichni za snahu dostali sladkou odměnu. Potom se hrálo živé „Člověče, nezlob se“, děti si mohly zajezdit na kolečkových bruslích. Večer došlo na opékání buřtů, po kterém se unavené děti uložily ke spánku. V neděli ráno přišlo na řadu už jen balení věcí, úklid žíněnek a loučení. Soustředění se všem jako obvykle moc líbilo.

 

Memoriál  Jarky Landové se ve Vimperku letos konal 27. 11. 2010 a jelo na něj 6 děvčat z oddílu SG. Sice je to méně, než v minulých letech, ale to jim nezabránilo v této málo početné sestavě podat velmi pěkné výkony. Ostatní se o to více připravují na další závody v sezóně. Výsledky: 2. tř. - Miroslava Přibová 3. místo, Veronika Bošková - 4. místo, 7. - 9. třída - Natálie Nepeřená 4. místo, St. žákyně - Klára Červená 3. místo, Petra Cardová 5. místo.

 

 

Rok 2011

 

Naše děti z oddílu SG se 12. 3. 2011 zúčastnily Župních závodů v SG ve dvojboji (prostná, přeskok), které se letos uskutečnily ve Strunkovicích n. Bl. Sjelo se na ně rekordních 84 účastníků ze 6 jednot a našich 10 děvčat o sobě dalo rozhodně vědět. Všichni soutěžící dostali čokoládu, diplom a pro vítěze jednotlivých kategorií byly připraveny medaile. Výsledky: MŠ: Lenka Jírovcová 4. místo, 2. třída: Miroslava Přibová 5. místo, Veronika Bošková 7. místo, Anna Strnadová 8. místo, Sára Toningerová 10. místo, 3. + 4. třída: Kristýna Bošková 3. místo, Nikola Horáková 5. místo, Zuzana Toningerová 7. místo, Starší žákyně: Klára Červená 1. místo, Petra Cardová 2. místo.

 

T.J. Sokol Písek z pověření Jihočeské župy zorganizovala v sobotu 9. 4. 2011 Župní přebor ve sportovní gymnastice a šplhu. Nejmladší žactvo závodí ve dvojboji (prostná, přeskok), děvčata a ženy ve čtyřboji (prostná, přeskok, hrazda, lavička/kladina), mladší chlapci rovněž ve čtyřboji (prostná, přeskok, hrazda, kruhy) a starší chlapci a muži v pětiboji (navíc mají bradla). Mladší žákyně závodí od letošního roku podle nových pravidel – povinné sestavy nahradily sestavy volné s povinnými prvky. Zejména menší děvčata měla velmi těžkou pozici. Bojovala v konkurenci téměř 40 závodnic, a to z tak silných jednot, jako je např. Milevsko, kde se připravují celý rok pouze na tyto přebory. Všichni ale cvičili pěkně a zaslouží si pochvalu. Výsledky: SG - Ml. žákyně I.: Miroslava Přibová 30. místo, Veronika Bošková 31. místo, Ml. žákyně II: Kristýna Bošková 21. místo, Nikola Horáková 25. místo, St. žákyně III: Petra Cardová 9. místo, Natálie Nepeřená 16. místo, Ml. žáci I: Jan Škoda 2. místo, Ondřej Balík 3. místo. Šplh - Miroslava Přibová 19. místo, Veronika Bošková 20. místo, Nikola Horáková 18. místo, Kristýna Bošková 27. místo, Petra Cardová 6. místo, Natálie Nepeřená 11. místo, Ondřej Balík  4. místo, Jan Škoda 7. místo.

 

V pátek a sobotu 11. a 12. 11. proběhlo v naší sokolovně soustředění gymnastického oddílu. V pátek byl trénink. Po něm, po večeři a po pohádce se všichni včetně trenérek uložili ke spánku. V sobotu po snídani a rozcvičce přijela trenérka SG z Č. Budějovic paní Jana Polívková. Všichni jsme byli rádi za její cenné rady a připomínky k průpravě i nácviku jednotlivých prvků na akrobacii, přeskoku, hrazdě, kladině i kruzích.

 

Rok 2012

Děti a trenérky oddílu SG se vydaly o víkendu 13. až 14. 1. do Č. Budějovic na soustředění, aby si v gymnastickém centru TJ Merkur zatrénovaly v těch nejlepších podmínkách. V pátek a sobotu se dětem věnoval trenér Lukáš Erhart, v neděli byl ještě volný trénink. Největším zážitkem byla pro děti doskoková jáma plná molitanu, ve které se opravdu vyřádily. Soustředění nám dalo opravdu hodně a v Merkuru jistě nejsme naposledy.

Župní přebory v SG a šplhu se konaly 21. 4. v Písku. Letos se několik jednot, se kterými jsme výkonnostně přibližně na stejné úrovni, nezúčastnilo, takže zejména naše děvčata měla těžkou pozici. I když se nám několikrát zdálo, že zacvičila lépe soupeřky, tak mezi gymnastky z Milevska, Písku a Strakonic je téměř nemožné se "vklínit". Ale přesto jsme neodjeli z Písku bez medailí. Výsledky SG: Ml. žákyně I - Miroslava Přibová 20. místo (z 30), Ml. žákyně II - Anna Strnadová 15. místo, Klára Bačová 16. místo, Veronika Bošková 17. místo, St. žákyně III - Nikola Horáková 18. místo, Ml. žáci I - Kryštof Balík 1. místo, Ml. žáci II - Jan Škoda 1. místo, Ondřej Balík 3. místo. Výsledky šplh:  Miroslava Přibová 9. místo, Veronika Bošková 10. místo, Klára Bačová 13. místo, Anna Strnadová 15. místo, Kryštof Balík 1. místo, Ondřej Balík 4. místo, Jan Škoda 6. místo.

O víkendu 9.-11.11. jsme opět jeli na soustředění oddílu SG do gymnastického centra Merkur v Č. Budějovicích - 3 děvčata, 5 chlapců a 2 cvičitelky. Pod vedení trenéra L. Erharta děti absolvovaly velmi náročný trénink, opět se zdokonalily a vyzkoušely si nové věci. Zejména chlapci měli v sobotu opravdu co dělat, aby vše vydrželi - kruhy, bradla, hrazda, přeskok... vše velmi náročné na sílu paží, na koordinaci a soustředění. Nedělní dopoledne bylo proto ve znamení jen lehkého opakovaní, ale hlavně důkladného strečinku a relaxace.